کد خبر: 3358437
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۹
مهدی بابایی:

نخستین مسابقه کتابت در منزل امام علی(ع) برگزار شد/ خوشنویسی قرآن کاری طاقت‌فرساست

گروه ادب: مدیر دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی با طاقت‌فرسا و طولانی‌مدت برشمردن حوزه کتابت قرآن برای رسیدن به سطح ممتاز و حرفه‌ای، افزود: نخستین مسابقه در این زمینه میان امام حسن و امام حسین در منزل امیرالمؤمنین(ع) برگزار شد.

مهدی بابایی، مدیر دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) عنوان کرد: دارالکتابه از بدو تاسیس (سال 90) تاکنون ماهانه کارگاه‌های خوشنویسی قرآن را با تدریس بهترین اساتید خط نسخ و ثلث برگزار کرده‌ است. از سوی دیگر دارالکتابه دائم وضعیت آموزش و رشد کتابت خوشنویسان را رصد می‌کند و نمونه کار آنها آرشیو می‌شود.

وی در ادامه این مطلب گفت: در این مسیر تعدادی از خوشنویسان که قادر به طی مسیر کتابت هستند، شناسایی می‌شوند. البته هیچ‌ کس با یک بار یا دو بار طی کردن کارگاه‌ها به سطح مورد نظر نمی‌رسد و باید به فعالیت مکرر بپردازد. از سویی باید در این حوزه تلاش کنیم تا بتوانیم به خطوطی شاخص در حد نام میهن اسلامی خود برسیم. این مسیر طولانی است و باید بتوانیم بستر و امکانات را برای رشد کتابت قرآن فراهم کنیم.

اولین جشنواره قرآنی در منزل امام علی(ع) برگزار شد

‌بابایی به ارزش‌های هنر کتابت اشاره کرد و گفت: از زمان نزول قرآن تاکنون مسلمانان علاقه‌مند بودند تا کلام وحی را با خط خوش بنویسند. این امر مورد تاکید ائمه معصومین(ع) هم بوده است و اولین جشنواره خوشنویسی و محفل کتابت قرآن در منزل امام علی(ع) برگزار شد که امام حسن(ع) و امام حسین(ع) آیاتی را کتابت می‌کردند و از امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) می‌خواستند داور کتابت آنها باشند.
مدیر دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی تاکید کرد: مقوله خوشنویسی قرآن همیشه ترویج شده و در طول 1400 سال مسلمانان کشورهای مختلف به شایستگی به آن پرداخته‌اند که شاهد آن، قرآن‌های نفیسی است که در موزه‌ها نگهداری می‌شوند و حاصل صرف وقت طولانی هنرمندان هستند.

کتابت قرآن کاری طاقت‌فرساست

بابایی به دشواری‌های کتابت قرآن اشاره کرد و گفت: کتابت کاری طاقت‌فرساست. البته این سخن به این معنا نیست که کتابت را جزء مشاغل سخت به معنای مصطلح بدانیم، چون در خدمت مفهومی متعالی است و ارزشی هزاران برابر از نظر معنوی دارد. در عین حال کاری سنگین است و تمام اوقات کاتب را پر می‌کند. بنابراین باید فراغت کافی برای کاتب فراهم شود.
شناسایی 15 کاتب حرفه‌ای
مدیر دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن به شناسایی 15 کاتب حرفه‌ای توسط این مرکز اشاره کرد و گفت: در مدت چهار سال آغاز به کار این مرکز، کار 15 کاتب که سه نفر از آنها خانم هستند، قابل قبول بوده و حرفه‌ای محسوب می‌شوند. این افراد تسهیلات خاص دارالکتابه را دریافت می‌کنند.

captcha