به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مراسم نکوداشت مستندسازان سینمایی «میم مثل مستند» عصر روز گذشته دوشنبه، 16 شهریور در سالن مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صدا و سیما با حضور محمد سرافراز؛ رئیس رسانه ملی و معاونان و مدیران شبکههای مختلف همچون علیاصغر پورمحمدی؛ معاونت سیما، محمد احسانی؛ مدیر شبکه یک، رضا پورحسین؛ قائم مقام معاون سیما، امیر تاجیک؛ مدیر شبکه مستند سیما و جمعی از مستندسازان در سالن همایشهای صداوسیما برگزار شد.
بنا بر این گزارش، در ابتدای این مراسم امیر تاجیک، مدیر شبکه مستند از خانواده شهید باغبانی (مستندساز) که در سوریه به دست تکفیریها به شهادت رسید، تجلیل کرد و البته قبل از آن تاجیک در قالب پخش کلیپی تأکید کرد که آرمان و هدف ما تبدیل شدن شبکه مستند به خانه مستندسازان اسلامی است و تلاش میکنیم که پلی بین پیشکسوتان و مستندسازان جوان باشیم و به همین منظور مجموعهای را با عنوان «گنجینهها» در دهههای مختلف را جمعآوری کردیم.
محمد سرافراز، رئیس سازمان صدا و سیما در ادامه برپایی این مراسم گفت: دنیای مجازی در حال حاضر در حال رقابت با دنیای حقیقی است و این موضوع در عنصر زمان و هم عنصر مکان و گذر از مرزها و قوانین بینالمللی به چشم میخورد.
وی در همین زمینه افزود: در کره مجازی که امروزه بسیاری از ما انسانها با آن در ارتباط هستیم وقتی میخواهید از نقطهای به نقطه دیگر سفر کنید دیگر زمان برایتان اهمیت ندارد و در هر زمانی از شبانهروز میتوانید به کشورهای دیگر سفر کنید و حتی به حریم شخصی دیگران وارد شوید و لذا در این دنیای مجازی لازم است که بدانیم چطور باید هویت خود را حفظ کنیم.
وی درباره ساخت آثار مستند ادامه داد: ما باید همه انواع مستندها را در رسانه ملی احیا کنیم و در سازمان صدا و سیما تصمیم گرفتیم تا در شبکه مستند به سمت مستندهای تولیدی برویم؛ چرا که مستند کشف حقیقت از راه طرح واقعیت است به این معنی که ما وارد یک واقعیت شده و از آن طریق به آن پی میبریم ولی در این بین ممکن است برخی اوقات این اشتباه صورت گیرد که برنامه مستند با تولیدات ترکیبی اشتباه گرفته شود.
سرافراز درباره موضوعی که امروز در دنیا مطرح است، گفت: اگر دوربین مستند بخواهد به موضوعی بپردازد باید به سمت اصل ماجرا برود؛ میخواهم اینجا اشارهای داشته باشم به آوارگان جنگ لیبی و سوریه و عراق که در حال حاضر سر از کشورهای اروپایی درآوردهاند؛ وقتی یک مستندساز میخواهد روی این موضوع دقیق شود در وهله اول باید به این موضوع فکر کند که چرا بعد از 4 سال امروز باید این مسئله مطرح شود؛ چرا که قواعد دیگری در این بین موجود است و باید بدانیم عامل اصلی این جنگ کیست و اگر داعش است چه کسی او را هدایت کرده است؟
رئیس سازمان صدا و سیما با اشاره به تلف شدن افراد جنگزده در آبهای اروپایی بیان کرد: آمار دقیقی از تلفات نیست اما به یکباره یک عکس از کودکی در کنار ساحل به بمب خبری رسانههای مجازی تبدیل میشود و این موضوع میتواند سوژهای بکر برای یک مستندساز باشد.
وی درباره مستندسازی ادامه داد: ساخت مستند نیاز به تحقیقات عمیقی دارد و باید برای احیای مستند از تجارب پیشکسوتان استفاده شود چرا که این افراد از گنجینههای ما هستند و باید از کار اولیها و حتی دانشجویان نیز حمایت کنیم که آنها هم انسانهای باتجربهای شوند.
سرافراز به تلاش صورت گرفته در شبکه مستند اشاره کرد و گفت: بخشی از فعالیتهای شبکه مستند طرح موضوع مستندی با نام ایران است و ما در این بخش از افرادی که میخواهند به تازگی وارد این حیطه شوند حمایت میکنیم و این را جزء وظایف سیما میدانیم.
وی در ادامه صحبتهای خود اظهار کرد: جا دارد همین جا یادی از شهدای رسانه ملی که در عراق شهید و در سوریه و دیگر کشورها مجروح و جانباز شدند داشته باشیم و برای آنها علو درجات را از خداوند تبارک و تعالی مسئلت کنیم.