غلامحسین شیری علیآباد، عضو کمیسیون اقتصادی و نائبرئیس فراکسیون اقتصاد مقاومتی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: مقام معظم رهبری، حدود 2 سال قبل سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند اما متأسفانه در دولت، مجلس و سایر نهادها جنبوجوشی در ارتباط با پیاده کردن اقتصاد مقاومتی به چشم نمیخورد.
طرح یا لایحه چگونگی پیادهکردن اقتصاد مقاومتی ارائه شود
وی ادامه داد: در مجلس اقداماتی صورت گرفت که به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک میکند اما به نظر من، لازم است دولت یا مجلس، لایحه یا طرح چگونگی پیاده کردن اقتصاد مقاومتی را ارائه دهند تا به صورت قانون دربیاید وگرنه با دست روی دست گذاشتن، فرمایش مقام معظم رهبری بر روی زمین خواهد ماند و موجب تأکیدات دوباره ایشان درباره اقتصاد مقاومتی خواهد شد.
شیری تأکید کرد: اکنون مقام معظم رهبری دستوری صادر کردهاند بنابراین لازم است ستادی فراقوهای و با تشکیلاتی منسجم تشکیل شده و به تصمیمسازی مشغول شود و در صورتیکه نیاز به تصویب قانون در این زمینه وجود داشته باشد، نمایندگان در مجلس آماده همکاری هستیم تا بتوانیم برنامه ششم توسعه و بودجه 95 را بر پایه اقتصاد مقاومتی پیریزی کنیم.
نارسایی اقدامات برای تحقق اقتصاد مقاومتی
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به بیان دیدگاه خود درباره تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در دولت پرداخت و اظهار کرد: فراکسیون اقتصاد مقاومتی در مجلس با حضور بیش از 100 نماینده تشکیل شد و لازم است که دستورات مقام معظم رهبری هرچه سریعتر حالت اجرایی به خود بگیرد و البته در صورت فراقوهای بودن این ستاد، اقدامات اجرایی آن سریعتر انجام میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که سیاستهای اقتصاد مقاومتی از زمان ابلاغ آن تا چه اندازه اجرایی شده است، اظهار کرد: البته اقداماتی هم در دولت و هم در مجلس صورت گرفته اما این اقدامات به صورت جدی و مستمر نبوده است و اگر اینگونه بود مقام معظم رهبری فرمان تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را صادر نمیکردند.
لزوم حمایت از توسعه مناطق روستایی
شیری در پاسخ به این پرسش که این ستاد چگونه میتواند کارهای زمینمانده را به اتمام برساند، عنوان کرد: نظر بنده این است که برای نهادینه شدن اقتصاد مقاومتی و بینیازی کشور، باید از روستاها و مناطق محروم آغاز کرد و بنده به عنوان گلایه عرض میکنم که حوزه انتخابیه اینجانب، منطقهای مناسب برای دامداری و کشاورزی است اما در بخشنامهای اعلام شد برای دامپروری و کشاورزی تسهیلاتی ارائه نمیشود.
نائبرئیس فراکسیون اقتصاد مقاومتی مجلس ادامه داد: البته بنده منکر حمایت از صنعت، گردشگری و سایر خدمات نیستم اما وقتی در تولید کالاهای اساسی در روستاها و مناطق کشاورزی به خودکفایی برسیم، به اقتصاد مقاومتی رسیدهایم و تحریم هم اثری بر اقتصاد ما نخواهد داشت.
ضرورت افزایش تولید مواد غذایی
وی تأکید کرد: بیشترین رنج اقتصادی ما از رکود است بنابراین باید تولید و مخصوصاً تولیدات مواد غذایی افزایش پیدا کند تا بتوانیم به یک اقتصاد پایدار بدون آلودگی محیط زیست، بدون مهاجرت روستائیان به شهرهای بزرگ و حاشیهنشینی و بسیاری مصائب دیگر برسیم.
منتخب مردم هشترود و چاراویماق در مجلس در پایان اظهار کرد: اکنون حاشیهنشینی در اطراف تهران برای دولت تبدیل به یک معضل شده است بنابراین اکنون زمان آن فرارسیده است که برای مقاومسازی اقتصاد، این آمایش سرزمینی و توجه به روستاها و تولیدات کشاورزی و دامی را مد نظر قرار دهیم.