به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روزنامه فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، راینر هرمان، گزارشگر این روزنامه در گزارشی با عنوان «میهمانان ناخوانده کشورهای ساحل خلیج فارس»، آورده است: کشورهای عرب ساحل خلیج فارس ثروتمند و مسلمان هستند، ولی همدینهای سوری خود را از خود میرانند؛ آنوقت کشورهای اروپایی با سخاوتمندی، جنگزدگان کشورهای عرب را پذیرا میشوند و در این قاره مسیحی، بار سنگین این نوعدوستی را به دوش میکشند.
کشورهای عرب خلیج فارس و سلطان سعودی که خود را «حافظ اماکن متبرکه اسلام» لقب داده است، با خونسردی درد و رنج آوارگان سوری در سفر به کشورهای اروپایی را میبینند و خم به ابرو نمیآورند و در این بحران بزرگ تنها به فکر بنای بزرگترین مساجد، بلندترین عمارتها و باشکوهترین کاخها هستند.
هرکس که از جنگ در سوریه میگریزد با شعار «پناهندگی» راهی اروپا میشود؛ چراکه اگر سوریها بخواهند به یک کشور برادر عربی سفر کنند به عنوان میهمانی ناخوانده در مرز برگردانده میشوند و این همان «اخوت» و آن «همبستگی اسلامی» در جهان عرب است که آنها ادعا میکنند. البته در این میان استثناهایی هم وجود دارد و کشورهایی همچون اردن و لبنان میلیونها پناهجو را پذیرا شدهاند.
موج پناهجویان به سمت شمال و اروپا دو دلیل دارد؛ یکی اینکه پناهجویان نمیخواهند پس از مصائبی که متحمل شدهاند، در کشوری بدون آزادی چون عربستان سعودی زندگی کنند و در پی آزادی و امنیت هستند و دیگر آنکه در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس میهمانان ناخوانده محسوب میشوند؛ چراکه بیم آن میرود سوریهای عربزبان در جامعه سعودی آنچه را که بر سرشان آمده بازگو کنند و به این ترتیب همزبانهای عرب خود را به فکر فرو برند. طی سالهای اخیر حتی اجازه اقامت سوریهایی که در عربستان سعودی و امارات متحده عرب زندگی میکنند، دیگر تمدید نمیشود.
کشورهای عرب حوزه خلیج فارس اکنون موقعیتی یافتهاند تا سخاوت خود را به جهانیان نشان دهند؛ اما آنها با نوع سیاستی که در پیش گرفتهاند بر شدت کشمکشها افزودهاند. آنها یمن را با جمعیت 27 میلیونی که فقیرترین کشور عرب در جهان است همه روزه بمباران میکنند و بر تعداد آوارگان میافزایند، گرچه راه برای حل مشکل از طریق گفتوگوهای سیاسی به رویشان باز است.
گفته میشود 80 درصد یمنیها به کمکهای نوعدوستانه نیازمند هستند، اما به آنها کمک نمیرسد، زیرا ائتلافی که عربستان سعودی از کشورهای عرب ساخته است، خاک یمن را محاصره کرده و به جنگ با این کشور پرداختهاند تا مانع از تثبیت قدرت حوثیهای شیعه شوند.
امروز عربستان سعودی حاضر نیست آوارگانی را که از کشورهای جنگزده و به ویژه سوریه فرار میکنند، به کشور خود راه دهد. در عوض بنا به گزارش روزنامه لبنانی «الدیار» عربستان سعودی پیشنهاد کرده است که برای پناهجویانی که به آلمان آمدهاند، 200 مسجد بسازد!
البته این روزنامه اضافه میکند که این اقدام پس از موافقت دولت آلمان انجام خواهد شد؛ اما چه بهتر میبود اگر عربستان سعودی خودش این آوارگان را میپذیرفت و به عنوان داعیهدار رهبری «امت اسلامی» به وظیفهاش در این زمینه عمل میکرد.
از وضعیت کنونی راضی است