به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از mumbai.icro.ir، این سمینار با هدف تبیین نقش اقلیتها و تشکیل پایگاهی جهت تجلی و سازماندهی اندیشه و دیدگاههای اندیشمندان و محققان در راستای همزیستی مسالمتآمیز از سوی انجمن دوستی هند و اعراب و با همکاری خانه فرهنگ ایران در بمبئی برگزار شد.
نجمه هیبتالله، وزیر امور اقلیتهای هند در این همایش با اشاره به تأسیس این وزارتخانه در سال 2006، گفت: وزارتخانه اقلیتهای هند در حال حاضر چهار اقلیت عمده مسلمانان، مسیحیان، سیکها و جینها و زرتشتیان را دربر میگیرد.
وی بیان کرد: در زمان استقلال هند، مولانا عبدالکلام آزاد معتقد بود که گذشته را هر آنچه که هست میپذیریم و به سمت آینده میرویم و این وزارتخانه با این دید تأسیس شده است.
وزیر امور اقلیتهای هند به سهمیههای موجود برای هر کدام از این اقلیتها اشاره کرد و افزود: چنانچه اقلیتی از این وزارتخانه درخواست سهمیه کرده باشد ما سهمیه ویژهای برایش در نظر گرفتهایم.
نجمه هیبتالله با بیان اینکه نگرانی اصلی ما در مورد زرتشتیان است؛ چراکه روز به روز جمعیتشان رو به کاهش است، افزود: برای بقیه اقلیتها ممکن است محدودیتهای زادوولد وجود داشته باشد، اما دولت از زوجهای زرتشتی میخواهد بچهدار شوند و برای این مسئله تسهیلاتی در نظر گرفته شده است.
وی در پایان سخنان خود گفت: وزارتخانه اقلیتهای هند، روز به روز نقش مهمتری برعهده خواهد گرفت و در صدد سازماندهی و توانمند کردن هرچه بیشتر اقلیتها است.
در حاشیه این همایش، مهدی زارع بیعیب، مسئول خانه فرهنگ ایران در بمبئی ضمن ابراز خرسندی از بستری که فراهم شده تا بزرگان و پژوهشگران ادیان گردهم آیند، بیان کرد: در هویت انسانی هیچ تفاوت حیثیتی از جمله جنس، رنگ، نژاد و مذهب وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه روح دین اسلام با خشونت، برخورد متعصبانه و جاهلانه مخالف است، اظهار کرد: در اسلام حقوق اقلیتهای مذهبی رعایت شده و بر این موضوع تأکید دارد که افراد باید از حقوق و آزادیهای اساسی انسانی برخوردار باشند و در اجرا و اعمال حق مورد تبعیض واقع نشوند.
یادآور میشود، این مراسم با حضور نجمه هیبتالله، وزیر امور اقلیتهای هند و سرکنسولگرهای کشورهای ایران، روسیه، ترکیه، مصر، کلمبیا، افغانستان، ژاپن و کویت برگزار شد.