کد خبر: 3365750
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۵

دومین جلسه کارگاه آموزشی «منشور توسعه فرهنگ قرآنی» برگزار شد

گروه فعالیت‌های قرآنی: دومین جلسه کارگاه آموزش منشور توسعه فرهنگ قرآنی جهت دانش‌افزایی خبرنگاران ایکنا با حضور معاون برنامه‌ریزی راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، دومین جلسه کارگاه آموزش منشور توسعه فرهنگ قرآنی صبح امروز، 30 شهریورماه و با حضور رضا سلامت‌پناه، معاون برنامه‌ریزی راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی در سالن اجتماعات ایکنا برگزار شد.


بر همین اساس در این کارگاه آموزشی مهم‌ترین وظایف رسانه‌های قرآنی در زمینه توسعه فرهنگ قرآنی توضیح داده شد و در ادامه بحث مطالبه‌گری به‌عنوان یکی از وظایف رسانه‌های قرآنی از جمله خبرگزاری قرآن مطرح شد و در ادامه بحث انتقال گفتمان و ادبیات قرآنی از دیگر وظایف رسانه‌های قرآنی مطرح شد.
سلامت‌پناه در ادامه این نشست یکی از ضعف‌های رسانه‌ها در زمینه فعالیت‌های قرآنی را ضعف ادبیات عنوان کرد و افزود: به‌دنبال همین ضعف است که رسانه دچار ضعف در انتقال پیام‌ می‌شود. البته خبرگزرای قرآن در این زمینه دست بالاتری را نسبت به سایر رسانه‌های فعال در این حوزه داشته است و به برخی موضوعات با دقت بیشتری می‌پردازد.


معاون برنامه‌ریزی راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود به تشریح ساختار نظام توسعه فرهنگ قرآنی پرداخت و گفت: این نظام دارای سه کارکرد اصلی، اساسی و پشتیبانی است. ورودی و خروجی این سیستم‌ها به هم مرتبط است، مدل شورا تنها مدل شورایی در کشور است که هم در مرحله تدوین، هم جاری‌سازی و ارزیابی ورود پیدا کرده است.
وی بیان کرد: کارکرد اصلی نظام توسعه فرهنگ قرآنی در مدل کارکردی ‌فرهنگ‌سازی قرآنی و نظام‌سازی قرآنی است، این دو کارکرد از یک طرف از درون با هم مبادله دارند و از طرف دیگر نیز کل ساختار خروجی خود را به بخش قبل که کارکرد اساسی باشد، می‌دهد. فرهنگ‌سازی از طریق تولید تولید مضامین و محصولات قرآنی صورت می‌گیرد. در واقع خبرگزاری قرآن‌ مجموعه واسطی است که ما را به سمت فرهنگ‌سازی می‌برد.


سلامت‌پناه در ادامه صحبت‌های خود در این کارگاه اظهار کرد: قرآن متنی اصیل است که باید تبدیل به واحد‌های کوچکتر شود و به‌صورت مجموعه‌های واسط به‌صورت کالا و خدمات درآید، در واقع رسانه‌‌های قرآنی به مثابه کالا و خدمات است و از سوی دیگر نیز دانشگاه‌‌ها تولیدکننده مضامین قرآنی هستند.
معاون برنامه‌ریزی راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی خاطرنشان کرد: فرهنگ‌سازی هدف میان‌مدت و نظام‌سازی هدف بلندمدت است که البته ما هنوز تولید ادبیات در حوزه نظام‌سازی نداشته‌ایم.
وی در ادامه صحبت‌های خود کارکردهای پشتیبان، اصول و سیاست‌‌های خبررسانی در حوزه فعالیت‌ها قرآنی و بایسته‌های این حوزه را تشریح کرد.

captcha