مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا مبنی بر اینکه رئیس جمهور کشورمان دستور توسعه گردشگری حلال را صادر کرده است، وشما در این خصوص چه اقدامی انجام دادهاید، به تشریح جایگاه استاندارد حلال در جهان امروز پرداخت.
وی اظهار کرد: وقتی کدها و استاندارهای حلال در سازمان کنفرانس اسلامی مطرح شد، بخشهای مختلف اسلامی نسبت به بحث حلال نگاه کاملاً متفاوتی داشتند.
وی ادامه داد: یعنی وقتی عنوان میشود «ذبیحه حلال»(حیوانی که به صورت حلال ذبح شده باشد)، فِرق مختلف اسلامی نظرات مختلفی ارائه میدادند اما حتی با این سطح اختلاف نگاه و بینش در نهایت به یک اجماع دست یافتند و کدهای مشترکی در بخش حلال غذایی، دارویی، بهداشتی و ... ارائه و استاندارها تعریف شد که اکنون تحت عنوان استاندارد حلال در جهان در حال اجرا است.
رحمانی موحد با اشاره به اینکه به دلیل تأخیر در اجماع کشورهای اسلامی برخی از کشورها منافع خود را در یک اجماع مشترک ندیدند و برخی کشورها نشانها و حلالهای متفاوتی را ایجاد کرده و برند سازی کرده بودند، گفت: برای آنها مشکل بود که تحت اجماع حلال جهانی قرار گیرند اما اکنون تلاشهای خوبی صورت گرفته است که منجر به ایجاد مرکز تحقیقات اسلامی «ایکریک» شده که محل صدور نشانهای قانونمند حلال در جهان است.
ایران حلال بدون آرم حلال یک نگاه سطحی است
وی تصریح کرد: اینکه گفته میشود در ایران همه چیز حلال است و نیازی به دریافت آرم حلال نیست، یک نگاه سطحی و عامیانه به موضوع است؛ ما وقتی میخواهیم در یک صحنه رقابت جدی در جهان فعالیت کنیم باید استاندارهای جهانی حلال و آرم حلال را بر روی محصولات و خدمات کشورمان داشته باشیم.
معاون گردشگری عنوان کرد: درست است که ما عموماً باید در یک کشور غیر مسلمان به مسئله حلال و حرام دقت کنیم چرا که معیارها و استانداردهای آنها مغایر با قوانین اسلامی است اما در کشورهای اسلامی نیز نگاهها و افکار مختلفی وجود دارد که ایجاب میکند به دنبال استاندارهای اسلامی باشیم.
وی اعلام کرد: در حوزه گردشگری حلال دستور رئیس جمهور و سیاستهای رئیس سازمان در این موضوع دنبال میشود و بحث فنی و دقیقی است که در نیمه دوم سال از طریق همایشهای تخصصی که برگزار میکنیم نظرات فقهی، دیدگاههای دانشمندان، علما و بخشهای مختلف جامعه را دریافت میکنیم تا تحت یک پیکره و ذهن منسجم گردشگری حلال را در کشور عملیاتی کنیم.
رحمانی موحد در پایان تصریح کرد: اگر این محصول به خوبی پایهریزی نشود در عرضه نمیتوانیم با قدرت عمل کنیم.