کد خبر: 3366273
تاریخ انتشار : ۳۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۲
صادق محمدی در گفت‌وگو با ایکنا تاکید کرد

جهاد دانشگاهی بازوی ارتش در دوران دفاع مقدس بود/ از اعزام نیرو تا ایده‌پردازی فنی

گروه جهاد و حماسه: معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی دانشگاه علم و صنعت گفت: جهاد دانشگاهی با همکاری در بازسازی و عیب‌یابی قطعات هواپیماها و تجهیزات جنگی، بازوی توانمند ارتش در دوران دفاع مقدس بود.

حمیدرضا صادق محمدی، معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی دانشگاه علم و صنعت که خود در جبهه‌های حق علیه باطل حضور داشته است، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه جهاد دانشگاهی با همکاری در بازسازی و عیب‌یابی قطعات هواپیماها و تجهیزات جنگی بازوی توانمند ارتش و سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس بود، توضیح داد: در آن مقطع جهاد دانشگاهی در دو بخش فعال بود. یک بخش مرتبط با ایجاد فرهنگ جبهه، جهاد و شهادت در دانشگاه‌ها بود که جهاد دانشگاهی تلاش داشت فضای مرتبط با شهید و شهادت در دانشگاه‌ها فعال باشد که از جمله فعالیت‌های این حوزه می‌توان به برگزاری یادمان برای شهدای دانشجو، دیوارنویسی و برپایی نمایشگاه‌های مرتبط اشاره کرد.
صادق محمدی افزود: در جهاد دانشگاهی دانشگاه علم و صنعت مکانی نیز برای تهیه لباس رزمندگان و ارسال آن به جبهه توسط بانوان تدارک دیده شده بود و هدف این بود که محیط آموزشی دانشگاه‌ها با شرایط جبهه و جنگ همخوانی داشته باشد. همچنین معاون جنگ در دانشگاه‌ها حضور داشت که مسئولیت اطلاع‌رسانی برای اعزام دانشجویان به جبهه را برعهده گرفته بود و نیز امکاناتی را در اختیار جبهه قرار می‌داد.
وی تاکید کرد: بخشی از نیروهای دانشگاه‌ها به عنوان رزمنده به جبهه‌ها می‌رفتند. همچنین در اوایل جنگ که امکانات سپاه پاسداران محدود بود، گاه درعملیات‌هایی چون عملیات فتح‌المبین و بیت‌المقدس ادواتی به غنیمت گرفته می‌شد که نیاز به تعمیر و شناسایی داشتند. در چنین شرایطی از سوی جهاد دانشگاهی دانشگاه علم و صنعت 20 نفر از اساتید و کارشناسان به اهواز رفتند و به تعمیر این تجهیزات پرداختند. به عبارت دیگر جهاد دانشگاهی به نوعی پشتیبان فنی برای ساخت تجهیزات و عیب‌یابی آنها بود.
صادق محمدی ادامه داد: در سال‌های بعد نیز که نیاز به اعزام نیروهای جدید رزمنده بود، جهاد دانشگاهی در این امر نقش مهمی داشت. جهاد دانشگاهی در اعزام رزمنده و نیز استفاده از ایده و تخصص فنی اساتید رشته‌های فنی و مهندسی برای تعمیر و بازسازی تجهیزات نظامی ارتش و سپاه نقش مهمی برعهده داشت.
وی افزود: در دوران دفاع مقدس بسیج اساتید هنوز تشکیل نشده بود و دفاتر فرهنگی زیر نظر جهاد دانشگاهی بودند.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی دانشگاه علم و صنعت گفت: در دوران دفاع مقدس دانشجویان و اساتید نقش مهمی را ایفا می‌کردند. امروز هم جوانان ایران اسلامی پیشتاز عرصه‌های جهادی و انقلابی هستند.

captcha