کد خبر: 3374208
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۹
در شماره 149 فکه می‌خوانید؛

از تحلیل شکست حصر آبادان تا عبرت‌های هشت سال دفاع مقدس

گروه جهاد و حماسه: از تحلیل شکست حصر آبادان تا عبرت‌های هشت سال دفاع مقدس، موضوعاتی است که در شماره ۱۴۹ ماهنامه فکه منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، این شماره با یادداشت علی حسین‌پور درباره مذاکرات هسته‌ای و تاثیر سخنان مقام معظم رهبری در تعیین خط کلی مذاکرات و مواضع جمهوری اسلامی ایران آغاز شده است.
همچنین یادداشتی از زهره علی عسکری با عنوان «حاج کاظم آمریکایی» درباره برجام و توافق هسته‌ای در این اثر گنجانده شده است.
صفحه چهار نشریه به یادداشتی از فتح‌الله نادعلی درباره هفته دفاع مقدس اختصاص یافته و در صفحه پنج نیز یادداشتی از محمدجواد مهدی‌زاده درباره مقاومت اسلامی در شهر مرزی زبدانی سوریه آمده است.
صفحه «فردا» این شماره به «انقلاب اسلامی؛ بازتولید معارف اساسی اسلام» اختصاص یافته و بخش «دیروز» به تحلیل شکست حصر آبادان به روایت مطبوعات، عبرت‌های هشت سال دفاع مقدس و زندگی‌نامه محمدعلی فروغی اختصاص دارد.
«فروغی دو چهره متضاد داشت. یکی سیاستمدار و دیگری ادیب، فیلسوف و مترجم. به عنوان سیاستمدار، پله‌های ترقی را یکی پس از دیگری طی کرد. شایان ذکر است که او فراماسون نیز بود. وی از پایه‌گذاران سلسله پهلوی است و هنگام جلوس پدر و پسر به سریر سلطنت، نخست‌وزیر مملکت بوده است.»
بخش جهان اسلام این شماره به بررسی تاریخچه اسلام در هند و وضعیت مسلمانان این کشور به قلم انوشه میرمرعشی اختصاص دارد.
در صفحات 22 تا 27 این شماره فکه با حجت‌الاسلام محسن قمی مصاحبه شده است. وی با تاکید بر نقش برجسته روحانیت در انقلاب اسلامی تاکید دارد که دانشجو باید احساس کند که روحانیت در دانشگاه پناهگاه اوست و در مشکلات شخصی، سیاسی و ... می‌تواند با او مشورت کند.
در ادامه گزیده‌ای از زندگی سراسر حماسه شهید حسن قمی آمده است. صفحه 32 نیز به زندگی شهید علی قمی و بیان رشادت‌های مخلصانه وی اختصاص یافته و در صفحه 33 برداشتی کوتاه از زندگی شهید وحید قمی فرزند شهید حسن قمی آمده است.
یکی دیگر از بخش‌های فکه نگاهی گذرا به زندگی شهید منور کفایی‌نژاد تهرانی دارد. «مادر در لحظه تدفین شهید ولی‌الله در کنار مزار سومین فرزند شهیدش ایستاد و به جای گریه و مویه زینب‌وار خطبه‌ای سر داد و گفت: خدایا خودت این قربانیان را از ما قبول کن. امروز روز مظلومیت اسلام است. دفاع از اسلام و امام بر همه واجب است. خدایا! توفیق بده که چهار فرزند دیگرم هم به راه برادران شهیدشان بروند.»
صفحات 36 و 37 این شماره به زندگی عارفانه شهید حاج ولی‌الله قمی اختصاص دارد. در ادامه نیز مصاحبه‌هایی از سیدصباح موسوی درباره عملیات سردار شهید علی غیوراصلی آمده است.
صفحات 42 و 43 نیز قسمت اول مقاله و یادداشتی درباره آتش‌نشان شهید محمد صالح ناصر محمد قاسملو را دربردارد. بخشی از این ماهنامه نیز به مصاحبه با خلیل رجبی، جانباز 55 درصد اختصاص دارد. «همسرم ناهید تقی‌پور، در تمام این سال‌ها همراهم بود و در بدترین و سخت‌ترین شرایط بیماری‌ام، همیشه با روی خوش و اخلاق خوب، امید را در من زنده می‌کرد. به یقین می‌دانم که زندگی با جانبازی با شرایط من بسیار مشکل است. امیدوارم خداوند به خاطر این فداکاری‌ها و تواضعش خیر کثیر در دنیا و آخرت نصیبش کند.»
صفحات 48 و 49 این شماره فکه نیز به قسمت پنجم خاطرات آزاده سید علی اکبر مصطفوی اختصاص دارد. یکی از بخش‌های جذاب این شماره داستانی از فاطمه بهروز فاخر به نام «از بابا برایم بگو» در قالب پنج نامه است. در این شماره همچنین کتاب «شرمنده رفیق» از میرشمس‌الدین فلاح هاشمی معرفی شده است.

captcha