کد خبر: 3375755
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۳

تازه‌ترین شماره مجموعه مشاهیر کتابشناسی به «عبدالحسین حائری» اختصاص یافت

گروه ادب: بیست و دومین جلد مجموعه مشاهیر کتابشناسی معاصر ایران با پرداختن به زندگی‌نامه عبدالحسین حائری از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، بیست و دومین جلد مجموعه مشاهیر کتابشناسی معاصر ایران با عنوان عبدالحسین حائری از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شد.
در این کتاب به زندگی‌نامه عبدالحسین حائری از تولد در قم به سال 1306 شمسی تا تحصیل و سپس مهاجرت به تهران، ورود و استقرار در کتابخانه مجلس، همکاری با لغت‌نامه دهخدا، مسئولیت اداره بررسی و تحقیق کتابخانه مجلس، ریاست بر کتابخانه مجلس و آموزش نسخه‌شناسی پرداخته شده است.
آرزوی بزرگ حائری: راه‌اندازی پایگاه اطلاعات نسخ خطی
حائری سودای ساختن بانک اطلاعاتی بزرگی را در سر می‌پروراند همچون «معهدالمخطوطات» مصر که در آن اصل یا تصویر همه نسخه‌های خطی آن کشور گرد آمده است.
در کار مستند کردن فهارس خطی حائری به ارجاع دقیق و درست منابع و مأخذ بسیار اهمیت می‌داد و معتقد بود تنها با مراجعه به یکی، دو منبع آن هم منابع دست دوم نمی‌شود ادعا کرد کار کاملی انجام شده است.
یکی از اقدامات خوب حائری جلب اعتماد مردم برای واگذاری نسخه‌های خطی به کتابخانه مجلس بود. این گونه خلق خوش و رفتار پسندیده استاد حائری در جلب فروشندگان نسخ خطی موجب جلب اعتماد آنها می‌شد و این مسئله باعث شده بود که نسخ ارزشمند بسیاری در دوران پرافتخار ایشان برای کتابخانه مجلس خریداری و به مخزن خطی افزوده شود و به این ترتیب از خروج میراث گرانسنگ مکتوب ما از کشور تا حد زیادی جلوگیری شود که خریداری سفینه تبریز از جمله آنهاست.
مهمترین دغدغه‌های حائری
وی معتقد بود یک نقص دنیای فهرست‌نویسی این است که همه فهرست‌نویسان ما شرایط لازم را ندارند یعنی در حقیقت یکی از آن شرایط دانستن زبان عربی است. شرایط دیگر یکی شناختن موضوعات علوم و دانستن و مقید بودن به کتاب‌شناسی و نسخه‌شناسی است که باید مراقب باشیم بدون احراز این شرایط کسی این وظیفه را برعهده نگیرد.
طرح جدی‌تر نظریه بازنویسی تاریخ علم
این استاد که در حوزه اسناد و نسخه‌های خطی از چهره‌های ماندگار ایران‌زمین به شمار می‌آید، با نظریه «بازنویسی تاریخ علم بر اساس بازنویسی فهرست نسخه‌های خطی» جایگاه ویژه و شناخته‌ شده‌ای در میان اهل پژوهش دارد و در محافل علمی شناخته شده است.
کتاب «عبدالحسین حائری» در 48 صفحه به قلم احسان‌الله شکراللهی طالقانی توسط انتشارات خانه کتاب منتشر شده است.

captcha