به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، امیرمحمدحسن نامی، جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در اولین نشست ملی پژوهشگران دفاع مقدس گفت: از محققین و پژوهشگران تقاضا دارم فعالیتی علمی، فارغ از احساسات و براساس واقعیت داشته باشند تا زیربنای استراتژیک در دانشگاهها را بر اساس این نوشتهها تبیین کنیم.
نامی با بیان اینکه دفاع مقدس یک واقعه بی نظیر در تاریخ ملت ایران است، تصریح کرد: دفاع مقدس ما یک واقعه بینظیر و یکی از مهمترین و برجستهترین مقاطع تاریخ ملت ایران است. آنچه ما امروز داریم بر اساس برکتی است که دفاع مقدس برای ما پایهگذاری کرده است.
وی با اشاره به کتابهایی که پس از دفاع مقدس تا به امروز به چاپ رسیده است، اظهار کرد: هر آنچه که تا به امروز در خصوص دفاع مقدس نوشته شده 80 درصد آنها احساسی بوده اما آن نبردهای بزرگ یک اساس برای تدوین استراتژیک بوده است.
جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، بیان کرد: اگر تلاش امام (ره) نبود انقلاب اسلامی شکل نمیگرفت. در دهه 60 قصد داشتند از طریق فراماسیون، پستهای کلیدی را اشغال کنند. آن حرکت انقلابی باعث شد که صهیونیستها به استراتژیهایشان دست نیابند. در حقیقت انقلاب اسلامی مسیر تاریخ را تغییر داد در حالیکه غربیها انقلاب اسلامی را کتمان کرده و فروپاشی دیوار برلین را دومین واقعه استراتژیک در دنیا میدانند.
امیر نامی، بانوان را یکی از عوامل تاثیرگذار در دفاع مقدس دانست و افزود: بانوان بیش از 50 درصد در پیروزی آن دوران سهم دارند. آنان از نخستین روزهای شروع جنگ در خطوط مقدم و بیمارستانهای صحرایی حضور داشته و زیر آتش از مجروحین پرستاری کردند. در پشت جبههها نیز نیازها را فراهم میکردند. همچنین بانوان کشورمان با مدیریت صحیح اسلامی خانواده را اداره میکردند تا رزمنده در خط مقدم آرامش داشته باشد.
وی اظهار کرد: فرهنگ صحیح اسلامی در خانوادههای ایرانی با همت و اعتقاد بانوان به دین اسلام، حاکم و پابرجا بود. امروز تهاجم فرهنگی را در بستر شبکه های مجازی شاهد هستیم و رهبر معظم انقلاب نیز در دو سال گذشته در ابتدا به هجوم، ناتو و شبیخون فرهنگی اشاره کردند. همچنین در هشت ماه گذشته به رخنه فرهنگی و امروز نیز به نفوذ فرهنگی اشاره داشتند و فرمودند که نفوذ فرهنگی و سیاسی به مراتب خطرناکتر از نفوذ اقتصادی و امنیتی است. بیانات رهبری در دو سال گذشته در این خصوص نشان از اهمیت موضوع دارد.
جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در پایان گفت: از محققین و پژوهشگران تقاضا دارم فعالیتی علمی فارغ از احساس و براساس واقعیت داشته باشند تا زیربنای استراتژیک در دانشگاه ها را بر اساس این نوشتهها تبیین کنیم.
عبود اقتصاد مقاومتی از معبر جریان علمی و فناوری کشور
همچنین در این مراسم، محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تسلیت به خانوادههای بازماندگان حادثه منا، گفت: این حادثه بیکفایتی، خباثت و دشمنی آل سعود را نشان داد. این حادثه میتوانست تلفات کمتری داشته باشد.
وی افزود: فرمایشات مقام معظم رهبری در این شرایط سخت مرحمی برای ملت ایران بود. ما با یک جنگ نیابتی با صهیونیستها مواجه هستیم برخی نام این گروه را داعش، برخی تکفیری و... میگذارند و اینان که نام اسلام را یدک میکشند به دنبال نابودی اصول و ارزشهای اسلامی هستند و در یمن، بحرین و... مردم بیگناه را قتل عام میکنند، اینها جنگ سازمان یافته مقابله اسلام با صهیونیستها را میخواهند به یک جنگ قومیتی مذهبی تبدیل کنند.
دزفولی اظهار کرد: ما انقلاب اسلامی را مدیون امام و خون شهدا هستیم. ما ملت باعظمتی هستیم. هیچ کشوری نباید و نمیتواند به خودش اجازه بدهد به این غرور، ایمان و باور مردم ما کمترین آسیبی وارد کند.
وی با اشاره به جایگاه و وضعیت کشورمان از نظر علمی، گفت: کشور ما در دو دهه اخیر پیشرفت قابل مشاهدهای در علم و پژوهش داشته است و این قابل کتمان نیست. برخیها تصور میکنند که این حرکت بزرگ را میتوان کند یا متوقف کرد اما این واقعیتی است که در کشور ما شکل گرفته و مقطعی هم نیست. این حادثه بزرگی است که می تواند مقدمات تمدن سازی را برای انقلاب اسلامی شکل بدهد لذا اقتصاد مقاومتی از مسیر و معبر جریان علمی و فناوری کشور عبور میکند.
مخبر دزفولی علم و فناری را مقدمه شکل گیری تمدن اسلامی است دانست و افزود: اینها به تدریج در حال فرمیابی است و ماهیت خود را بهدست میآورد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: ما طی 15 سال گذشته در بعد علمی بسیار خوب عمل کردهایم. در اوایل دهه 90 میلادی، ما را در جریانهای جهانی قبول نداشتند ولی امروز بیش از یک و نیم درصد تولید علم دنیا توسط ایران صورت میگیرد.
مخبر دزفولی با اشاره به گزارش یکی از مراکز معتبر علمی نسبت به پیشرفت علمی ایران گفت: آنها خود نیز واقف به این هستند که ایران پیشرفت علمی دارد و به این امر معترف و البته نگران هستند.
وی با بیان اینکه جهان غرب و کشورهای سلطهگر با استفاده از علم در آداب و سنن زندگی مردم دنیا تاثیر گذاشتهاند، افزود: غربیها تلاش دارند رفتارهای اجتماعی و فردی و بنیاد خانواده از هم پاشیدهشان را به دیگر کشورها(جهان سوم) منتقل کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: قوام خانواده با تولیدمثل است. جهان غرب با تبلیغات خود مردم کشورهای جهان سوم را بر این باور رسانده که ازدواج نکرده و یا در صورت تاهل فرزندی نداشته باشند تا کشور دارای نسل جوان نباشد. در حالی که با تجربیاتی که در دفاع مقدس بهدست آوردیم میبینیم که اگر جوانان در آن مقطع نبودند تا از کیان مملکت دفاع کنند، ما پیروز میدان نبودیم. ما امروز یک دفاع مقدس نو را تجربه میکنیم ولی ظاهرش نرم است. حس این جریان مقدس نوین را باید به مردم منعکس کنیم.
مخبر دزفولی رفتار بانوان در صحنههای خانواده و اجتماع را بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: رفتار خانمها چه در صحنه خانواده و اجتماع بسیار تاثیرگذار است. بانوان در اجتماع میتوانند مفید و در محیط خانواده پرنشاط و توام با عاطفه باشند.