حجتالاسلام حسن زارع شیرازی، مدرس اصول مداحی در گفتوگو با کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، در مورد اصول مداحی و کلاسهایش گفت: بحثی که مطرح است این است که در فضای تدریس روضه و مداحی کشور زمانی که میخواست یک مبتدی امتحان بدهد، کسی که سه ماه، چهارماه، پنج ماه یک بار امتحان میدهد، چطور میخواهد مثلا در مدت کوتاهی یک روضه ساده یاد بگیرد.
مدرس اصول و فنون مداحی ادامه داد: وقتی که سالها به مجامع و اماکن تدریس مداحی، مراجعه میکنیم یا میبینیم که مبتدیها دیر امتحان دادند کسی که امتحان میدهد چه طور میخواهد یک هنرعملیاتی مداحی صد درصد را اجرا کند وقتی که از آنها میپرسیم که روضه کار کردی؟ روضه چه طور یاد گرفتی؟ میگوید من هنوز بلد نیستم روضه بخوانم، نمیداند که یک شعر است یک متن است که در این شعر و متن هم قاعدهسازی نشده فقط یک سبک کار شده است.
حجتالاسلام زارع شیرازی گفت: با لطف اهلبیت(ع) با این وجود و مسائل که مطرح است یک شیوه صد درصد کارگاهی و عمومی در سراسر کشور راهاندازی شده است که 30 نفر مبتدی را در ابتدا تحت آموزش قرار میدهیم، 6 ساعت تا 8 ساعت با آنها کار میکنیم، از هر نفر 10 بار امتحان میگیریم، طبق طبقهبندیهای مشخص روضه که شعر و متن است و به راحتی در آخر کار یک مبتدی صفر میتواند یک روضه مقبولی را ارئه کند؛ یا در فضای خصوصی، حرفهای، تک نفره که هفتهای یک ساعت در قم است، یا در تلگرام که به صورت یک نفره با شماره بنده است، هرکس یک تمرین میفرستد و هر شب به همان صوتش عیبگیری میشود.
وی ادامه داد: طبق لول و قواعد که جلو میرویم میبینیم که در طول سه الی چهار هفته حداکثر میتواند یک روضه ساده بخواند، مطلبی که وقتی در مجالس شرکت میکرد بیان میکردند، سالها زمان میبرد که تا یک نفر یه روضه ساده بخواند، علاوه برآن قدم پیشتر گذاشتیم که در فضای روضه حرفهای الان به لطف اهلبیت(ع) روضه حرفهای و مقبول را قاعدهنویسی کردیم، 12 مرحله روضه فنون جدید که ابداع خود بنده است، فنون سینهزنی و دعا و مناجات، فنون سبکخوانی، دستگاه شور، دشتی، سهگاه، چهارگاه و ابوعطا و نوع اجرا و روضه که مؤسس آن خودم هستم اینها را تک تک طول یک ماه الی دو ماه هر مرحلهاش را کار میکنیم و در هر جلسه خصوصی تک نفره در قم 40 تا 50 بار از یک نفر امتحان میگیریم.
وی ادامه داد: نکته مهم این است که این طور بازدهی و قاعده و امتحان مکرر به راحتی یک مبتدی میتواند اجرا کند و این فضا هرچه بیشتر شود و بتوانیم روضهخوان اباعبدالله(ع) تربیت شود، انشاءالله در برابر تهاجم فرهنگی، فساد و فحشا بزرگترین ضربه به دشمن است این کار باعث ترویج مکتب اباعبدالله(ع) میشود.
حجتالاسلام زارع شیرازی تأکید کرد: اگر عزیزان بتوانند یک روضه ساده و یک مجلس ساده برای امام حسین(ع) برپا کنند چقدر در مسیر فرهنگ شیعی و فرهنگ امام حسینی مؤثر است و چقدر تربیتها در مجالس حسینی صورت میگیرد؛ به شرطی که یک مدرس با تمام وجودش قواعد ریزی مداح را بگوید و مکرر امتحان بگیرد حتما یک مبتدی در زمان کوتاه به سطح کامل مداحی برسد.
یادآوری میشود، کلاسهای اصول و فنون مداحی در امامزاده جعفر پیشوا ورامین، مسجد حضرت زینب(س)، مسجد امام موسی کاظم(ع) پردیسان، مدرسه علمیه باقرالعلوم مشهد، حسینیه بینالحرمین یزد و... می توان اشاره کرد؛ علاقمندان میتوانند باشماره 09107713121 تماس حاصل کنند.
علیرضا برومند