به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، فرزاد جهانبین، دبیر شورای سیاستگذاری سومین کنگره علوم انسانی اسلامی از راهاندازی مرکز نوآوری و ایدهپردازی برای شناسایی افراد برجسته علمی و رونمایی از «کتاب نظریه» در سومین کنگره عوم انسانی اسلامی خبر داد.
جهانبین با بیان اینکه مسیر کنگره سوم نسبت به ۲ کنگره قبلی روبه رشد بوده، گفت: «مسئله محور» شدن کمیسیونهای سومین کنگره علوم انسانی اسلامی از جمله ویژگیهای این کنگره محسوب میشود.
وی افزود: سطح علمی برخی کمیسیون های سومین کنگره علوم انسانی اسلامی در حد برگزاری یک همایش ملی ارزیابی می شود.
جهانبین همچنین تاکید کرد: در سومین کنگره علوم انسانی اسلامی سطح داوری ها در جمع بندی نظریه پردازی ها افزایش داشته است.
وی تصریح کرد: با بیان اینکه تجربه اسلام نشان داده بومی سازی علوم آثار خوبی داشته است، ادامه داد: اقدامات خوبی در زمینه بومی سازی علوم توسط کشورهایی نظیر چین، مالزی، لبنان، پاکستان و سایر کشورها انجام شده است.
جهانبین با بیان اینکه بدون تردید تحول در علوم انسانی جز با تعامل علمی و جدی حوزه و دانشگاه به سرانجام نخواهد رسید، افزود: تعامل دانشگاه و حوزه باید در عمل دیده شود؛ به عنوان مثال کمیسیون روانشناسی سومین کنگره علوم انسانی اسلامی از صاحبنظران دانشگاه و حوزه تشکیل شده است که این موضوع خود قدم برداشتن در راستای تعامل است.
جهانبین با اشاره به اینکه مسائل، مشکلات و نارسایی هایی در علوم انسانی دانشگاه ها وجود دارد، تصریح کرد: نارساییها در سه حوزه مبانی و بنیادها، نظام های نظری و علمی و کاربردی سازی علوم است.
وی با اشاره به اینکه اسلامی شدن دانشگاه ها در گرو اسلامی شدن علم و دانش است، تصریح کرد: برخی از مفاهیم سوء استفاده می کنند و به اسلامی شدن علوم ضربه و خدشه وارد می کنند؛ باید روابط بین افراد و اساتید دانشگاه اصلاح شده و حرمت دانشجو و استاد حفظ شود.