به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در مراسم رونمایی از تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب «دختران آفتاب» با بیان اینکه باید در جمهوری اسلامی که میخواهیم به سوی تمدن اسلامی حرکت کنیم نظام همه جانبه برای مسائل زنان داشته باشیم و نظریه جامعی که به سوالات درباره زنان پاسخ هماهنگ بدهد، تاکید کرد: مسئله زن در جامعه امروز یکی از چالشهای بزرگ نظام جمهوری اسلامی است که اهمیت آن کمتر از سیاست و اقتصاد نیست.
حدادعادل با بیان اینکه در صد سال اخیر با ورود تجدد و تمدن غرب به کشور مسئله زن تحت تاثیر قرار گرفت، افزود: مسئله زن پس از انقلاب اسلامی مهمتر شده است و متفکران ما به اهمیت این موضوع وقوف داشتهاند؛ از جمله شهید مطهری بخشی از مطالعات خود را به زنان اختصاص داده و جایگاه زن را در چشماندازی که برای اندیشه و تمدن اسلامی قائل بوده مهم میدانست.
وی تصریح کرد: امام خمینی(ره) نیز به اهمیت مسئله زن در انقلاب وقوف داشتند و به گفته آیتالله مطهری زمانی که در پاریس بودند گاه سنتشکنی میکردند و خلاف عرف مرجعیت اجازه میدادم خانمها از نزدیک با ایشان صحبت کنند.
حدادعادل همچنین گفت: مقام معظم رهبری اگر بر کتاب دختران آفتاب تقریظ نوشتهاند به دلیل توجه خاص ایشان به مسائل زنان است. باید به زنان جامعه اعلام کنیم که غرض ما از تعریف نقش زن به هیچ وجه بازگشت به گذشته نیست و نیز اینکه ما منتقد الگوی غربی هستیم. همچنین یکی از نقاط قوت این کتاب توجه دادن غیر مستقیم به مسائل زنان است.
همچنین در این مراسم امیر خوراکیان، معاون پژوهشی موسسه فرهنگی پژوهشی انقلاب اسلامی با بیان اینکه معتقدیم اندیشه و سلیقه مقام معظم رهبری باید تبدیل به یک رویه نظاممند شود، گفت: تاکنون نظامی که به عنوان حمایت آثار با ارزش کار کرده باشد وجود نداشته؛ این در حالی است که یکی از مهمترین پیامها و آموزههای مقام معظم رهبری برای نظام فرهنگی کشور چنین حمایتی است.
وی توضیح داد: به برکت عادت مقام معظم رهبری در تقریظ نوشتن بر آثار ارزشمند تصمیم گرفتیم به رونمایی این تقریظها بپردازیم که این امر به نوعی پاسداشت هنر و ادبیات انقلاب اسلامی است.
تاسیس دستگاه فراقوهای برای پایش مسائل زنان
همچنین در این مراسم کبری خزعلی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنانی به بیان ویژگیهای حیات طیبه پرداخت و گفت: صدا و سیما و سازمان تبلیغات باید کتاب ارزش دختران آفتاب را به مسابقه بگذارد. لازم است مرکز عالی زنان و خانواده به عنوان یک دستگاه فراقوهای برای پایش مسائل زنان تاسیس شود.
علیرضا مختارپور، معاون نشر موسسه فرهنگی پژوهشی انقلاب اسلامی دیگر سخنران این برنامه بود که در سخنانی به بررسی اجمالی تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب دختران آفتاب پرداخت و گفت: ایشان هم به زمان مطالعه این کتاب اشاره کردهاند که چند سالی پس از انتشار آن صورت گرفته است و هم به تقارن زمان مطالعه با ایام شهادت حضرت فاطمه(ص) همچنین به نوع کتاب اشاره کردهاند که داستانی با هدف طرح مسائل فکری است. در طول این کتاب دهها مسئله ریز و درشت مربوط به زنان و همچنین نویسندگان و متفکران مورد اشاره قرار گرفته که نویسندگان کتاب فهرست اجمالی از 51 موضوع مطرح شده در 14 فصل کتاب را در 13 عنوان اصلی در پایان کتاب ارائه دادهاند.
مختارپور تاکید کرد: این کتاب به طرح صریح شبهات، مشکلات و مسائل دختران در جامعه امروز ایران میپردازد. پرهیز از تقسیم جامعه به دو بخش سیاه و سفید و انعکاس وضع اجتماعی کشور در سالهای پس از دفاع مقدس و آثار شبهات مطرح شده در سطح جامعه خصوصاً درباره زنان از ویژگیهای این کتاب است.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در یادداشت خود بر این اثر به مقایسه بین آن و کتاب دیگری که قبل از آن خواندهاند پرداخته و با آنکه از جهاتی آن کتاب نامبرده را قویتر دانستهاند اما کتاب دختران آفتاب را به ملاحظاتی از جمله بهرهبرداری نکردن از عامل جنسی، واجد هنر بیشتری دانستهاند و توصیه به ترویج آن کردهاند.
مختارپور در عین حال گفت: ایشان در انتهای تقریظ خود تنها نقطه ضعف کتاب را ذکر کردهاند. فاطمه قدسی در بحثهای متعددی که در طول سفر زیارتی دارند به کتب دینی و آثار متفکران داخلی و خارجی استناد و در میان همه این آثار به افکار و گفتار فرد دیگری نیز اشاره میکند که معلوم است روش فکری او الگوی بسیار اصلی در سطح زندگی فاطمه قدسی است. فاطمه از وی به ذکر استاد یا استادم بسنده میکند که خواننده بصیر به خوبی درمییابد که آن استاد مقام معظم رهبری هستند.
وی ادامه داد: مسلماً ایشان از ستایش خود بیزار هستند و به این دلیل با توجه به بیاناتشان در دیدار کارگران و معلمان در سال 77 و دیدار با علما و روحانیون کرمان در 11 اردیبهشتماه میتوان فهمید که چرا این مسئله را نقطه ضعف کتاب دانستهاند.
همایش رونمایی از تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب دختران آفتاب عصر سهشنبه، 21 مهرماه، در مدرسه شهدای هفتم تیر برگزار شد.