حجتالاسلام اباذر بیگی، مسئول کانونهای فرهنگی مساجد آذربایجان غربی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، با اشاره به ارزش و مقام والا زن در اسلام، تأکید کرد: خداوند متعال به زن کرامت بخشیده و روح لطیف و بامحبت و مادرانه را برای حفظ کانون خانواده و تربیت بهتر فرزندان، در وجود او قرار داده است.
وی با بیان روایتی از پیامبر اکرم(ص) مبنی بر اینکه «رسول خدا بعد از ازدواج فاطمه(س) کارها را بین او و علی (ع) تقسیم کرد و فرمود کارهای منزل با فاطمه و کارهای خارج از منزل با علی. فاطمه(س) میفرماید (هیچکس نمیداند من چقدر خوشحال شدم که رسول خدا مرا از ظاهر شدن در پیش چشم مردان معاف کرد)» گفت: نقش آفرینی زن در محیط خانه دارای اهمیت والایی است.
بیگی با اشاره به آیه 195 سوره مبارکه آل عمران «إنّى لا أضیع عمل عامل منکم من ذکر أوأنثى بعضکم من بعض» بیان کرد: رشادتهای حضرت زینب(س) در صحنه کربلا و شجاعتهای زنان در هشت سال دفاع مقدس، نشان دهنده حضور موثر زن در اجتماع و جبهههای جنگ بوده و تلاش آنها برای حفظ امامت و آرمان های اسلام غیرقابل انکار است.
وی تصریح کرد: بدون رشادتها و از خودگذشتگیهای حضرت زینب(س) در صحرای کربلا و بعد از آن، اتفاقات عاشورا هرگز به گوش آیندگان نرسیده و سکوت حضرت سجاد(ع) در مقابل عمل ایشان نشان دهنده تأیید آن بوده است.
بیگی بااشاره به اینکه زندگی عاشقانه و صمیمیانه حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) بهترین الگوی زندگی مشترک و صحیحترین نوع آن بوده و غیر قابل فروپاشی است، اعلام کرد: با پیروی از زندگی ساده و بیآلایش آن دو بزرگوار، مشکلات و مسائل زندگی زناشویی در جامعه کنونی روز به روز کمتر میشود.
وی عنوان کرد: به سبب اینکه خداوند متعال در آفرینش زن، لطافت و ظرافت زیادی قرار داده، که لازمه حفظ کانون محبت و عشق در خانواده است؛ برخی کارها از عهده او ساقط بوده و انجام آنها نیاز به قدرت بدنی بالا و روحیه سازگارتری داشته و مناسب زن نیست.
بیگی با تأکید بر اینکه در قانون اسلام اجباری برای اشتغال زن در بیرون از خانه نداشته و بر تلاش کردن برای تربیت بهتر فرزندان بیشتر سفارش شده، گفت: علاوه براینکه حضور زن در اجتماع با حفظ متانت و حیا ایرادی ندارد؛ بلکه نشان دهنده مهارتهای کاری در کنار روح بزرگ و لطیف وی بوده و تحسین برانگیز است.