کد خبر: 3386538
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۵

تفاهم‌نامه همکاری میان کتابخانه ملی و ایکنا امضاء شد

گروه ادب: تفاهم‌نامه همکاری بین سازمان اسناد و کتابخانه ملی و خبرگزاری ایکنا امضاء شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، تفاهم‌نامه همکاری بین سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران و خبرگزاری ایکنا ظهر امروز، 25 مهرماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین نوراللهیان، مشاور ارشد رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، غلامرضا امیرخانی، معاون کتابخانه ملی، امین عارف‌نیا، مشاور رئیس سازمان و مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی در سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.

در این مراسم که حمید صابرفرزام، رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل خبرگزاری ایکنا و معاونان وی حضور داشتند، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا نوراللهیان با اشاره به پیشینه فعالیت‌های ایکنا گفت:

امروز خبرگزاری ایکنا در شرایط شکوفایی قرار دارد و برای روزنامه‌های داخلی منبع و مرجع خوبی است و  اخبار این خبرگزاری به 41 زبان زنده دنیا سبب شد این خبرگزاری در سراسر جهان شناخته شود، اما به دلیل مشکلاتی اکنون این زبان‌ها کاهش پیدا کرده که مدیران این خبرگزاری درتلاشند تا وضعیت موجود را بازسازی کنند.

حجت‌الاسلام نوراللهیان ادامه داد: آنچه امروز به عنوان تفاهم‌نامه میان دو سازمان اسناد و کتابخانه ملی و فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور امضاء می‌شود باید به مرحله اجرایی و عملیاتی برسد که اگر غیر از آن باشد، کاری ضد قرآنی است.

وی تأکید کرد: کتابخانه ملی ایران می‌تواند در این راستا حمایت ویژه‌ای از این موضوع انجام دهد و از سوی دیگر تقویت کتابخانه تخصصی و قرآنی این خبرگزاری می‌تواند توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران انجام شود.

حمید صابرفرزام، رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور در ادامه این نشست گفت: جهاد دانشگاهی از سال 1363 با تأسیس کانو‌ن‌های قرآنی در دانشگاه‌ها فعالیت قرآنی خود را آغاز کرد و از سال 1364 متولی مسابقات ملی قرآن دانشجویان شد و در سال 1382 خبرگزاری ایکنا فعالیت خود را آغاز کرد و در سال 1385 نیز اقدام به برگزاری اولین مسابقات دانشجویی قرآن در جهان اسلام کرد که پنجمین دوره آن سال گذشته با حضور کشورهایی از 5 قاره جهان برگزار شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر مرکز مطالعات میان‌رشته‌ای در سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان ایجاد شده و در رشته‌هایی مانند قرآن و تربیت، قرآن و اقتصاد، قرآن و سلامت و قرآن و ارتباطات فعالیت دارد و امیدواریم این رشته‌ها به زودی افزایش یابد.

صابرفرزام ادامه داد: مرکز رشد فناوری‌های قرآنی کشور نیز به زودی مجوز فعالیت خود را آغاز خواهد کرد که در نوع خود بی‌نظیر است.

بدیهی است با ظرفیت های دو طرف می توان در آینده شاهد شکوفایی بیشتر فعالیت های هر دو مجموعه بود.
امین عارف‌نیا، مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز در ادامه گفت: این سازمان یکی از سازمان‌های علمی، فرهنگی و پژوهشی کشور است که مسئولیت اصلی آن، مادر کتابخانه‌های کشور بوده و متولی آرشیو ملی است و سازماندهی اسناد را برعهده دارد.

وی با تأکید بر تقویت غنای محتوایی کتابخانه ملی بیان کرد: ظرفیت‌های خوب و گسترده‌ای در سازمان اسناد و کتابخانه ملی به ویژه در حوزه قرآن و دین وجود دارد که می‌تواند برای سازمان فعالیت‌های قرآنی و خبرگزاری ایکنا از جمله تکریم و بزرگداشت مفاخر قرآنی مؤثر باشد و امضای این تفاهم‌نامه می‌تواند گامی برای آغاز و تقویت این همکاری‌ها باشد تا در پناه قرآن این کار را دنبال کنیم.

وی در پایان سخنان خود از مسئولان سازمان فعالیت‌های قرآنی برای بازدید از بخش‌های گوناگون کتابخانه ملی دعوت کرد.

گفتنی است، در پایان این نشست تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و خبرگزاری ایکنا به منظور توسعه فعالیت‌ها و همکاری‌های فرهنگی و رسانه‌ای در زمینه‌های معرفی منابع علمی و میراث مکتوب و مستند کشور امضاء شد.

از مفاد همکاری‌های مشترک این تفاهم‌نامه می‌توان به فراهم کردن امکان دسترسی و بهره‌برداری از منابع علمی در چارچوب مقررات، همکاری در برگزاری بزرگداشت پیشکسوتان و خادمان قرآنی کشور و معرفی نفایس قرآنی و اسناد و نسخ خطی مربوط به قرآن اشاره کرد.

captcha