«شیخ فواد کاظم المقدادی»، روحانی برجسته شیعی عراق و دبیرکل مجمع علمی «ثقلین» این کشور، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب گفت: پیام نهضت امام حسین(ع) در طول تاریخ، بیداری امت اسلام و بازگشت آن به مسیر صحیح و بیان قدرت و توانایی و صحت مسیر اهل بیت(ع) بهعنوان پرچمداران عرصه ارشاد و هدایت است.
وی افزود: «میانهروی و اعتدال» محور و اساس دین اسلام است و نهضت امام حسین(ع) بهعنوان یک قیام تاریخی، الگویی برای میانهروی و تشخیص حق از باطل در دوران معاصر تلقی میشود، بنابراین امت اسلامی باید از انقلاب و نهضت امام حسین(ع) که فانوس و معیار شناخت حق از باطل است، الگو بگیرد.
المقدادی تصریح کرد: این هدایت شامل تمامی جنبههای زندگی از جمله اجتماعی، سیاسی و شخصی میشود و مختص زمان و مکان خاصی نیست و در هدایت امت اسلامی بهویژه جوانان بسیار تأثیرگذار است.
وی در ادامه با اشاره به آیه 48 سوره مائده «وَأَنزَلْنَا إِلَیْکَ الْکِتَابَ بِالْحَقِّ مُصَدِّقًا لِّمَا بَیْنَ یَدَیْهِ مِنَ الْکِتَابِ وَمُهَیْمِنًا عَلَیْهِ»(و ما این کتاب [قرآن] را به حق به سوى تو فرو فرستادیم در حالى که تصدیقکننده کتابهاى پیشین و حاکم بر آنهاست) تصریح کرد: شکی نیست که میانهروی نقطه ارتکاز و محور دین مبین اسلام است که این امر نقطه برتری اسلام و امت اسلامی بر دیگر امتها و ادیان بهشمار میرود.
وی افزود: افراطگرایی و خشونت که امروزه در برخی مناطق جهان اسلام از سوی گروههای تروریستی و تکفیری منتسب به اسلام شاهد آن هستیم، بهدور و خارج از دین میانهرو اسلام است، در واقع این گونه اقدامات افراطگرایانه خارج از جوهر حقیقی دین مبین و صلحطلب اسلام است.
عقاید گروههای تکفیری از وهابیت جاهلی نشأت گرفته است
این اندیشمند شیعی عراق در ادامه این گفتوگو عنوان کرد: در دین اسلام، هیچ یک از اقدامات تکفیریها از قبیل خونریزی، هتک حرمت ارزشها و مقدسات وجود ندارد و افکار و عقاید گروههای تکفیری در واقع از وهابیت جاهلی نشأت گرفته است، بنابراین نهضت امام حسین(ع) الگویی برای میانهروی و تشخیص حق از باطل است.
المقدادی بیان کرد: نهضت امام حسین(ع) در واقع به اسلام تصویری زیبا و درخشان میدهد و به وضوح نشان میدهد که خون افراد تنها در راه خداوند و برای خداوند و برای حمایت از انسان و کرامت انسانی ریخته میشود.
تکفیریها و افراطگرایان مسیر یزید و معاویه را احیا میکنند
وی افزود: در کربلا، یزید خون بیگناهان را ریخت و گروههای تکفیری و افراطی اکنون خط و مسیر یزید و معاویه را در ریختن خون مسلمانان ادامه میدهند و این مسیر را احیا میکنند.
شیخ فؤاد کاظم المقدادی در ادامه تأکید کرد: نهضت امام حسین(ع) دربردارنده سه بُعد اساسی است؛ بُعد عاطفی که حزن و اندوه نسبت به سختیها و مشقتهایی که این امام بزرگوار با آنها مواجه شد و واقعه خونین کربلا دل هر انسانی را به درد میآورد.
نهضت عاشورا درسی برای مقابله با ظلم و مستکبران است
وی افزود: بُعد دوم، آنچه که در کربلا رخ داد در واقع عبرت و درسی برای تمامی نسلها، ادیان و اقشار بشریت است، که بهعنوان درسی عمیق در مواجهه با ظلم، ظالم و مستکبران تلقی میشود، زیرا همانطور که میدانیم کسی که در برابر حق سکوت اختیار کند، شیطانی لال است.
وی افزود: اما بُعد سوم نهضت امام حسین(ع) این است که اندیشمندان و فرهیختگان و دیگر افرادی که در زمینه امور انسانی فعالیت میکنند، باید در پیام این واقعه تفکر و تعمق کنند.
شیخ فؤاد کاظم المقدادی در پایان اظهار داشت: اندیشمندان و قشر فرهنگی باید سنن الهی و ویژگیهای مهم این نهضت را بیایند، زیرا میتوان آن را در هدایت بشریت بکار ببرند و در واقع وسیلهای برای مبارزه و از بین بردن ظلم و ظالمان و بازگشت به مسیر حقیقی انسانیت است.