به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این نشست فکری با سخنرانی حسین جمعه، رئیس سابق اتحادیه نویسندگان عرب در سوریه و محمد البحیصی، اندیشمند و نویسنده فلسطینی و با حضور انور حبیبی، وابسته فرهنگی ایران در سوریه، عبدالکریم الشرقی، رئیس انجمن دوستی فلسطین و ایران در سوریه و جمعی از فرهیختگان و اساتید، برگزار شد.
در آغاز این مراسم حسین جمعه، رئیس سابق اتحادیه نویسندگان عرب در سوریه طی سخنانی گفت: گاندی، رهبر بزرگ هند در خصوص واقعه عاشورا میگوید «هنگامی که مظلوم باشی، میتوانی یاد بگیری که چگونه پیروز شوی»؛ این امر به ما میآموزد که هر چند وحشیگری در جهان منتشر شود؛ ولی ما میتوانیم با داشتن صبر، تحمل و اراده آزاد و بدون تبعیت با ظلم مقابله کنیم.
وی با اشاره به نقش زن در جریان عاشورا، بیان کرد: در واقعه کربلا ما شاهد فداکاریهای حضرت زینب(س) بودیم که توانست با آگاهی و ایمان خود در مقابل ظلم بایستد و ظالمان را برملا کند. همچنین در حادثه عاشورا ما شاهد صحنه دیگری از قهرمانیهای دیگر زنان همچون همسر زهیر ابن قین هستیم که علیرغم اینکه زهیر از طرفداران امام حسین (ع) نبود؛ ولی همسرش او را تشویق کرد تا به یاران امام حسین(ع) ملحق و در رکاب ایشان شهید شود.
حسین جمعه تأکید کرد: نمونه بارز وحشیگری در حادثه عاشورا، جدا کردن سر مبارک امام حسین(ع) بود که در آن یک عمل وحشیگری نمایان بود. در حالی که خداوند در قرآن به اهل بیت نبوت(ع) اشاره میکند و از ما میخواهد به آنان احترام بگذاریم و این آیه دلیل واضحی است بر اینکه دشمنان امام حسین(ع) در حقیقت دشمنان اسلام بودند.
رئیس سابق اتحادیه نویسندگان عرب در سوریه در ادامه سخنان خود گفت: از دیگر نکات نهضت امام حسین(ع) میتوان به محاصره پیرمردان، زنان و کودکان در صحرای کربلا اشاره کرد که این صحنه امروزه در انتفاضه فلسطین متجلی است؛ چراکه همه کودکان، زنان و مردان فلسطینی مورد تعدی و کشتار رژیم اسرائیل قرار میگیرند.
وی افزود: در نهضت امام حسین(ع) ما به وضوح میبینیم که کودکان و پیرمردان و همه مشارکین در این نهضت مظلوم بودند و در راه حق شهید شدند. این امر باید برای ما یک الگو باشد و باید بدانیم که مکتب عاشورا بیانگر دفاع از عدالت و کرامت انسانی است.
حسین جمعه ادامه داد: وقتی اصحاب و یاران امام حسین(ع) را بررسی میکنیم، میبینیم که این 72 تن از نژاد، مناطق و کشورهای مختلف بودند؛ با وجود این همه آنها اصرار داشتند تا با امام حسین(ع) باشند و از حق و عدالت دفاع کنند. این نشان میدهد که امام حسین(ع) بر وحدت کلمه دعوت میکرد و پرچم مقابله با ظلم را برافراشته بود و هرگز به خاطر سلطه و جاه و مال، انقلاب نکرد.
وی در پایان سخنان خود گفت: گروههای تکفیری، اسلام منحرف را جلوه میکنند؛ ولی انقلاب و نهضت امام حسین(ع) برای حفظ و نگهداری اسلام اصیل بود.
در ادامه این نشست، محمد البحیصی، اندیشمند، روحانی و نویسنده فلسطینی نیز در سخنانی به خصلتهای بارز امام حسین (ع) در روز عاشورا اشاره کرد و گفت: عظیمترین مظهر روز عاشورا، زیبایی مظهر الهی بود که در شهات امام حسین(ع) تجلی شد. این امر نشانگر فداکاری و برحق بودن امام حسین(ع) بود.
وی افزود: با مقایسه بین آنچه در فلسطین اتفاق میافتد و آنچه در کربلا پیش آمد، میتوان به این نکات اشاره کرد که در کربلا مفهوم عملی ولایت در آن ظاهر بود. در سرزمین فلسطین نیز ما شاهد این امر هستیم.
این نویسنده فلسطینی بیان کرد: هر کسی که با امام حسین(ع) باشد همانند کسی است که با فلسطین است و هر کسی که در صف فلسطین نباشد با پیامبر(ص) و امام حسین(ع) نخواهد بود.
محمد البحیصی با بیان اینکه مظلومیت در کربلا، وجه مشترک بین کربلا و فلسطین است، اظهار کرد: در راستای صحنه قداست کربلا میتوان صحنه قداست قدس و فلسطین را به یاد آورد. مسلمانان امام حسین(ع) را تنها رها کردند و این امر نیز در فلسطین قابل مشاهده است.
وی ادامه داد: شخصی که امروزه در فلسطین با خنجر و چاقو به سرباز اسرائیلی حمله میکند، نشان میدهد که ملت فلسطین قابلیت مقابله با رژیم صهیونیستی را دارد؛ اما کسانی که از این امر ناراحت هستند و آنها افرادی هستند که از مسئله کربلا نیز بیزارند.
البحیصی با اشاره به اینکه در زمان امام حسین(ع) شخص منحرفی مانند یزید میخواست خلیفه مسلمین باشد و این انحراف را ما در این دوره و زمانه نیز شاهد هستیم، عنوان کرد: همانگونه که امام حسین(ع) با خون خود پیروز شد، ملت مظلوم فلسطین هم در پایان پیروز و سربلند خواهند شد.