به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه خبری «The Hindu»، این همایش دو روزه با تأکید بر بررسی ابعاد متنوع تجارت، صنعت و گردشگری حلال به عنوان یک روند نوظهور جهانی در شهر «پودوچری» هند برگزار شد.
شرکتکنندگان اعم از علمای دینی، کارآفرینان، فعالان اجتماعی و نهادهای صدور گواهینامههای برند حلال از کشورهای خاورمیانه و دیگر نقاط جهان در این همایش درباره راههای توسعه برند حلال به عنوان سبک زندگی پایدار و اخلاق محور به بحث و تبادل نظر پرداختند.
محمد جینا، رئیس «دفتر توسعه جهانی حلال» (UNWHD) در سنگاپور در مراسم افتتاحیه این همایش گفت: پیشنویس روز جهانی حلال توسط علما و اندیشمندان اسلامی تنظیم و تدوین شده است.
وی گفت: از مفهوم حلال بعضا برداشت ناقصی صورت گرفته است. حلال صرفا نحوه ذبح حیوانات را در بر نمی گیرد؛ بلکه به عنوان یک سبک زندگی میتواند کل جامعه بشری را پوشش دهد.
هدف اصلی از تعیین روز جهانی حلال تسهیل در ایجاد یک محیط سازگار با حلال، تلاش برای فراهم کردن امنیت غذایی برای همگان، اتحاد جهانی در جهت رفع گرسنگی، ایجاد یک جامعه انسانی بینالملل و حفاظت از طبیعت ومحیط زیست عنوان شده است.
«حمدان محمد المرشدی»، از سخنرانان این همایش و رئیس «باشگاه کسبوکار عرب» در «دبی» نیز گفت: صنعت گردشگری حلال در برخی از کشورها از جمله مالزی، ترکیه و امارات همچنان رو به گسترش است و این کشورها در حال تبدیل شدن به قطب گردشگری اسلامی هستند.
وی افزود: پیش بینی میشود جمعیت مسلمانان از 1.7 میلیارد کنونی به 2.2 میلیارد در سال 2030 افزایش یابد که این امر گویای اهمیت و جایگاه گردشگری حلال در آینده است.