به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ابراهیم اقبال، عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشکده الهیات دانشگاه تهران طی جلسهای با حجتالاسلام سیدحسین کوششی، دبیر شواری عالی قرآن خواستار همکاری این شورا در زمینه انتشار تألیف جدیدش با عنوان «فرهنگ واژگان قرآن کریم» شد و گفت: چاپ دیجیتالی این کتاب اخیراً انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه بیش از 23 سال سابقه تدریس در دانشگاه تهران و دانشگاههای آزاد و شهرستانها را دارد، ادامه داد: یکی از موضوعات تدریس، واژهشناسی و مفردات قرآن است و هنگامی که در منابع نگاه میکردم با فرهنگ لغتی با عنوان «معجم الفاضل القرآن الکریم» برخورد کردم که توسط علمای فرهنگستان زبان عربی مصر شامل 15 استاد، این واژگان را نگارش کردهاند و بهترین مخاطبان آنها عربزبانان هستند.
اقبال با اشاره به اینکه کتاب فرهنگنامه «معجم الفاضل القرآن الکریم» بهترین فرهنگ واژگان معاصر قرآن است، تصریح کرد: لذا تصمیم گرفتم تا برای مخاطبان فارسیزبان، دانشجویان و مخاطبان این فرهنگ را قابل استفادهتر کنم تا افرادی که در سطح بالایی با زبان عربی آشنایی ندارند و اطلاعات این زبان را دارا نیستند، بتوانند از آن استفاده کنند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در «فرهنگ واژگان قرآن کریم» هم کار تألیفی و هم کار ترجمهای انجام شده است، تصریح کرد: فرهنگ واژهها در این کتاب براساس ریشه کلمات است، اما به دلیل اینکه ممکن است شناسایی ریشه کلمات برای برخی از استفادهکنندگان راحت نباشد، ضمیمههایی را به داخل فرهنگ اضافه کردیم که براساس ریشه کلمات نیست.
وی با تأکید بر اینکه پیدا کردن ریشه کلمات برای برخی مشکل است لذا سعی شده است براساس ترتیب الفبایی آنها را تنظیم کنیم و صراحتاً بیان شده است که به این ریشهها مراجعه کنند، افزود: امتیاز این فرهنگنامه این است که هم کاربرد واژگان قرآن است و هم معنای واژهها در آن به کار رفته.
اقبال با اشاره به اینکه چاپ دیجیتال «فرهنگ واژگان قرآن کریم» انجام شده است، ادامه داد: این کتاب در هزار و 100 صفحه گردآوری شده، اما به نشر نرسیده است.
وی همچنین با اشاره به تألیف «فرهنگ واژگان تکآمد»، افزود: این کتاب در 200 صفحه و با موضوع واژههایی که بیش از یک بار به کار نرفته است تألیف شده که متأثر از کتاب «فرهنگ واژگان قرآن» است که در صورت امکان شورای عالی قرآن شهرداری در زمینه نشر این کتابها همکاری کند.
براساس این گزارش حجتالاسلام کوششی نیز بر حمایت تمام دستگاههای قرآنی و فرهنگی از این اثر و آثار مشابه تأکید کرد و گفت: این تألیفات، از فعالیتهای ارزشمند در زمینه قرآن است که حاصل مدتهای طولانی کار تحقیقاتی است که باید این گونه کارها و آثار قرآنی در جامعه گسترش پیدا کند.
وی اظهار امیدواری کرد: دستگاههای فرهنگی چون دانشگاهها و وزارت علوم باید از این آثار فاخر قرآنی برای چاپ و نشر حمایت کنند.