کد خبر: 3444879
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۲
قاضی‌عسکر:

مجالس بزرگداشت باید حالت یادآوری و تلنگر داشته باشند

گروه فعالیت‌های قرآنی: نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اظهار کرد: در حال حاضر مجالس بزرگداشت امروزه حالت تفاخر به خود گرفته است؛ در حالی که این مجالس باید حالت یادآوری و تلنگر داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی‌عسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در محفل بزرگداشت قاریان مهاجر الی‌الله که بعد از ظهر امروز، 17 آبان‌ماه در مسجد بلال صداوسیما برگزار شد، اظهار کرد: مسئله مرگ و زندگی آن گونه که قرآن بیان می‌کند یک آزمون الهی است. هر انسانی یک روز از مادر متولد می‌شود و روز دیگری هم از دار دنیا می‌رود و هیچ کس در دنیا زندگی ابدی و جاودانه ندارد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: همه دیر یا زود از دنیا می‌روند، اما آنچه اهمیت دارد چگونه مردن است. آنچه که می‌تواند برای انسان اهمیت داشته باشد این است که چگونه از دنیا می‌رود؛ توجه به معاد و قیامت یکی از مسائل بسیار مهمی است که هم در قرآن و هم در سیره پیامبر(ص) و سیره ائمه اطهار(ع) مورد توجه جدی است و تأثیر بسیار مهمی در سازندگی روح انسان‌ها و تربیت اخلاقی جامعه و مردم دارد.
وی ادامه داد: آیات قرآن این مسئله را به حدی شفاف مطرح کرده است که زوایای پنهانی جز در موارد خاص برای مردم باقی نمی‌ماند. آنچه که در آینده با آن روبه‌رو می‌شویم از سوی خداوند بیان شده و هر آنچه که برای این دنیاست نیز بیان شده و البته خود انسان است که باید انتخاب کند و انتخاب‌گر است.
قاضی‌عسکر عنوان کرد: خداوند زمان مردم ما و مکانی که در آن از دنیا می‌رویم را مشخص نکرده است و هر چند که انسان‌ها باید به آینده خود امیدوار باشند اما خبر ندارند که مرگ چه زمانی برای آنها اتفاق می‌افتد و به همین دلیل به ما دستور داده‌اند شما به گونه‌ای عمل کنید که گویا به زودی از دنیا خواهید رفت و مجالی برای کار خاصی ندارید.
وی در ادامه گفت: از طرفی می‌بینیم وقتی مسئله اعمال پیش می‌آید قرآن می‌گوید اگر هر کاری را خوب و بد انجام داده باشید نتیجه آن را می‌بینید و هیچ کاری فراموش نمی‌شود. پیامبر(ص) نیز فرموده‌اند هر چه می‌توانید در این دنیا کشت کنید تا نتیجه آن را در قیامت ببینید و بدانید آینده از امروز مهم‌تر است.
قاضی‌عسکر اضافه کرد: اوایل انقلاب میانگین عمر 54 سال بوده است، اما الان به 55 سال رسیده و تا انسان می‌آید بجنبد از مرز 40 سال می‌گذرد و کم‌کم باید آماده رفتن باشد؛ این زندگی کم و کوتاه دنیاست اما زمانی که به آخرت می‌رسد آنجا برای همیشه می‌ماند و اگر موفق باشد یک زندگی ابدی موفق دارد و اگر نه که در جهنم می‌ماند.
وی در ادامه اظهار کرد: زمانی که در دنیا مصیبتی برای انسان پیش می‌آید به نزدیکان و بستگان پناه می‌برد اما در قیامت انسان از خویشان و نزدیکان فرار می‌کند؛ چرا که قیامت روز حساب است و انسان‌ها به این دلیل که در دنیا به همه بد کرده‌اند در قیامت نمی‌خواهند پیش هم باشند و از هم فرار می‌کنند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت عنوان کرد: این گونه مجالس تا حدودی باید شرایط را برای ما به گونه‌ای فراهم کند که یک یادآوری و تلنگر باشد اما می‌بینیم مجالس ختم ما متاسفانه حالت دینی خود را از دست داده و هر کس وارد می‌شود دنبال تفاخر است و اینکه نام این و آن را بیاورند در حالی که در گذشته فقط در چنین جلساتی قرآن می‌خوانند و برکتی که این جلسات ترحیم در گذشته داشته است امروز دیگر وجود ندارد و زمانی که مردم از مجالس ترحیم بیرون می‌آیند هیچ تغییری نکرده‌اند.
وی ادامه داد: همچنین از طریق این جلسات باید عزیزانی که از دست داده‌ایم آشنا شویم و ببینیم چه عزیزانی را از دست داده‌ایم! ما در حادثه منا از نظر کیفی انسان‌های شایسته فراوانی را از دست دادیم.
قاضی‌عسکر در ادامه افزود: ما در حادثه منا محسن حاجی‌حسنی کارگر، حسن دانش و سه عضو گروه تواشیح و همچنین حسینی از خبرنگاران صداوسیما را از دست دادیم و در چنین شرایطی نمی‌توان تاب آورد. در این مدتی که بازگشته‌ام هرگز از یاد این عزیزان و خانواده آنها غافل نیستم و گاهی نیمه شب از خواب بیدار می‌شوم و آن صحنه‌ها را می‌بینم.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اظهار کرد: کسانی که در حادثه منا و مسجدالحرام جان به جان آفرین تسلیم کردند آن صحنه برای آنها صحنه بسیار خوشی بوده است و در روایات داریم که هر کس در سرزمین وحی جان خود را از دست دهد در روز قیامت با همان حالت و با حالت لبیک‌گویان وارد می‌شود و وارد محشر که می‌شوند خدا از آنها حساب و کتاب نمی‌خواهد و فرشتگان آنها را وارد بهشت می‌کنند.
وی ادامه داد: عزیزان از دست رفته در حادثه منا در حال احرام و در حالی که هنوز محرم بودند این اتفاق برای آنها رخ داد و پاک و پاکیزه بودند و این افراد مصداق آیه قرآن هستند «در حالی که پاک و پاکیزه هستند ملائکه و فرشتگان جان این‌ها را می‌گیرند و فرشتگان به این‌ها درود می‌فرستند و می‌گوید بروید وارد بهشت شوید».
قاضی‌عسکر در این بخش از سخنان خود تأکید کرد: اگر در حادثه منا یک قاری ما از دست می‌رفت، کافی بود که متأثر باشیم برای از دست رفتن آن عزیز چه برسد به اینکه پنج عضو کاروان قرآنی که از نخبگان قرآنی بودند از دست بروند. ما برای آن عزیزان و این گونه مردن متاثر نیستیم چرا که آنها به آن فوض عظیم دست پیدا کرده‌اند اما برای خانواده‌ها و بازماندگان طبیعی است که این عزیزان را از دست داده‌اند.
وی عنوان کرد: مسئولان عربستان باید امروز پاسخگوی این حادثه باشند چرا که این حادثه طبیعی نیست و مقصرانی دارد و مقصران این حادثه باید شناسایی و مجازات شوند. فقط ما نیستیم بلکه بیش از هفت هزار حاجی در این حادثه جان به جان آفرین تسلیم کردند و عربستان باید پاسخگو باشد و دیه بدهد و برای آینده حج برنامه‌ریزی کند.
قاضی‌عسکر عنوان کرد: مسئولان عربستان باید برنامه‌ریزی و مدیریت کنند و بدانند که با روش‌های قبلی نمی‌توان حج را مدیریت کرد؛ در حج نخبگان جهان اسلام حضور پیدا می‌کنند و تک‌تک آنها برای ما ارزشمند هستند. بنده به خانواده و بازماندگان قرآنیان تسلیت عرض می‌کنم.

captcha