ناصر آراسته، نقاش در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، وضعیت حاکم بر نقاشی در چند دهه اخیر را اینگونه ارزیابی کرد: معتقدم هنر همیشه سختیهای خاص خود را دارد. برای همین نمیتوان به طور قطع گفت که در یک مقطع زمانی خاص موقعیت برای هنر نقاشی کاملاً مهیا بوده، اما به هر حال باید گفت که در سالهای اخیر به ویژه در دهه گذشته توجه به هنر شکلی جدیتر به خود گرفته است. گواه این ادعا نیز جشنوارهها و نمایشگاههای متعددی است که در طول سال در کشورمان برگزار میشود.
وی افزود: البته برگزاری یک جشنواره و نمایشگاه امری پسندیده است که به رشد هنر کمک میکند، اما زمانی موفقیت شکلی جدی به خود میگیرد که مردم از آن حرکت استقبال کنند. متاسفانه استقبال مردمی از هنرهای تجسمی که نقاشی هم یکی از آنهاست شکلی شایسته ندارد، در صورتی که اتفاقات مشابه در کشورهای اروپایی با استقبال زیاد مردم مواجه میشود. استقبال مردم از هنرهای تجسمی جدا از اینکه منفعت اقتصادی برای این عرصه از هنر دارد به هنرمند انگیزه میدهد تا کارش را با دقت و اشتیاق بیشتری پیگیری کند.
نقاشی انتزاعی با سبک کلاسیک متفاوت است
این نقاش در تکمیل توضیح خود گفت: در نقاشی موضوعات مختلفی وجود دارد که هر نقاش به تناسب تسلطی که در آن عرصه دارد به آن ورود میکند. کار من انتزاعی است که با نقاش کلاسیک تفاوت دارد، اما در همین شکل کار نیز سعی میکنم به موضوعات مورد نظرم بپردازم. یکی از این بخشها مفاهیم دینی است که در کارهایم نگاهی ویژه به آن دارم. در این زمینه کاری به نام «طواف» دارم که بسیار به آن علاقهمندم چون در این تابلو تنها یک کار هنری انجام ندادم، بلکه دلبستگیهای قبلی را هم در کار لحاظ کردم.
وی به توضیح فوق اضافه کرد: در این کار آنچه را حس کردم به روی بوم نقاشی آوردم، البته درباره مکه و طواف کارهای بسیاری کشیده شده است، اما در نقاشی انتزاعی این قبیل کارها کمتر خلق شده. من نقاشی انتزاعی را حوزهای میدانم که میتوان در آن حرفهای جدیدی زد که تا به حال کمتر به آن توجه شده است.
آراسته درباره شرایط نقاشی در حوزه موضوعات دینی چنین توضیح داد: در گام نخستین، داشتههای فنی میتواند کیفیت کار هنرمند را در پرداختن به موضوعات دینی مشخص کند، اما در گام بعدی که شاید مهمترین بخش باشد، اعتقاد و علاقه به موضوعی است که نقاشی درباره آن کاری را خلق میکند. در کلامی اگر یک اثر هنری که موضوعات دینی را در خود جا داده، تنها به اتکای داشتههای فنی بخواهد به این قبیل حوزهها ورود کند یا کارش سطحی و شعاری خواهد شد یا اینکه در دام تحریف گرفتار میآید.
این نقاش در پایان بیان کرد: هنر دینی و اسلامی را تنها با برگزاری نمایشگاه و جشنواره نمیتوان اشاعه داد، البته یکی از راهها برای رسیدن به هدف مورد نظر همین روش است، اما مسیر اصلی آن است که ما هنرمندان متعدد در این حوزه تربیت کنیم و از کارهایی که با این محوریت تولید میشود نیز حمایت کنیم.