به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری محمود مهرمحمدی سرپرست دانشگاه فرهنگیان امروز دوشنبه ۱۸ آبانماه در سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
مهرمحمدی در ابتدای این نشست با اشاره به دوره یک ساله پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش، گفت: ۵ هزار نیرو از طریق آزمون استخدامی آموزش و پرورش جذب این دانشگاه میشوند که نقطه عطفی در شیوه پذیرش دانشجو معلم در کشور است. پیش از این بنا بود گزینش و مصاحبه تخصصی این افراد تا 15 آبانماه به پایان برسد تا دانشگاه فرهنگیان بتواند از نیمه آذرماه کلاسهای درسی این تعداد را آغاز کند.
وی افزود: مقدمات کار برای برگزاری کلاسها انجام شده است و ما در ۲۰ پردیس استانی امکانات مناسبی برای آموزش و تربیت این افراد مهیا کردهایم. برنامه این دوره یک ساله، در قالب ۳۶ واحد درسی و ۹۰۰ ساعت کلاس خواهد بود که در شورای برنامهریزی وزارت علوم نیز باید به تصویب برسد که امیدوارم این اتفاق در آینده نزدیک صورت پذیرد و دانشگاه فرهنگیان از نظر برنامه آموزشی که پیش نیاز مهم اجرای دوره آموزشی یک ساله است، تامین گردد.
مهرمحمدی افزود: به این منظور ستادی در سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان تشکیل شده است تا بتوانیم به نحو موثرتری امور مربوط به پذیرفتهشدگان این دوره را انجام داده و زمینه ورود آنها به پردیسهای ۲۰ گانه را فراهم کنیم.
وی خاطرنشان کرد همانگونه که از افراد برای ورود به این دوره آزمون اخذ شد در پایان دوره نیز یک آزمون جامع از آنان اخذ میگردد و به پذیرفتهشدگان آزمون جامع پایان دوره گواهی صلاحیت فعالیت داده خواهد شد.
محمود مهرمحمدی گفت: در آخرین جلسه هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان مقرر شد که سقف هزینههای این دوره از پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی اخذ گردد ولی صحبت کردن درباره اینکه رقم مشارکت پذیرفته شدگان آزمون استخدامی اموزش و پرورش در تامین هزینههای دانشگاه فرهنگیان چه مبلغ و میزانی باشد، هنوز زود است و این امر منوط به این است که تا چه اندازه از هزینههای دانشگاه فرهنگیان را سازمان بودجه و برنامه ریزی کل کشور در قالب منابع آموزش و پرورش ببیند و تامین کند و اگر از این طریق بتوانیم هزینههایمان را تامین کنیم طبعا سهم مشارکت ورودیهای دوره یکساله کمتر خواهد بود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شیوه جذب دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان از این پس تغییر خواهد کرد یا خیر گفت:
نخستین نکته در تربیت معلم این است که تربیت معلم در دانشگاه یک رخداد ملی، زیربنایی و بسیار اساسی است و نباید درگیر تنگناهای اقتصادی باشد و اگر به سراغ روشهای دیگر تربیت معلم میرویم به دلایل اقتصادی نیست.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان تاکید کرد: جوامع مختلف در راه تربیت معلمان هر اندازه هزینه کنند به آن به چشم سرمایه گذاری مینگرند و ما نیز باید این هزینهها را به جان بخریم تا توسعه و آینده کشور را به نحو احسن محقق کنیم؛ نگاه دانشگاه به تربیت معلم اقتصادی نیست و مبنا و هدف از اجرای روشهای گوناگون یافتن بهترین روش برای تربیت معلم است تا بتوانیم بهترین استعدادها را در این راستا جذب کنیم و بازده مناسبی در این زمینه داشته باشیم. تنوع شیوههای تربیت معلم به این دلیل لازم است که دورههای مختلف تحصیلی این امر را اقتضا میکند، برای مثال شاید تربیت بهترین معلمان برای دوره ابتدایی به شیوه کنونی بهترین شیوه باشد و تربیت دبیر به شیوهای نظیر دوره یک ساله مفیدتر باشد. این موضوع که چه روشی برای تربیت معلم در دانشگاه فرهنگیان موثرتر خواهد بود در دستور جلسه بعد هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان قرار دارد.
مهرمحمدی در ادامه یادآور شد که اتفاقی که به تازگی در دانشگاه فرهنگیان رخ داده و اتفاق مهمی خصوصا از نظر تخصیص منابع به دانشگاه است، در ارتباط با اداره شبانهروزی این دانشگاه است. دراساسنامه دانشگاه که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است نحوه اداره دانشگاه به شکل شبانهروزی قید نشده و از سویی این امر در قانون متعهدین خدمت دانشگاه آمده است؛ خواسته دانشگاه فرهنگیان در این خصوص تبدیل این اشاره غیرمستقیم پیرامون اداره شبانهروزی دانشگاه به مصوبهای صریح بود تا بتوانیم در مراجع ذیربط و خاصه سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور از این مصوبه برای تخصیص منابع لازم به دانشگاه فرهنگیان استفاده کنیم. مصوبه اخیر برای افزایش بودجه دانشگاه بود ولی در واقع دانشگاه فرهنگیان از سال ۱۳۹۱ به صورت شبانه روزی اداره شده است و این شیوه به پیشبرد اهداف فرهنگی دانشگاه و اجرای برنامههای فرهنگی که بخش زیادی از آن در خوابگاهها صورت میگیرد کمک کرده و میکند.