کد خبر: 3447164
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۲
حجت‌الاسلام امرودی؛

هدف؛ ایجاد شهر توحیدی و معادی/ نوروز 95؛ تهران بدون چهره آلوده

گروه جامعه: معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه به دنبال شهری توحیدی و معاد‌محور هستیم گفت: در نورز ۹۵ شهر تهران بدون چهره آلوده خواهد بود و جریان زندگی سالم برقرار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین میثم امرودی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، در همایش ارزیابی تاثیر اجتماعی و فرهنگی(اتاف) که امروز چهارشنبه 20 آبان ماه در سالن‌ همایش‌های ایوان شمس برگزار شد با اشاره به اینکه ترجمان همه آیات الهی این جمله‌ است که شهر خوب ساختنی است و یافتنی نیست، گفت: اتاف یعنی گره زدن شهر عقلانی با مدیریت شهری.

وی در ادامه با بیان اینکه اتفاقا جلوه عقلانی مدیریت شهری است، تصریح کرد: تغییر نگاه در نهاد شهرداری بعنوان جایی که کاملا عمرانی است بسیار دشوار خواهد بود. لذا اتفاقاتی که در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی شهر تهران افتاد نه تنها یک شعار بلکه اجرای یک شعور عقلانی بود.

گره خوردن علم و عقلانیت با اجرای صرف

امرودی اتاف را گره خوردن علم و عقلانیت با اجرای صرف دانست و افزود: برای اینکه بتوانیم اتاف را در شهر تهران ارزیابی کنیم، باید بگوییم که امروز بیش از 800 پروژه شهر تهران اتاف دارند.
وی با بیان اینکه بسیاری از پروژه‌ها ازجمله مسکن مهر فاقد اتاف هستند، ادامه داد: مسکن مهر امروز به یک زاغه نشینی مدرن تبدیل شده است که اگر در مورد آنها اتاف رعایت می‌شد می‌توانست به بهترین صورت شکل گیرد.

حرف‌ها رنگی اما غیر علمی

معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران با اشاره به اقداماتی که در حوزه شهروندی و سبک زندگی اسلامی انجام شده است، گفت: در گذشته بخاطر اینکه شهر تهران را همیشه سبز نشان دهند در آن درختان سوزنی برگ می‌کاشتند، که حرف‌ها و سخنانشان رنگی اما علمی نبود.

وی ادامه داد: امروز برگ‌های سوزنی درختان با تهران خداحافظی کرده‌اند و همه درختان پهن برگ شده‌اند. اتاف می‌گوید شهر برای انسان است نه انسان برای شهر. اتاف می‌گوید این حق انسان است که ریزش برگ‌ها و گذر عمر را ببیند و این حق‌ همه انسان‌هاست که رنگ‌ها و زیبایی‌های خدا را در درختان ببیند.

در شهرداری تهران امروز عقلانیت با اجرا گره‌ خورده است

امرودی در ادامه با اشاره به اینکه امروز در تهران هیچ‌ پروژه‌ای بدون اتاف اجرا نخواهد شد، گفت: در شهرداری تهران امروز عقلانیت با اجرا گره‌ خورده است و در همین راستا تمامی پروژه‌ها با اتاف انجام خواهد شد مگر موردی که از دید مدیران ما پنهان بماند.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران با اشاره به لزوم مدیریت یکپارچه شهری در تحقق حقوق شهروندی هم گفت: تلاش کرده‌ایم که در نورز 95 شهر تهران بدون چهره آلوده، معتاد و کارتن خواب باشد و جریان زندگی سالم را در سطح شهر شاهد باشیم.

تغییر نگاه مردم در حوزه‌های شهری مطلوب باشد

وی در مورد آینده اتاف هم گفت: باید به سطحی برسیم که تغییر نگاه مردم در حوزه‌های شهری مطلوب باشد. لذا در این تغییر نگاه بعد از اینکه شهرداری را یک نهاد خدماتی دانستیم، اولین مورد این است که نگاه عمرانی داشته باشیم. بعد از نگاه عمرانی باید نگاه اجتماعی داشت و بعد از آن نگاه فرهنگی حاکم باشد.

امرودی با بیان هفت‌ سال فعالیت اتاف گفت: این طرح بعد از هفت‌سال ما را به شناخت آینده رسانده است. لذا آینده اتاف یک تغییر نگاه است. همه دستگاه‌ها باید اتاف را برای همه پروژه‌ها انجام دهند.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران با اشاره به اینکه باید هدف فرهنگی را در اتاف تعرف کنیم، تصریح کرد: در کنار تمامی این حوزه‌ها باید پیوست زیستی، فرهنگی، خدماتی، فراغت و اجتماعی را برای اتاف تعریف کنیم.

کسب‌ حلال و عبادت مردم در شهر تضمین شود

وی گفت: اتاف بدنبال این است که مردم در شهر احساس امنیت کنند و اوقات فراغتشان، کسب‌ حلال و عبادت مردم در آن تضمین شود. لذا به دنبال شهری هستیم که وقتی در آن قدم می‌زنیم شهر توحیدی و شهر معادی را در آن ببینیم.

طرح جامع، تحقق، استانداردسازی و اجرای نهادینه محقق شود

امرودی تصریح کرد: اگر بدنبال شهری خلاق، امن، کسب حلال، با آرامش، با عبادت، و اوقات فراغت هستیم باید اهداف آن پیوست فعالیت‌های و اقدامات آن باشد. در اتاف باید طرح جامع، تحقق، استانداردسازی و اجرای نهادینه یعنی مدینه فاضله محقق و اجرا شود.

گفتنی است در ابتدای این همایش شهردار اصفهان در مورد ایدوئولژی اسلامی در شهرها تاکید داشت. وی معتد است اگر فضا‌های اجتماعی و فر هنگی در جهت نهادینه کردن پیوست فرهنگی محقق شود به یک شهر ایده‌آل خواهیم رسید.

توجه به 2 معیار اسلامیت و ایرانیت لحاظ شود

همچنین در بخش دیگر از این همایش حجت‌الاسلام محمدعلی زم سخنانی را بیان کرد.

وی با اشاره به اینکه در دین اسلام اتاف به گونه‌های مختلفی اشاره شده است، گفت: مسئله اتاف یک مسئله اجتماعی و فرهنگی است که باید توجه به دو معیار اسلامیت و ایرانیت لحاظ شود تا بتوان به آن شکل عمومی داد.

در خاتمه این همایش از برترین‌های اتفاف در حوزه‌های شهری تقدیر شد.

captcha