کد خبر: 3447519
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۳

گزارش رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن از تحصیل ۵ هزار دانشجو

گروه فعالیت‌های قرآنی: حجت‌الاسلام عابدی در مراسم پایانی جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور به ارائه گزارش مختصری از فعالیت این دانشگاه پرداخت.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین عابدی، رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن و رئیس ستاد برگزاری سی‌امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور امشب، 21 آبان در مراسم پایانی این جشنواره به ارائه گزارش مختصری از فعالیت این دانشگاه پرداخت.

وی ضمن خیر مقدم به حاضران در جلسه گفت: این دانشگاه، دانشگاهی است که 22 دانشکده در سراسر کشور دارد و در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در رشته‌هایی که موضوعاتی که مرتبط با قرآن است دانشجو دارد. بیش از پنج هزار دانشجو در حال تحصیل هستند و بیشترین پذیرفته‌گان دانشجویان تحصیلات تکمیلی در موضوع قرآن از دانشگاه علوم و معارف قرآن است.
وی ادامه داد: دانشگاه هم از لحاظ تربیت دانشجو و هم سطح علمی دانشگاه و هم تدوین کتاب‌های مرتبط در حوزه قرآنی موفق بوده است و از جنبه تعداد پذیرفته‌شده‌ها در ارشد و دکتری این موضوع نسبت به سایر دانشگاه‌های کشور برتری دارد.
عابدی اظهار کرد: این دانشگاه 83 استاد تمام وقت دارد و حدود 480 استاد مدعو که بهترین استاد‌های قرآنی کشور هستند. همچنین در بیش از 20 استان کشور شعبه داریم و معمولا در سفرهای مقام معظم رهبری به استان‌ها درخواست‌های استاندارها تأسیس دانشگاه‌های علوم قرآنی بوده همانطور که از کشورهای دیگر نیز درخواست تأسیس شعبه‌هایی از این دانشگاه شده است.
وی بیان کرد: این دانشگاه تنها دانشگاه تخصصی در موضوع قرآن است که دانشگاه علوم حدیث نیز مکمل این دانشگاه است. 
رئیس ستاد برگزاری سی‌امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور اضافه کرد: هنگامی که به این دانشگاه پیشنهاد شد که در این جشنواره خدمت دانشجویان باشد بحث این شد که آیا این جشنواره در تهران برگزار کنیم یا در قم؛ به جهات گوناگون خواستیم تا در قم در خدمت دانشجویان باشیم چون این شهر، شهر معنویست و دوست داشتیم که دانشجویان برای مسابقات ابتدا به زیارت حضرت معصومه(س) بروند و در نماز جماعت مراجع تقلید شرکت‌ کنند و یا به امامزاده‌های دیگر این شهر بروند. قم میزبان چند فرزند بلاواسطه ائمه(ع) است و قم حرم اهل‌بیت(ع) است.
وی ادامه داد: در روایات آمده است که 200 هزار محدث در قم مدفون است و افرادی چون ملاصدرا هنگامی که به قم می‌آمدند پا برهنه مشرف به حرم می‌شدند یعنی تمام این مناطق قبر و مزار بزرگان دین و اسلام است و قم جایی است که فقه و حدیث و تفسیر شیعه از آن به همه جا منتشر شد و لذا این جنبه معنوی شهر قم موجب شد تا این مسابقات در اینجا برگزار شود.
رئیس دانشگاه علوم قرآن ومعارف اظهار کرد: حرم حضرت معصومه(س) که مشرف می‌شوید، می‌بینید که اطراف حرم ایشان آقایی را دفن نکردند و آن هم به دلیل حرمت خاندان اهل‌بیت(ع) است و حتی مراجع هم که در سال‌های اخیر در حرم دفن می‌کنند در نزدیکی ضریح نیست و در اطراف ضریح تنها بانوان سادات و علوی هستند که دفن می‌شوند.
آیت‌الله عابدی عنوان کرد: در این جشنواره، دانشگاه‌ها در 31 رشته شرکت کردند و در این میان از همکاری‌های وزارت علوم، بهداشت، استانداری قم، شورای شهر قم، شهرداری، نیروی انتظامی، نماینده ولی‌فقیه و رئیس سازمان اوقاف و حجت‌الاسلام محمدیان، نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و سایر ارگان‌هایی که به هر نحو در برگزاری این جشنواره سهیم بودند، سپاسگزارم.
وی یادآور شد: قرآن، کتاب هدایت، کتاب هوش و استعداد، کتاب علم و معرفت است. در خدمت قرآن بودن افتخار بزرگیست که ان‌شاءالله برای دانشجویان این افتخارات برای همیشه باشد که تمام اینها را از زحمات امام و شهدا و مقام معظم رهبری که چهره شاخص قرآنی هستند داریم و امیدوارم فرهنگ قرآنی در کشور بیش از پیش باشد.

captcha