حجتالاسلام والمسلمین ادیب یزدی، استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به وظایفی که دستگاههای دولتی برای کاهش رذایل اخلاقی و کاهش جرائم در جامعه باید انجام دهند، گفت: مهمترین وظیفه در دستگاهها برای کاهش رذایل اخلاقی، کنترل خشم و کاهش جرائم در جامعه بر دوش قوه قضائیه است.
وی ادامه داد: این وظیفه هم بخاطر این است که قوه قضاییه در وهله اول و در جهت پیشگری از جرائم، باید طرحهای عملیاتی جدی و مردمی را داشته باشد و بداند با تصویب چند لایحه در تشخیص مصلحت برای کاهش و کنترل رذایل اخلاقی و پیگری از جرم در جامعه اتفاقی نخواهد افتاد.
اشتباه در اتاقهای بسته!
این خطیب برجسته کشور تصریح کرد: عیب بسیاری از مسئولان ما این است که فکر میکنند زمانی که لایحهای تصویب شود، همه چیز حل خواهد شد؛ که باید گفت هیچوقت اینچنین نخواهد بود. اشتباه ما این است که فکر میکنیم در اتاقهای بسته تصمیمات گرفته میشود، اما اینطور نیست چراکه تصمیمات در کف خیابانها، داخل کوچهها، خانهها و پشت چهاردیواریها اتفاق میافتد.
پذیرش به گونهای باشد که آثار هدایت در کوچه و خیابانها خودش را نشان دهد
ادیب یزدی با بیان اینکه باید حقایق قضایا را بپذیرم و اتفاقات را با جانمان لمس کنیم، گفت: پذیرش باید بگونهای باشد که آثار هدایت و لوایح پیشگری ما در کوچه و خیابانها خودش را نشان دهد. اینکه در اتاقهای در بسته بنشینیم و لایحهای را تصویب کنیم هیچ اثر سازندی در جامعه ندارد و کسی هم نمیداند در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.
فکر میکنیم تنها با یک بخشنامه مشکلات حل میشود؟
این استاد حوزه خاطرنشان کرد: عیب کار ما این است که درها را میبندیم و تصمیم میگیرم و فکر میکنیم که تنها با یک بخشنامه مشکلات حل، زندانهای ما خالی و رذایل اخلاقی و خشمها کنترل خواهد شد.
آنچه که جامعه را به سمت صلاح و رستگاری میبرد، عدالت است
وی در پایان افزود: آنچه که میتواند جامعه را به سمت صلاح و رستگاری ببرد عدالت است. اگر واقعا عدالت آنگونه که روش حضرت علی(ع) بود پیاده شود و دوستان درها را به سوی مردم باز کنند و اقشار ضعیف و مردم جامعه متوجه این عدالت شوند، میتوانیم شاهد کاهش رذایل اخلاقی، جرائم و امثال آنها باشیم و روزهای خیری را در پیش رو ببینیم.