ابوالفضل خلیلی، نفر دوم رشته قرائت ترتیل سیامین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور که اواخر هفته گذشته در شهر مقدس قم برگزار شد، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در مورد مشکلاتی که در این مسابقات برای او پیش آمد، گفت: تقریباً قبل از آغاز مسابقات متوجه شدم که دقیقاً جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان با مرحله استانی اوقاف استان تهران تداخل دارد و دقیقاً همزمان است. از همان موقع با مسئولان اوقاف استان تهران و مسئولان جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان تماس برقرار کردم.
وی با بیان اینکه قبل از آغاز مسابقات همه از مساعدت برای رفع نگرانیها خبر دادند، افزود: حتی عمق مشکل را برای آنها باز کردم و به آنها اطلاع دادم که دقیقاً مسابقات در یک روز و بهصورت کاملاً همزمان است. مسئولان جشنواره ملی از هماهنگ شدن برنامه خبر میدادند و به حدی مطمئن بودند که برای مطمئن شدن من، درخواست کردند تا با اوقاف استان تهران تماس بگیرم.
خلیلی تصریح کرد: پس از اینکه با اوقاف استان تهران تماس گرفتم به من گفتند که «هر مسابقهای مهمتر است شرکت کنید»، همانجا سؤال کردم که از سوی مسئولان جشنواره ملی این موضوع هماهنگ شده است یا خیر که از این هماهنگی بیاطلاع بودند و بر این موضوع که هر کدام برایم مهمتر است، در آن شرکت کنم، تأکید میکردند.
نفر دوم رشته قرائت ترتیل سیامین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور اظهار کرد: تماسها را برای برطرف کردن این مشکل ادامه دادم اما به هر دری زدم راهی برای برطرف کردن این مشکل پیدا نشد و مجبور شدم تا روز پنجشنبه، 21 آبانماه همزمان در دو مسابقه و در دو استان مختلف حضور داشته باشم. در مسابقات دانشجویی به فینال مسابقات که روز 21 آبانماه برگزار شد، راه یافتم و باید بهعنوان اولین نفر قرائت خودم را انجام میدادم و به سرعت خودم را به تهران میرساندم.
وی بیان کرد: با هزینه بسیار بالایی آژانسی را هماهنگ کردم تا بلافاصله بعد از مسابقه فینال در جشنواره دانشجویی به مسابقات قرآن اوقاف استان تهران بروم، آژانس که آماده شد و حرکت کردم دو خیابان به محل برگزاری مسابقات قرآن اوقاف استان تهران در لانه جاسوسی باقی مانده بود که از سوی مسئولان اوقاف به من پیامک زده شد که رقابتها پایان یافته است و به محل مسابقات مراجعه نکنم.
خلیلی خاطرنشان کرد: همین پیامک کل تمرکز من را به هم ریخت و فوری با مسئولان اوقاف تماس گرفتم که به محل مسابقات نزدیک شدهام و خواستم تا چند دقیقهای را صبر کنند. با سرعت به چهارراه طالقانی رسیدم و با توجه به اینکه بخشی از خیابان یک طرفه بود، از ماشین پیاده شده و به هر ضرب و زوری خودم را در حالی که نفس نفس میزدم به سالن مسابقات رساندم. تمرکزم را کامل از دست داده بودم، شروع به قرائت کردم دیدم هیچ چیز در کنترل من نیست. یک ترتیل سطحی و غیرحرفهای داشتم. از سوی دیگر این اضطراب در فینال مسابقات نیز کار دست من داد و باعث شد تا آیه آخر را غلط تلاوت کنم.
این شرکتکننده مسابقات قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه عنوان کرد: هیچ همکاری برای شرکتکنندههایی که چنین مشکلی داشتند، صورت نگرفته بود، جالب بود که برخی از مسئولان میگفتند، هماهنگ شده و برخی دیگر اظهار بیاطلاعی کرده و میگفتند که هر کدام مهمتر است شرکت کنم.
وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که اگر در یک مسابقه شرکت میکردید بهتر نبود، گفت: هر کدام از این مسابقات برای هر فعال قرآنی مهم است، هر شخصی دوست دارد در مسابقات ملی قرآن دانشجویان رتبه بیاورد و مسابقات اوقاف هم که جای خود را دارد. من بهعنوان یک دانشجو که در عرصه قرآن فعال است، نباید به راحتی عرصه را خالی کنم.
خلیلی بیان کرد: اصل سؤال من این است که چرا باید مسابقات زمانی برگزار شود که با رقابتهای دیگر همزمان شده باشد، در سالهای گذشته نیز این مشکل وجود داشته است و واقعاً مسئولان جشنواره و مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه باید برای این مشکل چارهاندیشی کنند.
نماینده دانشگاه علوم پزشکی در سیامین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور تصریح کرد: من زمانی که به سالن مسابقات قرآن اوقاف رسیدم از داوران خواهش کردم که با توجه به نامساوی بودن شرایط و ... حداقل برای رشته ترتیل مرحله فینال درنظر بگیرند، البته سایر نفراتی که حائز نمره بالا بودند نیز خواستار برگزاری فینال بودند که داوران بهدلیل نداشتن وقت کافی از برگزاری فینال در رشته قرائت ترتیل امتناع ورزیدند.
نفر دوم رشته قرائت ترتیل سیامین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور در پاسخ به این سؤال که افراد دیگری نیز چنین مشکلی را داشتهاند یا خیر؟ گفت: یکی دیگر از شرکتکنندگان استان تهران هم این مشکل را داشت ولی شانس آورده بود که روز چهارشنبه مسابقات تهران در رشته قرائت برگزار شد و فینال که روز پنجشنبه بود نیز تداخل زیادی نداشت. اما برای من هر دو رقابت همزمان و در یک ساعت بود.
وی با تأکید بر اینکه از دو هفته قبل از مسابقات پیگیر این ماجرا بوده است، گفت: برای رقابتهای کشوری اوقاف هدفگذاری کرده بودم که با عدم همکاری مسئولان برگزاری مسابقات این فرصت را از دست دادم، اگر چنین مشکلی وجود نداشت بدون شک توان کسب رتبه در مرحله کشوری مسابقات اوقاف را نیز داشتم. یکی از فینالیستهای مسابقات قرآن اوقاف در مرحله کشوری در سال گذشته، امسال در جشنواره ملی بعد از من قرار گرفت.
خلیلی در ادامه عنوان کرد: من از مسئولان جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور درخواست کردم که اکنون که هیچ همکاری صورت نگرفته است، حداقل سهمیه خاصی را برای برگزیدگان این رقابتها جهت حضور در مرحله کشوری مسابقات قرآن اوقاف در نظر بگیرند. در حال حاضر نفرات برگزیده مسابقات قرآن مدهامتان به کشوری اوقاف میآیند در صورتی که سطح جشنواره ملی قرآن دانشجویان به مراتب از آن بالاتر است.
این شرکتکننده در مسابقات قرآن اوقاف، در پاسخ به این سؤال که در صورت اختصاص سهمیه خاص برای حضور در مرحله کشوری، آیا آن را عادلانه دانسته و حضور خواهد یافت؟، گفت: من به این موضوع که عادلانه است یا نه کاری ندارم مهم این است که با عدم همکاری برخی مسئولان امکان حضور افرادی همچون من در مسابقات قرآن اوقاف از دست رفته است.
تیمور کاکایی