کد خبر: 3453029
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۴
حسن ربیعیان:

آموزش‌ها محدود به زمان برگزاری مسابقات قرآن نباشد

گروه فعالیت‌های قرآنی: داور جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان گفت: آموزش‌هایی که به متسابقان داده می‌شود محدود به یک زمان خاص نباشد و در طول سال ادامه داشته باشد.

حسن ربیعیان، یکی از داوران سی‌امین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه در ادوار گذشته نیز به عنوان داور در این جشنواره حضور داشته است، گفت: این دوره از جشنواره با نگاه آموزشی برگزار شد که همین موضوع، باعث بالا رفتن سطح آن شده بود. این مسابقات از داوران بسیار باتجربه‌ای بهره برد و با نظم بسیار خوبی برگزار شد.
وی افزود: در مسابقات فعالیت‌ها در اوج صمیمت بین شرکت کنندگان برگزار شد و این موضوع نشان می‌دهد این نوع تجمعات و برنامه‌های قرآنی موثر بوده است و اخلاق، مهم‌ترین محور این فعالیت و این تجمع بوده است. گفتن برخی نکات آموزشی توسط خود شرکت کنندگان به سایر متسابقان از دیگر مواردی است که باید به آن اشاره کرد. درست است که حاضران در مسابقات با هم رقابت می‌کنند، اما این رقابت یک رقابت نورانی و اخلاقی است که متسابقان نکاتی که به نفع حریف است و حریف را ارتقاء می دهد گوش‌زد می‌کند و این نشانه خوبی است.
این داور مسابقات قرآن در ادامه بر داشتن نگاه آموزشی به این دوره از جشنواره تأکید و تصریح کرد: نگاه آموزشی از حیث حضور استاد و راهنما در کنار متسابق چه بعد و چه قبل از تلاوت، موضوعی است که در نظر گرفته شده بود، علاوه بر این در انتهای مسابقات برخی اساتید برجسته کشورمان، نکات آموزشی و آسیب‌های رشته‌‌های مختلف را به متسابقان گوشزد کردند، همین موضوع باعث خواهد شد تا شرکت کنندگان به ضعف‌های خود بیشتر آشنا شوند.
ربیعیان عنوان کرد: برگزاری این دوره آموزشی باعث شد تا شرکت کنندگان راه ارتقاء را یاد بگیرند و از تجربیات اساتید برجسته به خوبی استفاده کنند، استفاده از این تجربیات باعث خواهد شد تا در آینده شاهد قرائت‌های بهتر در رشته‌های مختلف جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور باشیم.
وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با بیان اینکه افرادی که در مرحله کشوری جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور حضور دارند، از قراء خوب،‌ باتجربه و خوش‌صدایی هستند، گفت: در بخش راهنمایی، سعی شد تا مقداری بر روی اعتماد به نفس شرکت کنندگان کار شود و با آرامش تلاوت خود را داشته باشند، علاوه بر این سعی شد تا انتقال تجربیات توسط اساتید راهنما به خوبی به متسابقان صورت بگیرد. همچنین اگر شرکت‌کننده‌ای نیاز به توصیه و آموزش خاصی داشت سعی شد تا راهنمایی کامل صورت بگیرد.
این قاری بین‌المللی کشورمان همچنین در مورد راهکارهای ارتقاء جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور در ادوار آینده، بیان کرد: خوشبختانه، تاکنون روند خوب بوده است، اگر به لحاظ بودجه رسیدگی‌های بیشتری از این مسابقات صورت بگیرد و نوع تشویق‌ها را افزایش دهند، انگیزه‌ها برای حضور در این رقابت‌ها و گسترش فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه‌ها بیشتر خواهد یافت، البته باید این موضوع را مدنظر قرار دهیم که نباید به نوعی نسبت به جوایز و تشویق‌ها نیز شرطی شوند.
ربیعیان خاطرنشان کرد: دانشجویی که اهل علم و پژوهش و تلاش است و علاوه بر آن در حوزه قرآن نیز ورود پیدا کرده است باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و شأنیت بسیار بیشتری پیدا کند. علاوه بر این نگاه آموزشی باید بیشتر شود و آموزش‌ها تنها محدود به زمان برگزاری مسابقات نشود بلکه در طول سال این نگاه وجود داشته باشد.
وی افزود: برای بحث آموزش‌ می‌توان از فضای مجازی که دانشجویان در آن حضور خوبی دارند، استفاده‌های بسیار بیشتری را برد و بستر را برای آموزش‌های دائمی در این فضا ایجاد کرد. اگر ارتباطات آموزشی به خوبی برقرار باشد برخی از شرکت‌کنندگان که ممکن است به دلیل عدم موفقیت سرخورده شده و از فضای رقابت دور شوند، غفلت آنها کمتر خواهد شد.
این داور سی‌امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور با اشاره به اینکه امسال نگاهی خوبی به مسابقات وجود داشت، بیان کرد: همانطور که گفته شد برقرار کردن یک نگاه آموزشی به مسابقات وجه تمایز آن با رقابت‌ها در ادوار گذشته بود.

captcha