عبدالرضا اکبری، بازیگر سریال «معمای شاه» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه بازی در حوزه تاریخ معاصر را دوست دارم، اظهار کرد: نقشآفرینی در کارهای تاریخی را دوست دارم به ویژه آثاری که در آنها تاریخ معاصر ایران روایت میشود. دلیل این علاقه نیز این است که بازیگر در چنین کارهایی قادر است شخصیتهایی را تجربه کند که حضورشان در تاریخ معاصر کشور پررنگ است. در ضمن در این سریالها به دلیل فاصله زمانی اندک داستان با هنگامی که اثر تولید شده، ارزیابیها شکلی دقیق به خود میگیرند.
وی افزود: وقتی از گستردگی منبع در سریالهایی چون «معمای شاه» سخن میگویم، منظورم تنها اطلاعات کتابخانهای نیست، بلکه تحقیقات میدانی هم مشمول این گفته میشود. برای نمونه وقتی درباره واقعه 17 شهریور حرف میزنیم، افراد بسیاری وجود دارند که آن واقعه را به یاد دارند و میتوانند به سازنده اطلاعات کافی دهند، البته این مسئله در جاهایی موجب پیش آمدن سختی میشود، چون این امکان را از کارگردان میگیرد که در کار کوچکترین تغییری را به وجود آورد.
بازیگر فیلم «پناهنده» ادامه داد: سریال عظیم «معمای شاه» نیز از این دست تولیدات است که در آن تاریخ ایران از اواخر سلطنت رضا شاه تا مرگ شاه مخلوع ایران تصویر میشود. در این کار جز به جز اتفاقات مورد ارزیابی قرار گرفته و بسیاری نکات که برای مردم پوشانده بود برملا میشود. در ضمن به واسطه این سریال به بسیاری از شبهات شبکههای خارجی پاسخ داده میشود.
برای نقد صحیح «معمای شاه» به زمان بیشتری نیاز است
وی به توضیح فوق اضافه کرد: درباره مسائل فنی این سریال هنوز برای قضاوت زود است، چون تنها 2 قسمت از مجموعه روی آنتن رفته است، اما اینگونه که من مشاهده کردم کار توانسته در جذب تماشاگر به موفقیت لازم دست پیدا کند. مطلب دیگر اینکه درباره این سریال تحقیقات فراوانی انجام شده و زحمات بسیاری هم برای ساخت آن انجام شده است. برای همین امیدوارم سریال بتواند مخاطب و تاثیر لازم را بگذارد. موضوع دیگری که در این بحث میخواهم به آن اشاره کنم مربوط به دکورهای این سریال است که به نظرم یکی از کارهای خوب سیما محسوب میشود.
حمایت مسئولان از سریالهای تاریخی الزامی است
این بازیگر ادامه داد: به فیلمسازان اجازه داده شود تا در حوزه تاریخ معاصر فیلمسازی کند برای همین نباید از ابتدا نسبت به کارهایی اینچنینی عکسالعمل شخصی داشت، مطلب دیگر به حمایت مسئولان سیما از این قبیل آثار بر میگردد به این معنا که هر گاه حمایت از این تولیدات زیاد بوده، کارهای خوبی در این حوزه تولید شده است.
وی در پایان تاکید کرد: ما باید خود روایت کننده تاریخ کشورمان باشیم، زیرا اگر این کار را انجام ندهیم، کشورهای دیگر فیلمهایی میسازند که با واقعیت همخوانی لازم را ندارد. برای مثال به فیلم «آرگو» اشاره میکنم که تحریفی آشکار از تاریخ بود. این اتفاقات درباره کارهای تاریخی و دینی نیز روی میدهد، پس با حمایت از تولید این قبیل تولیدات، قادر هستیم دیوار محکمی در مقابل این هجویات بسازیم.