به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، اختتامیه نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم خانوادههای کارکنان وزارت دفاع در بخش همسران، عصر امروز، 29 آبانماه در سالن امام حسن مجتبی(ع) سازمان صنایع الکترونیک ایران برگزار شد.
این مراسم که با حضور حججاسلام محمدحسین قندهاری، نماینده ولیفقیه در وزارت دفاع، عزتالله صفاران، معاون تبلیغات و روابط عمومی این وزارت، صدری، رئیس عقیدتی ـ سیاسی سازمان صنایع دفاع، سردار شکارچی، معاونهماهنگکننده وزارت دفاع، مجید گلشادی، مدیر دارالقرآن ودجا و سایر فرماندهان و مسئولان همراه بود، با تلاوت آیاتی از قرآن توسط سیدمحمدلاجوری، قاری ممتاز کشورمان آغاز شد.
در ادامه سرود جمهوری اسلامی پخش شد و سپس اکبریان به اجرای برنامه پرداخت. در ادامه حجتالاسلام صدری، رئیس عقیدتی ـ سیاسی صنایع دفاع به سخنرانی پرداخت و گفت: فطرت هر انسانی شاهد صادقی بر قرابت و نزدکی او بر خداوند متعال است به عبارتی تنها شاهد و گواه، صادق همان فطرت پاک انسانهاست برای نشان دادن میزان نزدیک شدنش به خداوند متعال و آنچه که این فطرت را تقویت میکند و موحبات این قرابت را به خداوند فراهم میکند، خود کلام حضرت حق است.
وی ادامه داد: جز با استفاده و عمل به کلام حق، راهی برای نزدیک شدن به کلام خداوند نیست «کُونُواْ رَبَّانِیِّینَ بِمَا کُنتُمْ تُعَلِّمُونَ الْکِتَابَ» که راه الهی شدن ما انسانها همان فراگیری کتاب خدا و یاد دادن آن به دیگران است و خوشا به حال شما عزیزان که در این عرصه قدم گذاشتهاید که خداوند با لقب الهیون «کُونُواْ رَبَّانِیِّینَ» شما را مورد خطاب قرار داده است.
صدری با اشاره به این آیات ابتدایی سوره مبارکه یاسین «یس/ وَالْقُرْآنِ الْحَکِیمِ » بیان کرد: خداوند فرموده است که آنچه که حکیم است به ما نازل کرده است و به شما حکمت دادهام و این حکمت چیزی جز قرآن نیست چنانکه خداوند در جای دیگر خطاب به اهل کتاب فرموده است «قُلْ یَا أَهْلَ الْکِتَابِ لَسْتُمْ عَلَىٰ شَیْءٍ حَتَّىٰ تُقِیمُوا التَّوْرَاةَ وَالْإِنْجِیلَ وَمَا أُنْزِلَ إِلَیْکُمْ مِنْ رَبِّکُمْ؛ اى اهل کتاب، تا هنگامى که به تورات و انجیل و آنچه از پروردگارتان به سوى شما نازل شده است عمل نکرده اید بر هیچ آیین بر حقّى نیستید.
وی با اشاره به حضور مطلوب همسران کارکنان وزارت دفاع در این دوره از مسابقات، عنوان کرد: نه تنها وزارت دفاع حافظ امنیت کشور هستند بلکه همسران آنها نیز دوشادوش همسرانشان در نظر دارند تا با وجود کشیدن مرارتهای بسیار در عرصه قرآن قدم بردارند تا به تربیت فرزندان صالح برای نسل آینده کشور گامهای مؤثری برداند و برگزاری این مسابقات در عصر دفاعی کشور نشأت گرفته از برکات قرآن است.
رئیس عقیدتی ـ سیاسی صنایع دفاع با اشاره به آیه « یَدْخُلُونَ فِی دِینِ اللَّهِ أَفْوَاجًا» یادآور شد: با توجه به این آیه انشاءالله شاهد این باشیم که برپایی مسابقات قرآن موجبات این را فراهم کند و انگیزه آن شود که کارکنان وزارت دفاع و خانوادههای فوج فوج به عرصههای قرآنی گام بردارند و خداوند توفیق این بندگی را به ما بدهد.
سپس سرمدی، رئیس هیئت داوران بخش بانوان در این دوره از مسابقات با اشاره به روند مطلوب این دوره از مسابقات نسبت به سال گذشته، گفت: امیداورم با تلاش مسئولان در این وزارت شاهد برپایی پربارتر مسابقات در دورههای بعدی باشیم با وجود اینکه میدانم در این دوره از مسابقات نیز گامهای مؤثری برداشته شده و سختیهای پشت سر گذاشته شده است.
در ادامه از برخی از منتخبان این دوره از مسابقات و بانوان شرکتکننده چون زهرا سادات نقوی، رتبه نخست رشته حفظ کل، منیره سادات سبزشال، رتبه سوم حفظ 20 جزء، افسانه صادقزاده، رتبه اول رشته حفظ 10 جزء، طوبی خوشکلام، رتبه سوم حفظ سه جزء و ساریخانی، مدرس قرآن مدرسه تخصصی پیامبر اعظم(ص) به بیان علت و انگیزه گام نهادنشان در عرصه حفظ قرآن و برنامه حفظشان پرداختند.
سپس حجتالاسلام عزتالله صفاران، معاون تبلیغات و روابط عمومی وزارت دفاع و پشتیبانی ضمن خیر مقدم به حاضران در جلسه و تشکر از رؤسای عقیدتی ـ سیاسی و مدیران و مسئولان فرهنگی سازمانهای صنایع الکترونیک ایران(صاایران) به دلیل میزبانی این دوره از مسابقات در بخش فرزندان پسر، سازمان توسعه منابع انرژی(توان) به دلیل میزبانی در بخش فرزندان دختر و سازمان صنایع دفاع(ساصد) به دلیل میزبانی بخش همسران، گفت: مقام معظم رهبری فرمودهاند «انس با قرآن لازم است و برای رسیدن به این هدف باید جلسات قرآنی، مسابقات قرآنی فراگیر و به عنوان یک ارش به شمار بیاید» که خانواده وزارت دفاع و کارکنان این وزارت به این تدبیر و فرمایش ایشان عمل کردهاند که نشانه آن نیز این حضور گسترده در نهمین دوره مسابقات خانوادههای کارکنان وزارت دفاع بوده است.
وی با اشاره فعالیتهای قرآنی وزارت دفاع، ادامه داد: امروز حاصل این تلاشهای قرآنی حضور گسترده خانوادهها (همسران، فرزندان دختر و پسر) در این مسابقات قرآن است. فعالیتهای قرآنی وزارت دفاع در سه مرحله چون انس با قرآن، آموزش و مسابقات خلاصه میشود.
صفاران بیان کرد: انس با قرآن چون کرسی تلاوتهای قرآن در مجموعه سازمانهای اجرایی و ختم قرآن، تلاوت روزانه است که کارکنان دو روز بحث تلاوت قرآن را بین صلاتین دارند. آموزشها نیز شامل آموزشهای عمومی و تخصصی چون احکام، نماز، تصحیح قرائت، آموزشهای مجازی هم برای کارکنان و هم برای خانوادهها انجام میشود. مسابقات هم ویژه کارکنان، خانوادهها، ایران و کشور عمان است که بین ارتش و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در عمان و حوزه خارج از کشور است که انجام میگیرد.
وی ادامه داد: حوزه آموزشی شامل فصیحخوانی، صوت و لحن، تجوید 1و2، مفاهیم، روخوانی و روانخوانی و دورههای مهدالرضا است که تا امروز بیش از 20 مهدالرضا در اختیار خانوادههای این وزارت است که فرزندانشان از همان ابتدای کودکی با قرآن و معارف آن آشنا میشوند.
صفاران تأکید کرد: یکی از بسترهای آموزشی وزارت دفاع مدارس تخصصیست که امروز افتخار داریم بیش از 13 مرکز تخصصی قرآن در سطح کشور است. همچنین مراکز آموزش غیرحضوری که امروز یکی دیگر از برنامههای ارزشمندیست که تأثیرگذاری لازم را در عرصه حفظ، تثبیت و فراگیری قرآن دارد، همچنین مجمتعهای فرهنگی، لابراتورهای قرآنی، بهرهگیری از فضای مجازی نیز از دیگر فعالیتهای این وزارت در حوزه آموزش است.
معاون تبلیغات و روابط عمومی وزارت دفاع و پشتیبانی تصریح کرد: 13 مدرسه تخصصی قرآن چون مدرسه پیامبر اعظم(ص) در غرب تهران، مدرسه حضرت زهرا(س) در شمال شرق تهران، مدرسه امام حسین(ع) شاهینشهر، مدرسه امام محمدباقر(ع) در اصفهان، مدرسه امام موسی کاظم(ع) در دورود، مدرسه امام جواد(ع) در تهران، مدرسه تخصصی قرآن در قشم به فرمان فرماندهی کل قوا بنا بر تأسیس مسجدی در قشم به وزیر دفاع خارج از مجموعه وزارت دفاع که امروزه بیش از 500 نفر در این مدرسه در قشم حضور پیدا کردهاند واز دورههای آن در حال بهرهمندی هستند.
وی ادامه داد: گروههای مخاطب در آموزشهای عمومی و تخصصی هم آقایان شاغل، بانوان شاغل، همسران، فرزندان پسر، فرزندان دختر، کارکنان وظیفه، ساکنان مجتمعهای مسکونی وزارت دفاع که از این برنامههای فرهنگی ـ قرآنی بهرهمند شدهاند.
صفاران با اشاره به گزارش آماری از حضور کارکنان و خانوادهها در برنامههای قرآنی، افزود: که این نشان از این است که وزارت دفاع یک وزارت قرآنیست و از افتخارات ماست که مباهات میکنیم به این خانواده عظیم دفاعی کشور که هم در عرصه دفاعی جزو سرآمدها هستند و هم در عرصه معارف دین و توسعه فرهنگ قرآنی در زندگی خودشان نیز سرآمد هستند.
وی ادامه داد: در حوزه آموزش عمومی و تخصصی هم کارکنان پایور و خانوادههای آنها در برنامههای قرآنی هشت هزار و 500 نفر شرکت کردهاند که آموزش احکام در خانه با حضور شش هزار نفر، آموزشهای مجازی قرآن کریم در دو مرحله با حضور 11 هزار نفر، مدارس تخصصی قرآن در وزارت دفاع چهار هزار و 700 نفر و دورههای مهدکودک و مهدالرضا با حضور هزار و 200 قرآن آموز و در بخش مسابقات نیز که هم شامل کارکنان وخانوادههای آنها با حضور 10 هزار نفر است که در مجموع حدود 40 هزار نفر در بخش کارکنان و خانوادهای آنها و فرزندان با برنامههای قرآنی سازمان مأنوس هستند، بهره میبرند وهم امروز به عنوان چهرههای قرآنی در کشور مطرح هستند.
صفاران با اشاره اجمالی به گزارشی از نهمین دوره مسابقات قرآن خانوادههای کارکنان وزارت دفاع، گفت: حدود پنج هزار نفر در مسابقات شرکت کردند که در بخش همسران سه هزار و 183 نفر که 290 نفر به مرحله نهایی رسیدند، در بخش فرزندان دختر نیز هزار و 26 نفر شرکت کردند که 210 نفر به مرحله نهایی راه پیدا کردند و اختتامیه آنها 22 آبانماه برگزار شد و در بخش فرزندان پسر نیز 897 نفر شرکت کردند که 200 نفر در مرحله نهایی شرکت کردند که اختتامیه آنها نیز 15 آبانماه برگزار شد و در مجموع 700 نفر هستند که در مرحله نهایی شرکت کردند که این نشان از سطح خوب مسابقات قرآن وزارت دفاع در این دوره از مسابقات بوده است.
وی بیان کرد: نهمین مسابقات در رشتههای حفظ، قرائت و مفاهیم به اذعان خود داوران در سطح بالایی قرار داشت و نسبت به سال گذشته بهتر بوده است که البته تلاش داریم تا منتخبان بتوانند در سطح ملی هم افتخاراتی را برای وزارت دفاع کسب کنند.
معاون تبلیغات و روابط عمومی وزارت دفاع و پشتیبانی تصریح کرد: این دوره از مسابقات در رشتههای مفاهیم، حفظ کل و اجزاء 20، 15، 10، 7 و 3 جزء و قرائت تحقیق و ترتیل و اذان بودیم.
وی ادامه داد: امروزه بیش از 147 حافظ کل در حوزه وزارت دفاع داریم که 37 نفر به مرحله نهایی را پیدا کردند که 9 نفر از آنها نیز موفق به کسب رتبه در این دوره از مسابقات شدند. در رشته حفظ 20 جزء نیز 118 نفر شرکت کردن که 28 نفر به مرحله نهایی راه پیدا کردن و 9 نفر هم موفق به کسب رتبه شدند، در رشته حفظ 15 جزء نیز 237 نفر شرکت کردند که 23 نفر به مرحله نهایی و از این میان 9 نفر نیز حائز رتبه شدند. در رشته حفظ 10 جزء 84 نفر حضور پیدا کردند که 40 نفر به مرحله سراسری راه پیدا کردند و رشته حفظ هفت جزء نیز 136 نفر که 28 نفر به مرحله سراسری راه پیدا کردند و در رشته حفظ پنج جزء 249 نفر و حفظ سه جزء نیز 367 نفر شرکت کردند.
صفاران عنوان کرد: در آینده میتوانیم این افتخار را داشته باشیم که در مجموع بیش از هزار نفر حافظ کل قرآن در وزارت دفاع داشته باشیم که به فضل الهی انشاءالله به تدبیر فرماندهی کل قوا نزدیک میشویم مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن که در مجموع وزارت دفاع به تناسب نیروی انسانیاش در حقیقت اولین مجموعه کشور است که لبیکگویان به فرمان ایشان عمل کرده است.
وی افزود: در حوزه قرائت تحقیق نیز دو هزار و 200 نفر شرکت کردن که 42 نفر به مرحله سراسری راه پیدا کردند در قرائت ترتیل نیز سه هزار و 875 نفر شرکت کردند که 126 نفر موفق به حضور در مرحله نهایی شدند و در رشته اذان نیز هزار و 400 نفر شرکت کردند که 42 نفر در مرحله سراسری و در رشته مفاهیم سطح یک نیز دو هزار و 585 نفر که 126 نفر به مرحله سراسری و در رشته مفاهیم سطح دو نیز هزار و 798 نفر شرکت کردند که 126 نفر به مرحله سراسری راه پیدا کردند.
صفاران تصریح کرد: بیش از 13 هزار نفر در حوزه حفظ، مفاهیم، قرائت تحقیق و ترتیل در مسابقات حضور پید اکردن که امیدواریم در سال آینده این تعداد افزایش پیدا کند که در مجموع 775 نفر هم موفق شدند به مرحله نهایی نهمین دوره مسابقات قرآن راه پیدا کنند.
وی بیان کرد: حتماً تمام افراد که توفیق به حضور در این مسابقات در رشتههای مختلف پیدا کردند اما رتبه نیاورند میدانند که برنده هستند و یقیناً انس با قرآن و بهرهگیری از فضای معنوی قرآن در زندگی خودش بزرگترین موفقیت برای آن خانواده است.
معاون تبلیغات و روابط عمومی وزارت دفاع و پشتیبانی تأکید کرد: سازمان عقیدتی ـ سیاسی وزارت دفاع حسب تدابیر فرمانده معظم کل قوا و نماینده ولیفقیه در این سازمان و اهتمام معاونان ستادی و رؤسای ادارت عقیدتی ـ سیاسی افتخار دارد در راستای توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی درحوزه کارکنان و خانوادههای آنها تلاشهای را انجام داده است که آنچه امروزه شاهد آن هستید حاصل برنامهریزی بلند مدت و اجرای مطلوب ردههای اجرایی ماست.
وی ادامه داد: این موفقیتی که امروزه بدست آمد مرهون حمایتهای هیئت رئیسه وزارت دفاع، مدیران عامل و در راستای توسعه فرهنگی قرآنی در وزارت دفاع است.
سپس نماهنگی از نحوه برگزاری این مسابقات به تفکیک سه بخش فرزندان پسر، دختر و همسران به سمع و نظر حاضران در جلسه رسید. در ادامه حجتالاسلام قندهاری، نماینده ولیفقیه در وزارت دفاع به سخنرانی پرداخت و با اشاره به مداومت بر ذکر صلوات و برکات آن در زندگی به سیره یکی از بزرگان مرحوم ملاهمدانی اشاره کرد و گفت: حتی این مداومت بر صلوات فرستادن بر پیامبر(ص) و آلش در روایت متعددی تأکید شده است.
وی به بیان خاطرهای از سفرش با مرحوم آیتالله خزعلی که حافظ قرآن نیز بوده است، ادامه داد: از او پرسیدم «چگونه حافظ قرآن شده است؟» او پاسخ داد «من از دوران نوجوانی در این راه سرمایهگذاری نکردهام بلکه از اوقات بطالت عمرم استفاده کردم. به عنوان مثال حتی موقعی هم میخواهم بخوابم و تا زمانی که خوابم ببرد بر حفظ قرآن ممارست میکنم و محفوظاتم را مرور میکنم و یا سایر اوقات بطالتم را برای حفظ قرآن میگذاشتم». لذا بسیاری از علما و بزرگان نیز بر ممارست قرآن تأکید داشتهاند.
قندهاری با اشاره به خطبه همام مولای متقیان، حضرت امیرالمؤمنین(ع)، بیان کرد: ایشان در اوصاف متقیان فرمودهاند: «اَمَّا اللَّیْلُ فَصافُّونَ اَقْدامَهُمْ تالینَ لاَِجْزاءِ الْقُرْآنِ یُرَتِّلُونَهُ تَرْتیلاً؛ به هنگام شب براى عبادت برپایند، در حالى که اجزاى قرآن را شمرده و سنجیده تلاوت کنند» « یُحَزِّنُونَ بِهِ اَنْفُسَهُمْ، وَ یَسْتَثیرُونَ بِهِ دَواءَ دائِهِمْ؛ خود را به آیات قرآن اندوهگین ساخته و داروى دردشان را از آن برگیرند». «فَاِذا مَرُّوا بِآیَة فیها تَشْویقٌ رَکَنُوا اِلَیْها طَمَعاً؛ و چون به آیهاى بشارت دهنده بگذرند به مورد بشارت طمع کنند» «وَ تَطَلَّعَتْ نُفُوسُهُمْ اِلَیْها شَوْقاً، وَ ظَنُّوا اَنَّها نُصْبَ اَعْیُنِهِمْ؛ و روحشان از روى شوق به آن خیره گردد، و گمان برند که مورد بشارت در برابر آنهاست».
وی ادامه داد: «وَ اِذا مَرُّوا بِآیَة فیها تَخْویفٌ اَصْغَوْا اِلَیْها مَسامِعَ قُلُوبِهِمْ؛ و چون به آیه اى بگذرند که در آن بیم داده شده گوش دل به آن دهند» «وَظَنُّوا اَنَّ زَفیرَ جَهَنَّمَ وَ شَهیقَها فى اُصُولِ آذانِهِمْ فَهُمْ حانُونَ عَلى اَوْساطِهِمْ، مُفْتَرِشُونَ لِجِباهِهِمْ وَ اَکُفِّهِمْ وَ رُکَبِهِمْ وَ اَطْرافِ اَقْدامِهِمْ؛ و گمان برند شیون و فریاد عذاب بیخ گوش آنان است قامت به رکوع خم کرده اند، به وقت سجده پیشانى و دست و زانو و انگشتان پا بر زمین مى گذارند».
قندهاری اظهار کرد: خداوند به ما توفیق داده است تا توانستیم در محضر قرآن کریم تلمذ کنیم و دقایق و لحظاتی از آن بهرهمند شویم و اگر ظرفیتهایمان انقدر بالا رود که با قرآن مأنوس شویم در آن هنگام زندگانی ما متحول خواهد شد. رسیدن امت اسلامی به عزت و انس هرچه بیشتر با قرآن وعمل به آیات نورانی قرآن کریم راهگشای کارهای ماست.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب فرمودهاند که انستان را با قرآن را کریم هرچه بیشتر کنید افرادی که انس با قرآن پیدا کردهاند قدر آن را بدانند و افرادی که قرآن را حفظ کردهاند، قدر این حفظ قرآن را بدانند چون خداوند نعمت بزرگی به آنها داده است و این جواهر قیمتی را برای خود نگهدارند و افرادی که با تلاوت قرآن مأنوس هستند نیز این رشته مبارک را از دست ندهند و رها نکنند و افرادی که با قرآن مرتبطاند وتدبر در معانی قرآن و تعمق در مفاهیم قرآنی را هدف خود قرار دهند که تمام اینها اموریست که باید قدم به قدم درآن ورود کنیم و قدم به قدم خداوند متعال این تحول را در زندگی ما ایجاد میکند و این توفیق را نصیب ما خواهد کرد.
نماینده ولیفقیه در وزارت دفاع تصریح کرد: همه باید شاکر این باشیم که خداوند این توفیق را عنایت کرده که عمر خود، سالهای جوانی و زندگانی خود را در راه بهرهگیری از کلام نورانی ذات اقدس الهی قرار دادهایم و انشاءالله که خداوند این توفیق را از ما سلب نکند.
حسن ختام این برنامه تجلیل از مسئولان سازمانهای صاایران، توان و ساصد و همچنین منتخبان این دوره از مسابقات با اهدای لوح تقدیر و جوایز بود.
گزارش تصویری این مراسم را اینجا ببیند!