زهره الهیان، عضو فرهنگستان علوم پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با تبیین نقش بسیج جامعه پزشکی در پیشبرد اهداف سلامت کشور عنوان کرد: این نهاد با بیش از 120 هزار عضو و با توجه به خدماتی که در مناطق محروم کشور ارائه میدهد می تواند منشأ تحولات خوبی در نظام سلامت کشور باشد.
وی تصریح کرد: بسیج جامعه پزشکی قصد دارد در حوزه سلامت یاریگر دستگاههای دست اندرکار در حوزه سلامت باشد، جمعی از بازیگران حوزه سلامت با روحیه و تفکر بسیجی آمادگی احصاء چالشهای حوزه سلامت بوده براوردی از این چالشها را داشته باشد.
الهیان ادامه داد: در قدم بعد برای اینکه این چالشها ساماندهی شده و رفع شوند، راهکارهایی را در اختیار وزارت بهداشت و سایر دستگاههای ذیربط که در دستگاه سلامت دستی دارند میگذارنند آنها نیز میتوانند این راهکارها را در دستور کار خود قرار دهند.
وی با بیان اینکه ظرفیت عظیم بسیج جامعه پزشکی میتواند برای نظام سلامت کشور غنیمت شمرده شود عنوان کرد: باید مسئولان و نخبگان حوزه سلامت کشور از این پزشکان متعهد که سالها به صورت شبانه روزی کار کردهاند بهره برند و تجارب آنها را در حوزههای مختلف غنیمت بشمارند.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی تأکید کرد: باید نقش بسیج جامعه پزشکی در سیاست گذاری نظام سلامت جدی گرفته شود، زیرا امروز حرکتهای بسیار مهمی در این ارگان صورت میگیرد که می توان به بررسی و نقد طرح تحول سلامت اشاره کرد که با رویکرد منصفانهای انجام گرفته و نتایج آن به زودی در اختیار مسئولان وزارت بهداشت قرار میگیرد.
وی بررسی نقش نظام سلامت در اقتصاد مقاومتی را دیگر اقدام مهم بسیج جامعه پزشکی خواند و اظهار کرد: یکی از محورهایی که بسیج جامعه پزشکی به آن می پردازد بحث اقتصاد مقاومتی و نقشی است که نظام سلامت در آن ایفا میکند این مسأله را اعضای بسیجی جامعه پزشکی تدوین میکنند.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حضور پر تعداد پزشکان متعهد و متدین در ارگانی مانند بسیج جامعه میتواند به پیشبرد سلامت معنوی در جامعه کمک کند، عنوان کرد: در دین مبین اسلام بحث سلامت معنوی از 1400 سال پیش مطرح بوده، در قرآن کریم سقف سلامت انسان را قلب سلیم می داند و اگر بنا باشد که سلامت در حد اعلا محقق شود می بایست انسانها و جامعه اسلامی و قلوب آنها از امراض روح و روان منفک شود که تنها راه آن رسیدن به سلامت معنوی است؛ بسیج جامعه پزشکی به واسطه حضور تعداد زیادی از پزشکان متعهد و اساتید بزرگ دارای جایگاه برجسته علمی که پایبندی آنها به دین مبین اسلام زبانزند است می تواند نقش مهمی را در تبیین و پیشبرد سلامت معنوی ایفا کنند.
الهیان یادآور شد: اساتید جامعه پزشکی بسیجی الگو و مرجعی برای جامعه هستند قاعدتا میتوانند در حوزه معنویت و اخلاق جریان ساز باشند که این امر حتی در خدمت رسانی به محرومین در امر بهداشت و درمان نقش بزرگی ایفا خواهد کرد.
وی خاطر نشان کرد: ایجاد یک فرهنگسازی خوب در سطح جامعه منجر به حاکم شدن اخلاق و معنویت در دل مردم و مسئولین میشود، قاعدتا اگر قرار باشد یک جامعه سالم داشته باشیم باید ابعاد مختلف سلامت توسط اساتید پزشکی تبیین شده و راهکارها و راهبردهایی برای آن در نظر گرفته شود تا بتواینیم به سوی جامعهای سالم سیرکنیم.