حجتالاسلام والمسلمین محمد رجایی باغسیایی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به طرح مجلس در رابطه با اصلاح قانون بانکداری بدون ربا گفت: بانکداری اسلامی موضوعی است که دولت سابق نیز به دنبال ارائه لایحهای در این رابطه بود اما متأسفانه روند ارائه لایحه به کندی پیش رفت.
وی افزود: با توجه به شرایط و مسائلی که در مجلس نهم وجود دارد و حضور افرادی که هم دغدغه بانکداری اسلامی دارند و هم تخصصش را دارند، به دنبال استفاده از ظرفیت مجلس هستند تا بتوانند این قانون را به سرانجام برسانند.
رجایی با اشاره به اقدامات دولت یازدهم در مورد ارائه لایحه در این راستا گفت: دولت فعلی هم در این زمینه اقداماتی داشته و اعلام کرده به زودی لایحهای را ارائه میکند اما برای اینکه از لایحه دولت فاصله نداشته باشیم با دولت ارتباط برقرار کردیم و پیشنویس لایحهای که در حال بررسی آن هستند را گرفتیم تا آن را نیز مورد بررسی قرار دهیم و یک کار مقایسهای با طرح مجلس بر روی آن انجام دهیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: بناست جلسهای با دولت داشته باشیم و جمعبندیهایی در این زمینه صورت گیرد تا این مسئله زودتر در صحن علنی مجلس بررسی شود.
رئیس فراکسیون اقتصاد مقاومتی مجلس خاطرنشان کرد: ما همچنان امیدواریم که لایحه دولت در زمینه بانکداری اسلامی به مجلس برسد؛ چرا که اگر دولت لایحه بدهد در صورتیکه بار مالی داشته باشد شامل اصل 75 قانون اساسی نمیشود اما اگر مجلس طرح خود را ارائه کند در صورتی که بار مالی داشته باشد شورای نگهبان مخالفت خواهد کرد، در این صورت کار کمی سختتر میشود.
وی گفت: با این حال اگر دولت لایحه را دیر ارائه کند چارهای نداریم جز اینکه طرح مجلس را با رعایت برخی دیدگاههای دولت در صحن علنی مطرح کنیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد پیشنهاد تشکیل تکبانکهای ویژه اسلامی نیز گفت: ابتدا باید بگویم که بنده اعتقاد دارم که هیچ تلاش جدی از مسئولان برای عملیاتی کردن بانکداری اسلامی انجام نشده است اما از طرفی هم ادعا میشود که قانون بانکداری بودن ربا دارای مشکل است و عملیاتی نیست.
رجایی افزود: کمترین کاربرد این شعبات ویژه این است که ثابت میکند که این قانون قابلیت عملیاتیشدن را داراست تا الگویی برای سایر شعب شود.