کد خبر: 3460289
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۰
موسوی شاهرودی تشریح کرد:

آیا زیارت امام رضا(ع) حج فقراست؟

گروه جامعه: یک پژوهشگر حوزه حج و زیارت با اشاره به اینکه گفته می‌شود زیارت امام رضا(ع) حج فقراست، مستقیماً ریشه روایی ندارد، گفت: اما با توجه به اینکه زیارت امام رضا(ع) طبق روایت‌ها با چند حج مقبول برابر دانسته شده، می‌توان گفت این موضوع برداشتی از احادیث است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمرتضی موسوی شاهرودی، از اعضای پژوهشکده حج و زیارت در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به این سؤال پاسخ داد که آیا زیارت امام رضا(ع) حج فقراست و آیا این باور ریشه حدیثی دارد و این مسئله که در بین عموم مردم مطرح می‌شود زیارت امام رضا(ع) حج فقراست، سند روایی ندارد؛ یعنی این جمله مستقیماً و به این صورت روایت نشده است.

حجت‌الاسلام موسوی شاهرودی ادامه داد: اما در روایت‌های مختلف از ائمه(ع) مطرح شده است که زیارت امام رضا(ع) مساوی با چندین حج مقبول است. (تا 70 حج مقبول در روایت‌ها ذکر شده است) و این اقتباس ذهن مردم است که چنین برداشتی داشته‌ و گفته‌اند که زیارت امام رضا(ع) حج فقراست.

وی ادامه داد: برای رفتن به حج باید استطاعت مالی داشت (ثروتمند بود) ولی برای رفتن به زیارت امام رضا(ع) واجب بودن استطاعت مالی ذکر نشده است، بنابراین فقیر و ثروتمند به این زیارت می‌روند و از آنجایی که زیارت امام رضا(ع) در احادیث بسیار مهم و با چندین حج مقبول برابر دانسته شده است، چنین استنباطی از احادیث صورت گرفته. شعر «اغنیا مکه روند و فقرا سوی تو آیند» نیز بر اساس همین باور سروده شده است.

آیا پیاده به زیارت امام رضا(ع) برویم؟

حجت‌الاسلام موسوی شاهرودی در پاسخ به این سؤال که در روایت‌ها برای زیارت پیاده امام حسین(ع) توصیه‌هایی صورت گرفته است، آیا برای زیارت امام رضا(ع) نیز توصیه‌ به پیاده‌روی صورت شده؟ گفت: خیر چنین توصیه‌ای وجود ندارد و اطلاق زیارت امام رضا(ع) اطلاق عام است و پیاده و غیر پیاده را شامل می‌شود.

وی افزود: البته در روایت‌ها وجود دارد که هر قدمی به سوی زیارت برداشته شود، ثواب دارد ولی از این روایت‌ برای پیاده رفتن به زیارت امام رضا(ع) استفاده نشده است و مردم از روی عشق و محبت به ایشان چنین اقدامی را انجام می‌دهند.

captcha