کد خبر: 3461164
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۲

سامانه خدمات الکترونیکی قضایی محقق می‌شود

گروه فضای مجازی: سامانه خدمات الکترونیکی قضایی شامل پروژه‌های مختلفی بوده که محقق شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، سامانه خدمات الکترونیکی قضایی شامل پروژه‌های مختلفی است که می‌توان به راه‌اندازی سامانه جامع آماری قوه قضاییه(سجا)، توسعه سیستم مدیریت پرونده قضایی(سمپ)، سامانه خدمات الکترونیک قضایی(سخا)، ارتقاء و نگهداشت شبکه گسترده دادگستری و ستاده قوه قضاییه اشاره کرد.

مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه متولی توسعه و پشتیبانی خدمات فناوری اطلاعات در قوه قضاییه است. این مرکز از سال 89 در قالب جدید شروع به کار کرده و فعالیت‌های خود را در ابتدا به سوی تجمیع و یکپارچه‌سازی فعالیت‌های حوزه‌های فناوری اطلاعات در کل کشور جهت‌دهی کرده و تلاش خود را به شکلی سازمان‌دهی کرده است که از تمامی توان در حوزه‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات شامل نیروهای فنی، امکانات و تجهیزات نرم‌افزاری، سخت‌افزاری و شبکه‌ای به بهترین نحو بهره‌مند می‌شود.

سامانه خدمات الکترونیک قضایی(سخا)
این پروژه با اهداف کاهش مراجعه به دستگاه قضایی، تسریع در رسیدگی به پرونده و صرفه‌جویی در وقت و هزینه گروه‌های هدف آغاز شده است. با ایجاد این خدمت تغییر در روال ثبت دادخواست و شکواییه آغاز شده و زمینه‌ساز تحویل بنیادین در نظام قضایی کشور خواهد بود. در این طرح و برای ارائه خدمات الکترونیک قضایی، دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شکل خواهند گرفت که وظیفه آن ارائه خدمات الکترونیکی قضایی به مراجعه‌کنندگانی خواهد بود که قبلا برای خدمات خود مجبور بودند به دادگستری‌ها مراجعه کنند.

ارتقا و نگهداشت شبکه گسترده دادگستری و ستاد قوه قضاییه
ایجاد شبکه گسترده مرکزی موجب برقراری ارتباط مراکز قضایی مانند دادگستری‌ها، دادسراها، دادگاه‌های مرکز و شهرستان‌های استان با دادگستری کل استان شده و همچنین ایجاد بستر ارتباطی مناسب داخل استان برای ایجاد سرویس‌های مورد نیاز ازجمله راه‌اندازی ویدئو کنفرانس، سرویس‌های اتوماسیون و مکاتبات بدون کاغذ از دیگر خدمات شبکه گسترده مرکزی است. دیگر قابلیت‌های شبکه گسترده، برقراری ارتباط سایت‌های مراکز استان با سایت مرکزی قوه قضاییه و برقراری ارتباط مابین سایت‌های استانی به واسطه سایت مرکزی قوه قضاییه با یکدیگر است.

ارتقای سطح امنیت در زیرساخت‌های ارتباطی
هدف از این پروژه افزایش سطح امنیت در زیرساخت‌های فنی و ایجاد اطمینان از نگهداری، حفاظت و امنیت اطلاعات و داده‌ها و استمرار عملیات کاری در مجموعه ستاد قوه قضاییه و دادگستری‌هاست. اقدامات مختلفی برای ارتقای سطح امنیت در مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه صورت گرفته است که می‌توان به اقدامات سیاست‌گذاری، امنیت سرورها و پایگاه‌های اطلاعاتی، امنیت تبادلات، امنیت کاربران اشاره کرد.

تأمین تجهیزات رایانه‌ای دادگستری‌ها و ستاد قوه قضاییه
از آنجا که در سال‌های اخیر، ارائه خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات توسعه یافته و از طرفی زیرساخت‌های فنی نیز ارتقاء یافته‌اند، لازم بود تا سرورهای مرتبط نیز توسعه یافته یا ارتقای یابند. از این رو حدود 300 سرور و 10 هزار کلاینت به مجموعه شبکه گسترده ستاده قوه قضاییه و دادگستری‌های کشور اضافه شد.

راه‌اندازی سامانه جامع آماری قوه قضاییه(سجا)
هدف از این پروژه ایجاد سیستمی برای جمع‌آوری، پردازش، نگهداری، بازیابی و به هنگام سازی مجموعه‌ای از داده‌ها، اطلاعات و آمار از واقعیت و ایجاد زمینه دسترسی کاربران معین به داده‌های مربوط، درست، دقیق و به هنگام است. مراحل اصلی راه‌اندازی این سایت شامل آشنایی تدریجی با حوزه‌های مختلف قوه قضاییه و آمارهای راهبردی، تاکتیکی و عملیاتی مورد نیاز هر بخش، بخش جمع‌آوری و ثبت اطلاعات، بخش پالایش و پیش‌پردازش داده‌ها، بخش تحلیل آماری و طراحی و ساخت گزارش‌های موردنیاز است.

توسعه سیستم مدیریت پرونده قضایی(سمپ)
سامانه سمپ به عنوان سامانه اصلی در دادگستری کشور راه‌اندازی شده است و همه اطلاعات مرتبط در پرونده بر روی آن ثبت می‌شود. از آنجا که عملکرد قضایی در مسیر پرونده دارای جزئیات زیادی است این سامانه همواره در حال توسعه بوده و قابلیت و توانمندی‌های آن در حال افزایش است. مبنای توسعه این نرم‌افزار براساس تصمیمات کمیته‌ای تخصصی متشکل از مجموعه افراد خبره حقوقی و فنی است که تصمیمات لازم در خصوص نیازهای مطرح شده را بررسی و اخذ می‌کند.

همچنین سایر پروژه‌های قوه قضاییه می‌توان به سامانه الکترونیکی رفاهی کارکنان، ساماندهی و توسعه پایگاه‌ها و درگاه جامع قوه قضاییه، سامانه پرسنلی شوراهای حل اختلاف، آرشیو الکترونیکی پرونده‌های راکد، سامانه رهگیری و ثبت سوابق متهمان و محکومان، سامانه قوانین و مقررات، سامانه مرکز ارتباطات مردمی و شبکه اجتماعی قوه قضاییه اشاره کرد.

captcha