به گزارش خبرنگار اعزامی
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) به کرمانشاه، مراسم اختتامیه بخش اول سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن امشب دوشنبه 30 آذرماه با تجلیل از نفرات برگزیده رشته های قرائت ترتیل، حفظ 10 و 20 جزء قرآن کریم برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حجت الاسلام والمسلمین حسینی اراکی، رئیس اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه در سخنانی با اشاره به اینکه هدف از تلاوت ها، انس با قرآن است، گفت: تلاوت قرآن کریم زمانی زیباست که با اخلاص باشد.
وی در ادامه با ذکر خاطره ای از زنده یاد حسن دانش، افزود: در ماه مبارک رمضان این قاری با اخلاق مهمان استان کرمانشاه بود، ایشان را در یکی از هتل های شهر اسکان دادیم که سخن زیبایی به ما گفت، وی گفت اگر می خواهید تلاوت های من تأثیرگذار باشد من را در یک محل ساده اسکان دهید و ما هم وی را به مهمان سرای اداره کل اوقاف استان بردیم.
مدیر اداره کل اوقاف و امور خیریه کرمانشاه تصریح کرد: از نظر عالمان هر چیزی چهار وجه دارد و قرآن نیز به همین صورت است، وجه اول کتبی و وجه دوم نیز لفظی است که همین تلاوت هایی که شنیده می شود نمونه همین وجه است.
وی اظهار کرد: وجه سوم ذهنی است که مربوط به حفظ قرآن کریم است و وجه چهارم نیز حقیقی و عینی است که در ظاهر قابل مشاهده نیست و تبلور آن در امام معصوم(ع) دیده می شود، همانطور که در کلام معصوم(ع) آمده است قرآن و ولایت به هم گره خورده اند.
در ادامه این مراسم گروه تواشیح میعاد به اجرای برنامه پرداخت و پس از آن نیز حجت الاسلام سید مصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه به ارائه گزارشی از این دوره از مسابقات پرداخت.
وی با اشاره به اینکه بخش اول سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن که یادبود شهدای قرآنی فاجعه منا است، به پایان رسید، گفت: مسابقات قرآن فرصتی برای بیشتر با قرآن بودن و وقت بیشتری را صرف کلام الهی کردن است تا فضای قرآنی در جامعه بیشتر حاکم شود. شناسایی استعدادهای قرآنی از دیگر اهداف برگزاری مسابقات است.
وی افزود: امروزه هزاران نفر در عرصه های مختلف قرآن هستند که در گسترش مسابقات و جلسات تفسیر قرآن کریم نقش داشته است، داوران این مسابقات در دهه 60 در مسابقات حضور پیدا کردند و ارتقاء علمی یافتند و امروز می بینیم که این افراد داور این مسابقات هستند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه اذعان کرد: در روزگاری که دشمن کمر به منحرف کردن جوانان ایران اسلامی بسته است، امیدواریم این مسابقات روزبه روز با کیفیت بیشتر برگزار شود. برای جلوگیری از به انحراف رفتن پرداختن به قرآن کریم بهترین راه است، در این روزگاری که ظلمات از هر سویی هجوم آورده است همه ما باید به قرآن کریم پناه ببریم.
حسینی تنها راه قرار گرفتن جوانان در راه و مسیر درست را قرآن کریم عنوان کرد و افزود: سال گذشته و در سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن وعده هایی داده شد که به لطف خداوند متعال بخش زیادی از این وعده ها عملیاتی شد.
وی سطح بندی مسابقات را یکی از وعده های دوره قبل عنوان کرد و گفت: ما نباید از مسابقات رشته های دیگر برای مسابقات قرآن گرته برداری کنیم، بلکه باید تلاش کنیم تا فضای مسابقات به صورت صمیمی و آرام به پیش برود و شرکت کننده با کمترین اضطراب همراه باشد. همکاران ما معدل 10 سال قبل نفرات برتر را استخراج کردند تا بر اساس آن شرایط رتبه بندی نفرات برتر را مشخص کنند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش دیگری از سخنان خود به بحث تحلیل تلاوت ها توسط معتز آقایی در خلال مسابقات اشاره کرد و گفت: بسیاری از داوران اعتقاد داشتند این کار حرکت بسیار خوبی در کنار مسابقات بود.
حسینی همچنین به برگزاری محافل و کارگاه های آموزشی در مدت زمان برگزاری مسابقات اشاره کرد و افزود: همچنین تبلیغات شهری این دوره از مسابقات نیز تبلیغات بسیار خوبی بوده و تنها محدود به مسیر محل اسکان و سالن برگزاری مسابقات نبوده است.
حسینی در ادامه به تقدیم شدن ثواب این دوره از مسابقات به قاریان مهاجر الی الله اشاره و اظهار کرد: از روز دوم دی ماه نیز مسابقات رشته های قرائت تحقیق و حفظ کل برگزار خواهد شد و پس از آن نیز مراسم اختتامیه در روز پنجم دی ماه برگزار می شود.
در ادامه این مسابقات نیز از نفرات برتر رشته های قرائت ترتیل، حفظ 10 و 20 جزء قرآن کریم در دو بخش بانوان و آقایان تجلیل شد.