کد خبر: 3462250
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۱

عنصر ایمان؛ وجه تمایز ادبیات اردوگاهی با سایر آثار مقاومت/ انتشار خاطرات رباط‌جزی در «زندان موصل»

گروه جهاد و حماسه: نویسنده «زندان موصل» گفت: یکی از ویژگی‌های ادبیات اردوگاهی ایران و وجه تمایز اصلی آن، استناد به عنصر ایمان در شخصیت اصلی داستان‌هاست.

جواد کامور بخشایش، نویسنده کتاب «زندان موصل» در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های ادبیات اردوگاهی ایران و وجه تمایز اصلی آن استناد به عنصر ایمان در شخصیت اصلی داستان است، عنوان کرد: اسیران ایرانی جنگ تحمیلی به ایمان بسیار پایبند بوده‌اند و این ایمان و صبر آنان را مقاوم نگه‌ می‌داشت.
کامور بخشایش با بیان اینکه از جمله آثار موفق ادبیات اردوگاهی ایران می‌توان به «پایی که جا ماند»، «زندان الرشید» و «من زنده‌ام» اشاره کرد، توضیح داد: این آثار نمونه‌های خوبی هستند که توانسته‌اند در حد توان نویسنده بخشی از شرایط و سختی‌های اسیران ایرانی در اردوگاه‌های عراق را به تصویر بکشند.
مغفول ماندن زوایایی از دشواری‌های اسارت
نویسنده کتاب «زندان موصل» افزود: ادبیات اسارت با آزادی اولین اسیر ایرانی دفاع مقدس و ثبت روایت‌های وی آغاز شد و هم اکنون نیز ادامه دارد. با وجود رشد خوب این شاخه ادبی هنوز زوایای پیدا و پنهان رنج‌های اسرا مغفول مانده و باید بیشتر به آنها بپردازیم.
کامور بخشایش همچنین از انتشار «زندان موصل» توسط انتشارات سوره مهر خبر داد و عنوان کرد: کتاب «زندان موصل» خاطرات علی‌اصغر رباط‌‌‌جزی، اسیر آزاد‌ه‌ای است که 10 سال در اردوگاه‌های مختلف یک، دو، سه و چهار موصل بوده زندانی بوده.
کامور بخشایش با بیان اینکه «زندان موصل» حاوی خاطراتی از زندگی پرفراز و نشیب شخصیت اصلی کتاب از تولد تا آزادی است، توضیح داد: علی‌اصغر رباط‌‌جزی شخصیت ویژه‌ای دارد. وی قبل از انقلاب اسلامی با راهنمایی «محمود ضیاء بشر حق» از گروه منصورون وارد مبارزات سیاسی شد و به زندان افتاد. پس از آزادی از زندان ساواک دوباره فعالیت‌های سیاسی را ادامه داد و اوایل سال 57 در حین مبارزات سیاسی مجروح شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان فعال عقیدتی به فعالیت‌های مذهبی ادامه داد و با شروع جنگ تحمیلی در حالی که فقط سه ماه از ازدواجش گذشته بود، عازم میدان نبرد شد و در اولین اعزام در عملیات محرم به اسارت درآمد تا اینکه 26 مرداد 69 به میهن اسلامی بازگشت.
نویسنده کتاب «زندان موصل» افزود: رباط‌جزی در اسارت نیز شخصیتی فرهنگی و معلمی دلسوز برای سایر اسرا بود و زیر شکنجه و عذاب بعثی‌ها نیز به مبارزات فرهنگی خود ادامه می‌داد.

وی در بیان ویژگی‌های اصلی این کتاب عنوان کرد: حواشی این کتاب به نوعی دایرةالمعارف اسارت است و اطلاعات جامعی را از زندان، اردوگاه‌های موصل و شخصیت‌های دوران اسارت بیان می‌کند. به عبارت دیگر حواشی این اثر منبعی برای شناسایی تاریخ دوران اسارت محسوب می‌شود.

captcha