به گزارش
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، محمد ابراهیم کاسی، قاری برجسته پاکستانی این روزها برای تلاوت در محافل انس با قرآن در کرمانشاه به سر میبرد. این قاری جوان، سال گذشته در مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران توانست رتبه سوم را از آن خود کند.
در حاشیه مسابقات سراسری قرآن، فرصتی کوتاه برای گفت وگو با این قاری پاکستانی دست داد، هرچند سؤالات زیادی از این قاری وجود داشت اما به دلیل خستگی ناشی از تلاوت ها تنها به تعدادی از آنها پاسخ داده شد که در ادامه آمده است.
لطفا خود را معرفی بفرمایید؟
محمد ابراهیم کاسی از جمهوری اسلامی پاکستان هستم و در سال 1986 میلادی و در شهر کویته به دنیا آمدهام و دارای دو دختر و یک پسر هستم.
در حال حاضر در پاکستان مشغول چه کاری هستید؟ در زمینه فعالیت های قرآنی مشغول فعالیت هستید یا خیر؟
در حال حاضر مشغول تدریس قرائت قرآن در زمینه تجوید و لحن و ... هستم.
اولین بار که به ایران سفر کردید چه سالی بود و به چه منظور؟
حدود پنج سال پیش بود که برای دیدار با برخی از دوستان به ایران سفر کردم و بعد از آن نیز برای تلاوت و حضور در محافل انس با قرآن به شهر زاهدان آمدم.
در مورد چگونگی ورود به عرصه فعالیت های قرآنی خود بفرمائید که به چه صورت بوده است؟
برادرم، استاد ابتدایی من بوده است من در یک خانواده قرآنی به دنیا آمدم، در خانواده ما علاوه بر من، برادر بزرگم نیز قاری قرآن است. از همان دوران کودکی علاقه به قرآن در من نهادینه شد.
من خودم در مسابقات قرآن پاکستان اول شدم و پسر برادرم نیز شش بار در مسابقات قرآن پاکستان نفر اول شده است.
در حال حاضر فعالیت های قرآنی در کشور پاکستان به چه صورت است، فعالیت ها به صورت مردمی برگزار می شود یا حمایت های دولتی نیز وجود دارد؟
اکثر فعالیت های قرآنی از سوی مردم حمایت می شود، البته دولت پاکستان نیز فعالیت ها و حمایت های خوبی دارد.
مسابقات قرآن در پاکستان به صورت مردمی برگزار می شود یا دولتی؟
دولت حمایت خوبی از این مسابقات دارد و تحت نظر دولت برگزار می شود.
اگر مقایسه ای بین مسابقات قرآن در ایران و پاکستان داشته باشید، کدام مسابقات در سطح بهتری برگزار می شود؟
مسابقات پاکستان نیز تقریباً شبیه مسابقات ایران است، آنجا هم مسابقات در سه مرحله شهری، استانی و کشوری برگزار می شود و در واقع این مسابقات با حضور برگزیدگان کشوری برگزار می شود. اما مسابقات ایران بسیار بزرگتر به نظر می آید.
به نظر شما قاریان ایرانی دارای چه جایگاهی در قرائت هستند؟
حقیقتاً تجوید و صوت و لحن و استفاده از نغمات در میان قاریان ایران بسیار زیباست و این نشان دهنده توانمندی آنها در تلاوت است.
تلاوت قاریان ایرانی را هم گوش می دهید؟
به دلیل اینکه همیشه با محدودیت زمانی مواجه هستم تنها فرصت گوش دادن تلاوت قاریان مصری را دارم.
با کدامیک از قاریان ایرانی بیشتر آشنایی دارید؟
احمد ابوالقاسمی و حامد شاکرنژاد را می شناسم و اگر فرصت داشته باشم تلاوت های آنها را گوش می دهم.
قاریان ایرانی در پاکستان شناخته شده هستند یا خیر؟
بله، این دو قاری که نام بردم از قاریانی هستند که در آنجا شناخته شده هستند.
خود شما بیشتر از کدام قاری تقلید می کنید؟
اول از همه و از زمان کودکی از استاد عبدالباسط تقلید می کردم و بعد از آن صدای استاد شحات انور را گوش می دادم و شروع به تقلید از این استاد کردم در حال حاضر نیز ترکیبی از تلاوت چند قاری برجسته را در سبکم دارم.
در یکی از جلساتی که استاد شحات انور در پاکستان داشتند من نیز در حضور ایشان آیاتی از قرآن را تلاوت کردم که مورد توجه استاد قرار گرفت و رو به کرد و گفت: با این تلاوت مرا یاد دوران جوانی ام انداختی و این برای من بسیار ارزشمند و باعث افتخار بود.
یک سؤال هم در مورد خبرگزاری قرآن دارم، با توجه به اینکه این خبرگزاری زبان های مختلف از جمله اردو دارد، چه میزان از خبرهای آن استفاده می کنید؟
من شناخت خوبی از خبرگزاری ایکنا دارم، البته تا پنج سال قبل هیچ شناختی نسبت به این رسانه قرآنی نداشتم اما بعد از آشنایی با این خبرگزاری سعی کرده ام تا در زمان هایی به این خبرگزاری مراجعه داشته باشم.
مهم ترین خبری که در این مدت در خبرگزاری قرآنی مشاهده کردید چه خبری بود؟
مهم ترین و بهترین خبری که در این خبرگزاری دیدم همان خبری بود که در مورد خودم بود با این عنوان که «قاری پاکستانی مهمان مسابقات سراسری قرآن شد». این برای من بسیار جالب بود.
تعداد قاریان پاکستانی زیاد هست یا کم؟ یعنی علاقه به تلاوت قرآن به صورت حرفه ای به چه میزان است؟
آنجا نیز قاریان زیادی هستند، اما به میزان قاریانی که در ایران فعالیت دارند نیست، چیزی که مسلم است این است که پاکستان نیز قاریان برجسته و بزرگ زیادی دارد.
قرائت قاریان پاکستانی را ترجیح می دهید یا قاریان ایران؟
از دیدگاه من هر قاری که در تلاوت خود اخلاص داشته باشد، ارجح است.
در پایان این مصاحبه اگر صحبت خاصی دارید بفرمائید؟
به اعتقاد من یک قاری اگر می خواهد اثرگذار باشد باید اخلاص داشته باشد، در برخی قرائت ها دیده می شود که اخلاص وجود ندارد که از همین جا دعا می کنم که قاریان در تلاوت های خود نهایت اخلاص را به خرج دهند.
تیمور کاکایی