کد خبر: 3464113
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۵
امیر موسوی در گفت‌وگو با ایکنا:

اردستانی مرد میدان‌های سخت بود/ نقش‌آفرینی در والفجر 8

گروه جهاد و حماسه: يكي از خلبانان شركت‌كننده در عمليات والفجر 8 گفت: شهید حسین اردستانی با اینکه از سوی شهید عباس بابایی سمت مدیریتی در ستاد نهاجا پیدا کرد، ولی مرد میدان بود و به پروازهای عملیاتی خود ادامه می‌داد.

امير سرتيپ دوم خلبان بازنشسته سيداسماعيل موسوی، يكي از خلبانان هواپيمای اف 5 شركت‌كننده در عمليات والفجر 8 و از همرزمان شهید حسین اردستانی در گفت‌وگو باخبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه اردستانی با اینکه از سوی شهید بابایی سمت مدیریتی در ستاد نهاجا پیدا کرد، ولی مرد میدان بود و به پروازهای عملیاتی خود ادامه می‌داد، عنوان کرد: نخستین برخورد و آشنایی من با شهید اردستانی به تحصیل در دانشکده خلبانی در سال 50 برمی‌گردد. پس از تحصیل نیز تا شروع جنگ، کارگاه‌های پروازی مشترک در بوشهر و تبریز داشتیم.

امیر موسوی افزود: شهيد اردستاني در سال 1359 به عنوان افسر خلبان شكاری در پايگاه شكاری تبريز مشغول به خدمت بود كه جنگ تحميلی عراق عليه ايران آغاز شد. با اينكه در روز حمله هوايی دشمن به خاك ميهن اسلامی در مرخصی به سر می‌برد، ولی بلافاصله خود را به پايگاه مربوط رساند و از روز بعد پروازهای جنگی خود را شروع كرد.

همرزم شهید اردستانی ادامه داد: این شهید در سال 1360 به عنوان فرمانده پايگاه پنجم شكاری امیدیه انتخاب و در اين پايگاه مشغول خدمت شد. علاوه بر مسئوليت سخت فرماندهی‌، خود نيز شخصا در پروازهای جنگی شركت می‌کرد و نسبت به خدمات جانبی از جمله رسيدگی به امكانات زيستی و فضای سبز و … پايگاه پنجم همت گماشت.

این خلبان پیشکسوت نیروی هوایی افزود: شهید اردستانی در سال 1363 به سمت معاونت عملياتی پايگاه دوم شكاری منصوب شد و پس از سه سال انجام وظيفه در اين مسئوليت در سال 1366 به عنوان مدير آموزش عمليات نيروی هوايی ارتش جمهوری اسلامی ايران منصوب شد و پس از شهادت سرلشكر خلبان عباس بابايی كه معاونت عمليات نيروی هوايی را عهده‌دار بود‌، شهيد اردستانی به اين سمت (معاونت عمليات نيروی هوايی) برگزيده شد و تا زمان شهادت یعنی 15 دی 73 عهده‌دار اين مسئوليت بود.

امیر موسوی تصریح کرد: شهید اردستانی دارای قابلیت و مهارت فوق‌العاده‌ای در پرواز بود، به گونه‌ای که سال 56 در رزمایشی در پاکستان به نمایش قدرت پرداخت و توانست خلبان پاکستانی را در موقعیت هدف قرار دهد و از هواپیمای حریف عکس بگیرد. وی در دوران دفاع مقدس کارهای پایه‌ای و اساسی بسیاری کرد و به خوبی از عهده سخت‌ترین ماموریت‌ها برآمد.

خلبان پیشکسوت نیروی هوایی به نقش‌آفرینی شهید اردستانی در عملیات والفجر 8 اشاره کرد و گفت: شهيد اردستانی در مرحله‌ای از عمليات و شرايط بسيار بد منطقه كه فرماندهانی همچون محسن رضايی و رحيم صفوی از سرانجام عمليات و رزمندگانی كه در مخمصه دشمن افتاده بودند، نگرانی داشتند، بدون هماهنگی با شهيد بابايی در عصر يك روز طوفانی عملياتی انجام داد كه همان عمليات فتح‌الفتوحی برای ادامه عمليات والفجر 8 شد. شهيد اردستانی در شرايطی عمليات كرد كه آب و هوا بسيار نامساعد بود و به شدت باران می‌باريد. در آن شرايط وقتی اين شهيد اقدام به پرواز و انجام عمليات كرد، شهيد بابايی نيز به وحشت افتاده بود.‌

وی تصریح کرد: شهید اردستانی سرانجام در 15 دی 73 به دوست دیرین خود شهید بابایی پیوست.

captcha