پوستر جشنواره «تئاتر فجر» رونمایی شد؛
مرادخانی عنوان کرد: اهتمام ویژه سازمان مدیریت و برنامهریزی به هنر تئاتر
گروه هنر: معاون هنری وزیر ارشاد با اشاره به تلاشهای صورت گرفته از سوی این معاونت در مورد تخصیص اعتبارات بیشتر دولت به جامعه تئاتری کشور گفت: سازمان مدیریت و برنامهریزی نظر مساعدی در زمینه رونق این عرصه هنری از خود نشان داده است.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مراسم رونمایی از پوستر و اپلیکیشن سی و چهارمین جشنواره بینالمللی «تئاتر فجر» صبح امروز سهشنبه، 15 دی با حضور علی مرادخانی؛ معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دستاندرکاران ستاد اجرایی و دبیرخانه جشنواره «تئاتر فجر» و جمعی از هنرمندان و پیشکسوتان هنر تئاتر در سالن اجتماعات پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی برگزار شد.
علی مرادخانی در این مراسم طی سخنانی با اشاره به ویژگیهای منحصر به فرد این دوره از جشنواره «تئاتر فجر» گفت: اینکه برگزاری برنامههای جشنواره را از ماهها قبل شاهد بودیم و به این صورت نیست که همه برنامههای تدارک دیده شده محدود به زمان برگزاری جشنواره در مدت 12 روز شود از جمله محسنات این رویداد بزرگ تئاتری است که موجب میشود نهایت استفاده از آنها از سوی علاقهمندان صورت گیرد.
اختصاص زمانی مجزا به پژوهش تئاتر از ویژگیهای این دوره از جشنواره است
وی ادامه داد: تجربه نشان داده است در زمان سنتی برگزاری جشنواره «تئاتر فجر» اغلب ذهنها و توجهات معطوف به اجراهای نمایشی است و کمتر کسی به کارگاههای آموزشی و سمینارهای پژوهشی که به نظر من در این برهه از زمان بسیار لازم و ضروری است توجه نشان میدهد و حال که برگزاری این بخشها به زمانی خارج از زمان رسمی برگزاری جشنواره منتقل شده است لذا بیشترین استفاده از این کرسیهای علمی و پژوهشی به عمل خواهد آمد.
معاون هنری ارشاد تصریح کرد: روزی که برای بازدید به دبیرخانه جشنواره «تئاتر فجر» رفتم حقیقتاً خستگی از تنم به درآمد وقتی دیدم که جمعی از کارکشتهترین نیروهای تئاتری در حال فعالیت برای هر چه پربارتر شدن این دوره از جشنواره هستند و این در حالی است که همچنان این عرصه دچار بحران به ویژه در تخصیص اعتبارات و امکانات است.
پژوهشگران، باید دادههای خوبی برای رفع موانع تئاتر در اختیار مسئولان بگذارند
مرادخانی بر لزوم انجام پروژههای پژوهشی و علمی با محوریت رونقبخشی و شکوفایی هنر تئاتر تأکید کرد و گفت: دوستان پژوهشگر در قالب این سمینارهای پژوهشی باید در مورد مسائل مختلف و دغدغهها و مشکلات پیش روی هنر تئاتر به تحقیق و تبادل نظر پرداخته تا از این رهگذر به دادههای خوبی برای رفع موانع و مشکلات تئاتر برسیم.
وی افزود: به هر حال همچنان راه ناهمواری را در پیشبرد اهداف هنرهای نمایشی و تعالی این هنر انسانی پیش رو داریم که البته باید مژدهای به جامعه تئاتری بدهم که در پی تلاشهای معاونت هنری ارشاد، سازمان مدیریت و برنامهریزی اهتمام جدی در زمینه رفع مشکلات متعدد جامعه فعال تئاتری داشته و دارند و قرار است اعتبارات و منابع مالی این بخش از عرصه فرهنگ و هنر را رونق بخشد.
این گزارش حاکی است پیش از سخنرانی علی مرادخانی، سعید اسدی؛ دبیر سی و چهارمین جشنواره بینالمللی «تئاتر فجر» به ایراد سخن پرداخت و گفت: خوشبختانه تا به این لحظه فرایند اجرایی جشنواره «تئاتر فجر» به شکلی منضبط به انجام رسیده است و ما تاکنون کارگاههای آموزشی را در قالب این جشنواره برگزار کردهایم و اعضای هیئت داوران بخشهای مختلف ارزیابیهای خود را طبق برنامه به انجام رساندهاند.
آغاز سمینار پژوهشی جشنواره از امروز
وی ادامه داد: از امروز فصل دیگری از روند اجرایی این جشنواره با برگزاری سمینارهای پژوهشی پیگیری خواهد شد و تحت عنوان «نقش گروهها و نهادهای سازمانیافته در شکلگیری و توسعه تئاتر»، به مدت دو روز شاهد برگزاری سمینار پژوهشی جشنواره خواهیم بود که شامل ارائه برخی مقالات پژوهشی برگزیده و همچنین سخنرانی برخی از چهرههای شناخته شده و پیشکسوت عرصه تئاتر است.
اسدی به استقبال خوب پژوهشگران در پی انتشار فراخوان این بخش از جشنواره اشاره کرد و گفت: چکیده مقالات برگزیده به تشخیص هیئت داوران این بخش از سوی پژوهشگران ارائه شد که برخی از آنها در این سمینار ارائه خواهند شد و مجموع آنها در قالب کتابچهای از سوی دبیرخانه جشنواره چاپ و در زمان برگزاری جشنواره در اختیار علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
وی در پایان گفت: همچنین شاهد برگزاری دو میزگرد تخصصی نیز پیرامون این موضوع در سمینار پژوهشی خواهیم بود که جزئیات آن نیز در کتابچه مورد نظر اطلاعرسانی میشود.
توجه به مجموعه «تئاتر شهر» به عنوان نماد تئاتر کشور در طراحی پوستر
همچنین در ادامه این مراسم با حضور معاون هنری ارشاد و جمعی از پیشکسوتان تئاتر از پوستر سی و چهارمین جشنواره بینالمللی «تئاتر فجر» رونمایی شد که در ادامه سعید اسدی توضیحاتی پیرامون هویت بصری این دوره از جشنواره «تئاتر فجر» ارائه کرد و گفت: ما در طراحی این پوستر که به عهده عباس محبوب بوده است بنای تاریخی مجموعه «تئاتر شهر» را به عنوان نماد و سنبل تئاتر کشور قرار دادیم که در اصل مغناطیس تئاتر کشور است و همگرایی و گردهمایی را از سوی علاقهمندان تئاتر پیرامون آن شاهد هستید که نشان از عشق و علاقه فطری مردم به هنر نمایش دارد.
این گزارش حاکی است در انتهای این مراسم و پیش از آغاز رسمی سمینارهای پژوهشی جشنواره «تئاتر فجر» با حضور نماینده سایت تیوال به عنوان مجری اپلیکیشن اطلاعرسانی و خرید آنلاین بلیط جشنواره، از این اپلیکیشن تلفن همراه جشنواره «تئاتر فجر» برای نخستینبار رونمایی و توضیحاتی در مورد آن به حضار در مراسم ارائه شد.
طراحی اپلیکیشن جشنواره «تئاتر فجر» برای نخستینبار
نماینده سایت تیوال اپلیکیشن جشنواره را به چند بخش تقسیم کرد و گفت: فهرست اجرای نمایشهای حاضر در جشنواره، اطلاعات در مورد آنها و عوامل اجرایی، ساعت و سالن اجرا، گفتوگو با عوامل و کارگردانان، عکسهای اجرا، سیستم آوا و صوتی گفتوگو با هنرمندان و شرکتکنندگان و مسئولان برگزاری جشنواره از جمله مواردی است که در این اپلیکیشن به آنها توجه شده است.
وی در پایان گفت: خرید آنلاین بلیط نمایشهای مورد علاقه با ثبتنام متقاضی، ساعت اجرا، مکان اجرا و شماره صندلی از جمله دیگر مواردی است که برای تسهیل در امر خدمترسانی مخاطبان جشنواره در این اپلیکیشن طراحی شده است.