کد خبر: 3465415
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۶
جعفرپور تشریح کرد:

جزئیات منابع کتبی سی و یکمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاهیان

گروه دانشگاه: مسئول پشتیبانی فعالیت‌های دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اعلام خبر اعلام منابع کتبی سی و یکمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاهیان، به شرح جزئیات این منابع پرداخت.

رشید جعفرپور، مسئول پشتیبانی فعالیت‌های دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اعلام خبر انتشار منابع برای بخش کتبی مسابقات قرآن و عترت دانشگاهیان، گفت: بخش کتبی ما امسال هفت محور دارد و بخش پژوهشی هم که به‌صورت مقاله و کتاب است حدود سه محور دارد.

وی با اشاره به منابع بخش کتبی افزود: در بخش کتبی، رشته مفاهیم نهج‌البلاغه داریم که بخش‌هایی از کتاب سیری در نهج‌البلاغه استاد شهید مطهری را در مرحله دانشگاهی داریم و در مرحله کشوری خودمان مجموعه پیام امام(ره)، ترجمه و شرح نهج‌البلاغه را از آیت‌الله مکارم شیرازی خواهیم داشت برای ملی هم همین منبع است.

جعفرپور ادامه داد: دومین محورماه، مفاهیم صحیفه سجادیه است، کتاب زبان دعا در صحیفه سجادیه محمدجواد سلمان‌‌پور در مرحله دانشگاهی است و در مرحله کشوری کتاب شهود و شناخت شرح صحیفه از آیت‌الله حسن ممدوحی که بخش‌هایی از آن برای مرحله کشوری است و برای مرحله ملی ان‌شاءالله کل این کتاب را خواهیم داشت. رشته حفظ موضوعی قرآن کریم را نیز در مرحله کتبی داریم که در مرحله مقدماتی و دانشگاهی بخش‌هایی از کتاب حفظ موضوعی حاج ابوالقاسم را گذاشته‌ایم و در مراحل کشوری و ملی هم کل کتاب را داریم.

مسئول پشتیبانی فعالیت‌های دینی و قرآنی وزارت علوم بیان کرد: در رشته آشنایی با ترجمه و تفسیر قرآن کتاب دقایقی با قرآن حجت‌الاسلام قرائتی را داریم و در مرحله سراسری مراحل اخلاق در قرآن کریم آیت‌الله جوادی آملی است و مرحله ملی هم کل این کتاب است. در رشته آشنایی با احادیث اهل بیت(ع) کتاب واژه‌های اخلاقی از اصول کافی را داریم که 300 واژه در مرحله دانشگاهی و 300 واژه دیگرش در مرحله سراسری و ملی‌ آن را هنوز مشخص نکرده‌ایم که ان‌شاءالله در جلسات آتی مشخص می‌کنیم.

وی اظهار کرد: در رشته آشنایی با سیره معصومین(ع) کتاب همگام با گل‌های بهاری تألیف حسین سیدی است، در مرحله سراسری کتاب انسان 250 ساله که بیانات مقام معظم رهبری است؛ البته فصل‌هایی از آن را انتخاب کرده‌ایم. مرحله ملی‌اش احتمالاً همین کتاب انسان 250 ساله باشد یا اگر تغییراتی در آن باشد اعلام می‌کنیم و هنوز نهایی نشده است. در احکام هم بخش‌هایی از کتاب رساله دانشجویی که نشر معارف آن را چاپ کرده در مراحل دانشگاهی و ملی انتخاب شده است.

جعفرپور با اشاره به محورهای بخش پژوهش گفت: یکی از محورهای حوزه پژوهشی یکی محور تلخیص کتاب است، چند محور انتخاب کرده‌ایم که هر کسی می‌تواند به آن کتاب‌ها دست پیدا کند با توجه به علایق و رشته‌های تحصیلی‌شان، یکی از این کتاب‌ها را برای ما تلخیص کند و بفرستد که این هم یک مرحله دانشگاهی دارد و اگر اثر پذیرفته شد مستقیم به مرحله ملی می‌رود، کتاب انسان‌شناسی آیت‌الله مصباح یزدی، کتاب مثل‌های آموزنده قرآنی از آیت‌الله سبحانی، کتاب مردم‌سالاری دینی از منظر آیت‌الله خامنه‌ای تألیف مهدی سعیدی و کتاب سیری در تحول نظریه ولایت فقیه تألیف حجت‌الله علی محمدی، اگر دانشجویان در این مرحله کتاب‌ها را تلخیص کردند و فرستادند اگر نهایی شد به مرحله ملی می‌رود.

وی افزود: در حوزه بررسی و نقد کتاب که یک محور دیگر است کتاب سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی تألیف محمدحسین شریفی و دو محور دیگر ترجمه و نقد آرای مستشرقین و مدخل‌های قرآنی دایرة‌المعارف لایدن را داریم، سومین محور هم نقد و بررسی آثار نواندیشان مسلمان در حوزه مباحث قرآن و عترت است؛ اینها هم مستقیم به سطح ملی می‌روند.

مسئول پشتیبانی فعالیت‌های دینی و قرآنی وزارت علوم اظهار کرد: در حوزه مقاله‌نویسی برخی از موضوعات را اولویت داده‌ایم و موضوع آزاد هم گذاشته‌ایم که جذابیت داشته باشد که دانشجویان مشارکت بیشتری داشته باشند.

وی با اشاره به موضوعات پیشنهادی، آن‌ها را بدین شرح برشمرد: تببین رویکرد صحیح قرآن و عترت نسبت به سبک زندگی، نسبت بین قرآن و علم و مباحث روز، مقاله با عنوان جریان نفوذ بیگانه از منظر قرآن و عترت که و همچنین تحلیل‌های نامه‌های مقام معظم رهبری به جوانان غربی، این را هم تحلیل کند به خصوص از منظر آموزه‌های قرآن و عترت را توجه کند و همچنین محور آخرمان هم توسعه علم و بازیابی جایگاه تمدن اسلامی از منظر قرآن و عترت است، البته این به آن مفهوم نیست که اگر دانشجویان مقالات دیگری در موضوعات دیگر قرآن و عترت برای ما بفرستند توجه نشود، ولی اولویت ما این بحث‌هاست. در حوزه مقاله‌نویسی هم ان‌شاءالله اگر در دانشگاه تأیید شد و به سطح وزارت‌خانه یا دستگاه‌های دانشگاهی رسید، آن را به مسمت ملی می‌بریم و که در جشنواره ملی همه این آثار یک داوری و ارزیابی بشوند.

جعفرپور با اشاره به تاریخ‌های برگزاری این مسابقات، گفت: مراحل شفاهی مسابقات در بهمن‌ماه برگزار می‌شود، 10 اسفند به طور همزمان در سراسر کشور مسابقات محورهای کتبی را برگزار می‌کنیم، در حوزه پژوهشی (تلخیص و نقد کتاب) دانشجویان فرصت دارند و می‌توانند آثارشان را تا زمان مرحله‌ منظقه‌ای ما که اردیبهشت‌ماه است به دست دانشگاه‌ها برسانند، ارزیابی شود و نتایج آن برای ما ارسال شود، البته باز هم اگر کسی پایان‌نامه‌ یا مقاله‌ای کار می‌کند و ‌تا آن موقع آماده نشود می‌تواند قدری دیرتر بفرستد که تا تابستان به دست ما برسد.

captcha