حجتالاسلام ابراهیمزاده، رئیس کمیته دانشگاهیان ستاد بزرگداشت دهه کرامت در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به تشکیل کمیته دانشگاهیان ستاد گرامیداشت دهه کرامت، گفت: امسال برای اولین بار کمیته دانشگاهیان این ستاد تشکیل شده است.
وی ادامه داد: در طول برگزاری جشنوارههای امام رضا(ع)، مقالهها و پژوهشهای مختلفی در خصوص امام رضا(ع) تهیه و ارائه می شود، اما تاکنون کاری در شأن حضرت معصومه(س) انجام نشده بود که بر همین اساس کمیته دانشگاهیان ستاد بزرگداشت دهه کرامت برای اولین بار در سال جاری به برگزاری جشنواره ملی بانوی کرامت اقدام کرد.
حجتالاسلام ابراهیمزاده از اعلام فراخوان و سفارش مقاله به شخصیتهای علمی کشور با هدف تهیه و ارائه مقالههای متعدد در خصوص ابعاد مختلف شخصیتی حضرت معصومه(س) نیز سخن گفت و اظهار کرد: مراسم اختتامیه جشنواره بانوی کرامت 25 بهمن ماه برگزار خواهد شد.
وی در خصوص برنامههای آینده این کمیته اعلام کرد: کمیته دانشگاهیان برای سال آینده مقوله «طب الرضا» را در دستور کار خود دارد و قرار است جشنواره کلی طب ائمه(ع) را راه بیندازند، همچنین تصمیم گرفته شده کمیته این بخش با مرکزیت وزارت بهداشت فعالیت کند.
رئیس کمیته دانشگاهیان ستاد بزرگداشت دهه کرامت در ادامه بر لزوم ارائه مباحث کاربردی سیره و زندگی ائمه (ع) برای دوران معاصر اشاره و تصریح کرد: مباحث معرفی، امام شناسی و شناخت حضرت معصومه(س) و نحوه الگو قرار دادن رفتار و شخصیت ایشان برای دوران معاصر نیز مد نظر قرار دارد و برای سال آینده کمیتههای علمی این مباحث تشکیل و اجرا خواهدشد.
وی ادامه داد: در حوزه پژوهش در مباحث زندگی و سیره ائمه (ع) کمبود نداریم آنچه کمبود داریم این است که پژوهشهای صورت گرفته را بر اساس نیاز روز و درک جوانان و جامعه معاصر تطبیق کنیم که متأسفانه این اقدام صورت نگرفته است.
حجتالاسلام ابراهیمزاده به بیان مثالهایی در این خصوص پرداخت و گفت: حضور بانوان در جامعه، مجلس شورای اسلامی، اشتغال و ... مطرح است و اسلام نیز در این زمینه مخالفی ندارد؛ ما الگوهایی مانند حضرت زهرا (س) را داریم که در دفاع از ولایت در مسجد سخنرانی کردند، یا حضرت معصومه(س) که به قم هجرت کردند. اما این هجرت به چه شکلی صورت گرفته است؟ ایشان در چه قالبی سفر کردند؟ با نامحرمانی که در این سفر همراه ایشان بودند ارتباط ایشان چگونه بود؟ در چه حدی بود؟ بانوان الگوی ما از جمله حضرت زهرا(س) حضرت زینب(س) و حضرت معصومه(س) در جامعه حضور داشت اما چگونه حضوری؟ اینها باید برای جوان امروزی به صورت کاربردی استخراج شود.
وی در پاسخ به این سؤال که علاقه به زیارت به شدت در جامعه ما وجود دارد اما آیا صرف سفر و کم توجهی به شناخت ابعاد زندگی و سیره ائمه(ع) از آفتهایی نیست که اکنون با آن مواجه هستیم؟ گفت: معرفت زیربنای زیارت است اما نمی توان گفت کسی که به زیارت میرود بدون شناخت به زیارت میرود چرا که کسی که معرفت نداشته باشد و شناخت نداشته باشد برای زیارت قدم بر نمیدارد.
حجتالاسلام ابراهیمزاده ادامه داد: در زیارتها شناخت نسبی از بزرگان دین وجود دارد، اما تعمیق این شناخت مهم است. کسب شناخت بیشتر هم به این معنی است که بدانیم ائمه دین ما در ابعاد مختلف و در زمینههای عملی، فرهنگی و ... چه عملکردی داشتهاند و چگونه میتوان از آنها الگوبرداری کرد.
وی در تشریح این سؤال که به نظر میرسد زیارتهای صورت گرفته بیشتر محبت است تا معرفت، گفت: محبت هم جزئی از شناخت است و اگر شناخت نباشد محبت هم حاصل نمیشود اما یک شناخت اجمالی داریم و یک شناخت تفضیلی. شناخت اجمالی را همه زوار دارند و میدانند ائمه(ع) بزرگانی هستند اهل کرامت اما در خصوص شناخت تفصیلی باید گفت که هر کس بر اساس ظرفیت و توان خود شناختی را حاصل میکند.
وی در پایان گفت: البته ارائه اطلاعات و تعمیق شناخت ائمه لازم است بر همین اساس روحانیان همراه با کاروانهای زیارتی اعزام میشوند و در اردوهای زیارتی دانشگاهها به مشهد مقدس نیز روحانی در کنار دانشجویان حضور دارد.