به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مراسم رونمایی از اجرای طرح ملی همسانگزینی در قوه قضائیه، امروز یکشنبه 20 دی ماه با حضور حجتالاسلام هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضائیه، حجتالاسلام محمد رضا آقامیری، مدیرعامل مؤسسه تبیان، حجتالاسلام سید محمد مسعود معصومی لاری، معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضائیه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، حجتالاسلام معصومی لاری، معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به اینکه معاونت فرهنگی قوه قضائیه مدتها است که در امر خانواده و پاسداری از ازدواج به موقع و آگاهانه برنامههای متعددی اجرا میکند، گفت: امروزه اگر چه گسترش ابراز رسانهای، گستره را برای خانواده در تربیت تنگ کرده است، اما نقش خانواده همچنان به عنوان کانون تأثیرگذار بر فرزندان مورد توجه قرار دارد.
هیچ ثوابی بالاتر از واسطه شدن برای ازدواج نیست
وی یکی از مشکلات جدی فراروی جوانان را پس از تصمیم انقلابی مبنی بر ازدواج را یافتن فرد مناسب عنوان و اظهار کرد: بر اساس روایتهای هیچ ثوابی بالاتر از واسطه شدن برای ازدواج و معرفی جوانان به هم نیست.
حجتالاسلام معصومی لاری با اشاره به اینکه مؤسسه تبیان تنها مرجع رسمی در خصوص معرفی افراد برای ازدواج با هم بود، اعلام کرد: بر همین اساس مقرر شد یک شاخه از فعالیت تبیان به قوه قضائیه اختصاص داده شود و بسترهای نرمافزاری تبیان در اختیار قوه قضائیه قرار گیرد تا از این توان برای کارکنان قوه قضائیه استفاده شود.
وی ادامه داد: در قدم اول این اقدام در تهران صورت میگیرد اما آرام آرام به شهرستانهای نیز گسترش خواهد یافت.
حجتالاسلام آقامیری، مدیرعامل مؤسسه تبیان نیز طی سخنانی، تبیان را نسخه دیجیتال سازمان تبلیغات اسلامی در تبلیغ اسلام در فضای مجازی عنوان و اظهار کرد: بعد از حدود 14 سال فعالیت این مؤسسه، متوجه شدیم ازدواج یکی از مطالبات کاربران این سایت است و چیزی که به صورت عنان گسیخته در فضای جامعه به چشم میخورد دوستیابی و ارتباط زن و مرد بود.
در سایتهای غیر مجاز همسریابی اولین چیزی که حذف میشود خانواده است
وی به وجود مؤسسات همسریابی غیر مجاز نیز اشاره کرد و گفت: وجود این مؤسسات خلاف قانون و یکی از دغدغههای پلیس فتا و شورای فیلترینگ بود و ابزار قانونی لازم برای برخورد این سایتها نیز وجود نداشت، از سوی دیگر در چنین ارتباطهایی اولین چیزی که حذف میشد، خانواده است؛ بر اساس وجود همین مشکلات تصمیم گرفتیم در خصوص همسریابی وارد عمل شویم و سایت همسانگزینی را راهاندازی کردیم.
مدیرعامل مؤسسه تبیان از استقبال و تأیید پلیس فتا، وزارت ورزش و جوانان و شورای فیلترینگ کشور از راهاندازی سایت همسانگزینی سخن گفت و اظهار کرد: احیای سنت ازدواج با مشارکت خانواده و احیای سنت وساطت در ازدواج از اهداف ما در اجرای طرح همسانگزینی بود.
بالغ بر 20 هزار نفر در سایت همسانگزینی ثبتنام کردهاند
وی اعلام کرد: تاکنون بالغ بر 20 هزار نفر در سایت همسانگزینی ثبتنام کردهاند و استقبال تاحدی بود که گاهی مجبور میشویم سایت را ببندیم چرا که نمیتوانیم پاسخگو باشیم و با توجه به حجم بالای استقبال، مشاور، نیروهای کار و کارکنان زیادی برای اجرای این طرح لازم است بر همین اساس نیاز به همکاری سایر نهادها در این خصوص وجود دارد.
حجتالاسلام صادقی، معاون فرهنگی قوه قضائیه
نیزبه مسئله تغییرات ایجاد شده در جامعه در عصر معاصر اشاره کرد و گفت: روشهای سنتی
قدیمی برای همسرگزینی در جامعه معاصر کارکرد ندارد، روش بازاری نیز که اکنون در
جامعه وجود دارد، دارای آسیبهای زیادی از جمله بالا بودن طلاق در اینگونه آشناییها
و ازدواجها است. بر همین اساس نیاز است روش دیگری برای همسرگزینی در کشور طراحی و
اجرا شود.
حسینی مدیر پروژه همسانگزینی تبیان نیز در این مراسم به تشریح شیوه همکاری سایر نهادها با این پروژه اشاره کرد و گفت: با امضای این تفاهمنامه بستر همسانگزینی مؤسسه تبیان در اختیار کارکنان قوه قضائیه قرار میگیرد و دو معرف از قوه قضائیه در این زمینه با ما همکاری خواهند کرد.
وی از سایر نهادها نیز خواست که در اجرای این طرح به مؤسسه تبیان کمک کنند تا شبکه امنای این طرح در سراسر کشور و نهادها گسترده شود.
پس از سخنرانیهای صورت گرفته، تفاهمنامه همکاری قوه قضائیه و مؤسسه تبیان با هدف اجرای طرح همسانگزینی برای کارکنان قوه قضائیه به امضای مسئولان دو طرف رسد و خبرنگاران سؤالهای خود را مطرح کردند.
حجتالاسلام صادقی، در خصوص گروه هدف اجرای این تفاهمنامه، اعلام کرد: در مراحل اول اجرای این طرح ویژه کارکنان مجرد قوه قضائیه خواهد بود و با توسعه کار، این طرح برای سایر گروهها مانند گروههای مورد حمایت قوه قضائیه نیز اجرا میشود.
حسینی نیز بیشترین افراد ثبتنام کننده در طرح همسانگزینی را خانمهای متولد دهه 60 عنوان کرد و گفت: دو سوم افراد ثبتنام کننده خانم هستند. اجرای این طرح از 25 خرداد ماه آغاز شده و تاکنون بیش از 190 زوج به کمک این طرح ازدواج کردهاند. البته بعد از عقد هر شش ماه یکبار میزان رضایت از ازدواج زوجهای جوان سنجیده میشود تا در صورت بروز مشکل به کمک مشاوران مشکلات رفع و به پایداری زندگی کمک شود.