کد خبر: 3467514
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۰
رستگاران اظهار کرد:

قابلیت جریان‌سازی سینما در سایه برپایی کنگره شهدای هنرمند

گروه هنر: گفت: رئیس سازمان بسیج صدا و سیما عنوان کرد: کنگره شهدای هنرمند این توان را دارد که در سینمای کشورمان جریان‌ساز بوده و تولیدات را به سوی آرمان‌های اسلامی هدایت کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌رضا رستگاران، رئیس سازمان بسیج صدا و سیما در گفت‌وگو باخبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)درباره کنگره شهدای هنرمند چنین اطلاع‌رسانی کرد: کنگره شهدای هنرمند با هدف ترویج فرهنگ ارزشی و اسلامی در سینما و دیگر بخش‌ها راه‌اندازی شد. در این میان سینما به عنوان جذاب‌ترین زبان هنر، جایگاهی ویژه در این میان داشت، برای همین تا به امروز 131 شهید شناسایی شده که هر یک از آنها به نوعی در بخش‌هایی از سینما و تلویزیون فعالیت کرده‌اند، البته بخش سینما کنگره 2000 شهید هنرمند، تحت عنوان «جاودانه‌های نور و تصویر» نامگذاری شده است که در زمان مقرر اسامی این هنرمندان شهید معرفی خواهد شد.

وی افزود: در مراسمی که قرار است روز 28 دی برگزار شود از خانواده شش شهید هم تجلیل به عمل می‌آید. در ضمن این کنگره از هنرمندانی چون ابراهیم حاتمی‌کیا، نرگس آبیار، فرج‌الله سلحشور و ... تجلیل خواهد کرد. هنرمندانی که هر کدام با آثارشان توانستند گوشه‌ای از رشادت‌های رزمندگان را تصویر کنند.

این مدیر در پاسخ به این سوال که از برگزاری این کنگره چه هدفی را دنبال می‌کنند؟ گفت: الگوسازی برای نسل جوان یکی از اهدافی است که به آن نظر جدی داریم، همینطور نشان دادن این مطلب دفاع مقدس، دریایی از سوژه و معانی است و به قول رهبر معظم انقلاب تا سال‌ها می‌توان از آن برای ساخت کارهای مختلف الهام گرفت. نکته دیگر این‌که برخی مواقع فیلمسازان جوان، به دلیل نشاختن موضوع برای پرداختن به دفاع مقدس سراغ موضوعاتی می‌روند که به هیچ وجه کارایی لازم را ندارد، برای همین این کنگره می‌تواند همانند یک چراغ راه در حوزه سینمای دفاع مقدس عمل کند.

رستگاران در بخش دیگری از این گفت‌وگو با بیان این‌که تنها با یک کنگره نمی‌توان کلیت سینما را به سمت هدف مورد نظر هدایت کرد، توضیح داد: مسلماً با برگزاری صرف این کنگره نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که به هدف‌مان (رواج مفاهیم ارزشی در هنر هفتم) دست یابیم، چون همچنین خواسته‌ای منطقی نیست، اما اگر هر سازمان یا نهاد فرهنگی بتواند چنین اقداماتی را در عالم هنر به ویژه سینما انجام دهند انتظار می‌رود در طولانی‌مدت نتیجه مورد نظر حاصل شده و سینما به سوی آرمان‌های اسلامی هدایت شود.

وی در پاسخی به سوال پایانی مبنی بر این که آیا بر تولیدات نمایشی سیما نظارت وجود دارد؟ این گونه توضیح داد: نظارت به معنای خاص خود نه، اما در جلساتی که در صدا و سیما برگزار می‌شود و در آن سیاست‌های برنامه‌سازی تشریح می‌شود، حضور فعال داریم که به نوعی بر جریان تولید هم تاثیرگذار است، البته نمی‌توانیم کتمان کنیم که هنر سینما میراث غرب است برای همین تا بخواهیم این هنر را با آموزه‌های دینی و اسلامی هماهنگ کنیم زمان نیاز دارد و تنها با گذشت 4 دهه از انقلاب نمی‌توان انتظار داشت که همه تولیدات ما کاملا با معیاری اسلامی همخوانی داشته باشد.

captcha