مجید جوانمرد، کارگردان فیلم سینمایی «آدم باش» در گفتوگو باخبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)با بیان اینکه سالهاست بیکار بوده، اظهار کرد: 12 سال بود که من کاری را جلوی دوربین نبرده بودم، وضعیتی که برای یک فیلمساز مرگی تدریجی است. برای همین تصمیم گرفتم برای اولین بار خود تهیهکنندگی را برعهده گیرم تا فیلمی بسازم که تماشاگر از دیدن آن احساس رضایت کند. برای همین خوشحالم که مردم از فیلم خوششان آمده و تا به امروز آماری که از فروش فیلم به دست آمده، بسیار رضایتبخش است.
وی افزود: البته برخی نامردیها نیز وجود دارد که به واسطه تنگنظری به وجود آمده است. برای مثال به یکی از آنها اشاره میکنم. گروهی در سینماهایی که «آدم باش» را به نمایش درآوردهاند وجود دارند که به تحریک افراد خاص در سالنهای نمایش اغتشاش کرده و با صدای بلند نسبت به نمایش فیلم اعتراض میکنند. این امر سبب میشود که سینمادار میلی برای نمایش فیلم در زمان از پیش تعیین شده نداشته باشد! از این دست اتفاقات به اشکال دیگر نیز وجود دارد که مسئولان سینمایی باید به آن توجه کنند.
به موضوعات اخلاقی در فیلمهایم نگاهی
ویژه دارم
این فیلمساز ادامه داد: من در پرونده کاری خود بیشتر فیلمهای اکشن دارم، ژانری که
این روزها در سینمای ما فراموش شده، برای همین سعی کردم گونه طنز را تجربه کنم.
نکته دیگر اینکه در این فیلم همانند کارهای قبلی من تمام تلاشم این بود که پیامی
اخلاقی و دینی را در کارم تبلیغ کنم. این اتفاق نیز نه به صورت مستقیم، بلکه کاملا
مستتر در فیلمهایم روی میدهد. دلیل این رویکرد نیز این است که معتقدم این روش میتواند
تاثیرگذاری بیشتری به همراه داشته باشد.
جوانمرد به توضیح فوق اضافه کرد: زمانی فیلم ارزشی یا اخلاقی تاثیرگذار خواهد بود که دیده شود، چون تا زمانی که تماشاگر به سالنهای سینما نرود نباید انتظار داشت اتفاقی در وضعیت فرهنگی و اجتماعی کشور رخ دهد. به همین دلیل تماشاگر را به عنوان فاکتور اصلی هدف گذاری کردهام و مطلب مورد نظر را به صورت مستتر مدنظر قرار میدهم و بیشتر خواست تماشاگر را الگوی کار قرار میدهم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ایران اسلامی را نمیتوان با بسیاری از کشورهای جهان مقایسه کرد، چون ما به واقع سینما داریم. این ویژگی در شرایطی که هالیوود تمام دنیا را قبضه کرده اتفاق مهمی است که باید به آن جدی نگریست، زیرا میبینیم بسیاری از کشورهای دنیا عملا تولید داخلی ندارند یا اینکه سالیانه چند فیلم بیشتر تولید نمیکنند. با این توضیح میخواهم بگویم که سینمای ما با وجود پتانسیلی که دارد، دولتی اداره میشود و این امر هم با ذات صنعتی سینما مغایرت دارد. پس بیراه نیست که سینماهای ما رونق ندارند و با حمایتهای دولت سرپا نگاه داشته میشوند.
این فیلمساز به توضیح فوق اضافه کرد: این اتفاق در شرایطی است که اگر به فیلمسازان ما اختیار و امکانات لازم از طرف مسئولان داده شود، آنها قادر خواهند بود که برای سینما درآمدزایی کنند. این امر هم با رعایت تمام قوانین شرعی و دینی کشور رخ میدهد. این سخن را بیان کردم که بگویم هنرمند ما به انقلاب و قوانین کشور خود دلبسته است، پس هیچ گاه کاری نمیکند که به این چارچوبها خدشهای وارد شود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا در چنین شرایطی علاوه بر کارگردان دست به تهیهکنندگی نیز زده؟ گفت: همانطور که پیشتر گفتم من 12 سال بود که کار نکرده بودم، در ضمن استخدام جایی نیستم که حقوق داشته باشم. برای همین اگر خود تهیه کارم را برعهده نمیگرفتم باز هم باید بیکار میماندم. این بیکاری برای هنرمند سم است، چون یا او را بیانگیزه میکند یا اینکه ناخودآگاه وی را به سمت شبکههای ماهواره ای سوق میدهد. اتفاقی که متاسفانه در حال رخ دادن است.
جوانمرد در جواب به سوالی مبنی بر اینکه آیا تیزرهای فیلمهایش را از شبکههای ماهوارهای پخش کرده؟ این گونه توضیح داد: من خود به هیچ وجه از چنین اتفاقی خبر نداشتم، چون اصلا با شبکههای ماهوارهای آشنایی ندارم، برای همین چگونه میخواهم تیزر فیلم را در این شبکهها، نمایش دهم. در ضمن تیزر این فیلم در فضای مجازی وجود دارد و هر فردی میتواند آن را دانلود کند، پس اگر اتفاقی رخ داده و تیزر این فیلم از شبکههای ماهوارهای پخش شده، من از آن بیاطلاع هستم.
وی در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: من به قوانین کشورم آگاهم و به آن احترام میگذارم. برای همین هم هیچ گاه با شبکههای ماهواری همکاری نمیکنم. جدا از این مسئله به لحاظ قلبی نیز کار کردن با آنها را دوست ندارم، حتی اگر این همکاری منجر به فروش بیشتر کارم شود.