کد خبر: 3469006
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۲

خطاط کُرد قرآن را برای حاکم ابوظبی خوشنویسی می‌کند + عکس

گروه بین‌الملل: بزار الاربیلی، خطاط مشهور کرد، در حال خوشنویسی نسخه‌ای از قرآن با هدف اهدای آن به خلیفه بن زاید آل نهیان است.

خطاط کُرد قرآن را برای حاکم ابوظبی خوشنویسی می‌کند + عکس
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از شبکه اطلاع‌رسانی «رووداو»، بزار الحاج کریم الاربیلی، خطاط مشهور کرد درباره اثر هنری جدید خود گفت: «من اکنون در حال خوشنویسی یک جلد از قرآن با هدف اهدای آن به‌عنوان هدیه به شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان، حاکم ابوظبی و رئیس دولت امارات متحده عربی در دبی هستم».

الاربیلی همچنین، در نمایشگاه بین‌المللی خوشنویسی عربی «دبی» که فروردین‌ماه سال 95 برگزار می‌شود، شرکت خواهد کرد و در آن تعدادی از آثار هنری خود را به نمایش خواهد گذاشت.

این خطاط کرد عراقی که از کودکی عاشق خوشنویسی، نقاشی و مجسمه‌سازی بوده، فارغ‌التحصیل آکادمی هنرهای زیبای بغداد است.

وی در سال 1992 میلادی، در مسابقات بین‌المللی خوشنویسی استانبول موسوم به مسابقات «ابن البواب»، جوایز برتر را در رشته‌های «خط نسخ» و «خط اجازه» کسب کرد.

الاربیلی همچنین، جایزه جهانی خط نسخ استانبول در سال 1996 میلادی را کسب کرده است.

این خوشنویس مشهور کرد در سال 2002 میلادی نیز لوح تقدیری از وزارت اوقاف قطر دریافت کرد و در هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی خوشنویسی عربی که سال 2007 میلادی با نام مرحوم «هاشم محمد البغدادی»(از هنرمندان مشهور عرب) در شهر «استانبول» ترکیه برگزار شد، توانست رتبه برتر را کسب کند.

در سده نهم و دهم هجری قمری، عثمانی‌ها خط «توقیع» را برای تحریر اجازه‌نامه خطاطی به کار می‌بردند، ازین رو به «خط اجازه» نیز شهرت یافت.

خط توقیع یا اجازه شیوه‌ای از خوشنویسی اسلامی است که در زمان خلافت مأمون خلیفه عباسی ابداع و در قرن پنجم هجری کامل شد. این خط اغلب در امضا به کار می‌رفته است و به همین دلیل به آن نام توقیع (به معنی امضا) دادند. مورد استفادهٔ این خط، بیشتر در نوشته‌های مهم حکومتی و دینی بوده است.

این خط از نظر خصوصیات ظاهری با خطوط ثلث و رقاع شباهت دارد.
در خط توقیع، حروف درشت‌تر و دارای ضخامت بیشتر نسبت به رقاع هستند و قوس‌ها نیز کم انحناترند.


captcha