کد خبر: 3469490
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۷
پیامی از آسمان/

راه نجات در سوره یس/ ماجرای حبیب نجار و قلب قرآن

کانون خبرنگاران نبأ: رسول خدا(ص) سوره یس را قلب قرآن معرفی کرده‌اند، این سوره دارای کرامت و ثواب بسیاری است و قاری خود را در روز قیامت شفاعت می‌کند.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، پیامبر(ص) سوره یس را اینطور معرفی فرموده‌اند: هر چیزى قلبى دارد و قلب قرآن، سوره یس است.
سوره یس دارای فضیلت بسیاری است که پیامبر(ص) در رابطه با این سوره می‌فرماید: هرکس سوره یس را برای رضای خدا بخواند، خداوند او را خواهد بخشید و اجری همانند 12 ختم قرآن را به او خواهد داد و اگر برای مریض در شرف مرگ خوانده شود، به تعداد حروفش 10 فرشته نزد او به صف شده و برای او استغفار کرده و شاهد قبض روحش بوده و جنازه‌اش را تشییع می‌کنند و بر او نمازگزارده و شاهد دفنش هستند.
در این سوره خداوند از عاقبت کسانی که او را تکذیب کرده‌اند می‌گوید، این سوره به نوعی به انسان‌ها اخطار می‌دهد که عاقبت گناه خوش نیست و در این مورد مثال می‌زند، اما این سوره چه مفهوم و چه هدفی را دارد که از چنین مقام والایی برخوردار شده است.
در مورد توضیح این سوره حجت‌الاسلام حسین مهدی‌زاده، کارشناس علوم قرآنی، با بیان حدیثی از حضرت امام صادق(ع) گفت: در رابطه با کرامت سوره یس امام صادق(ع) می‌فرمایند، هر چیزی قلبی دارد و قلب قرآن سوره یس است، کسی که قبل از خواب یا در طول روز آن را تلاوت کند، در آن روز محفوظ بوده و روزی‌ او افزایش می‌یابد و کسی که در شب قبل از خواب آن را تلاوت کند، خداوند هفتاد هزار فرشته را بگمارد تا او را از شر شیطان رانده شده و هر آفتی حفظ نمایند و اگر در آن شب بمیرد، خداوند او را به بهشت می‌برد و 30 هزار فرشته به هنگام غسل او حاضر می‌شوند که همگی برای او استغفار می‌‌کنند و با استغفار برای او، تا قبرش او را تشییع می‌نمایند و هنگامی که وارد قبرش می‌شود، آن فرشتگان در داخل قبر او عبادت می‌کنند و ثواب عبادت آنان برای او خواهد بود و به اندازه‌ای که چشم می‌بیند، قبرش را وسعت می‌بخشد، از فشار قبر ایمن خواهد بود و پیوسته از قبرش تا پهنه آسمان نوری می‌درخشد تا هنگامی که خداوند او را از قبرش خارج نماید و هنگامی که او از قبرش خارج شد، فرشتگان خداوند پیوسته با او هستند و او را بدرقه کرده و با او صحبت می‌کنند، در صورت او می‌خندند و او را به تمامی خیرات مژده می‌دهند. و بدین ترتیب، او را از پل صراط و میزان عبور داده و به گونه‌ای او را به خداوند نزدیک می‌‌کنند که کسی نزدیکتر از او به خدا نباشد، مگر فرشتگان مقرّب خدا و پیامبران فرستاده خدا، او همراه با پیامبران در برابر خداوند می‌ایستد و هنگامی که دیگران غم و اندوه دارند و بی‌تابی می‌نمایند، او غم و اندوهی نداشته و بی‌تابی نمی‌نماید، آنگاه پروردگار متعال به او می‌فرماید؛ شفاعت کن که من همه شفاعت های تو را می‌پذیرم و بخواه که هر چه را بخواهی به تو عطا می‌نمایم. او نیز می‌خواهد و عطا می‌شود و شفاعت می‌کند و پذیرفته می‌شود، و هنگامی که از عده‌ای حساب می‌کشند و آنان را نگهداشته و ذلیل می‌شوند، او حسابی نداشته و او را نگه نمی‌دارند و ذلیل‌نمی شود؛ بخاطر هیچ کدام از کارهای بدش بدبخت نمی‌شود و نامه عملش را باز کرده و به او می‌دهند، آنگاه از نزد خداوند پایین می‌آید و مردم می‌گویند: سبحان اللَّه، این بنده خدا هیچ خطائی نداشت و از همنشینان حضرت محمد(ص) است. این همه ثواب برای این سوره تعریف شده است، هرکس که با دقت با این سوره سلوک بیشتر پیدا کند می‌تواند از این ثواب‌ها بیشتر برخوردار شود.
او در رابطه با سوره یس اذعان کرد: خداوند این سوره را برای هشیار کردن کسانی که اجدادشان از غافلان بوده‌اند نازل فرموده و برایشان مثالی زده است.
مهدی‌زاده افزود: در طی این سوره خداوند از قوم بنی‌اسرائیل مثال می‌زند که برای آن‌ها سه پیامبر فرستاد و این پیامبران گفتند که از سوی خداوند فرستاده شده‌اند اما بنی‌اسرائلیان به آن‌ها گفتند؛ شما انسان‌هایی مثل ما هستید و خدا کسی را نفرستاده است و ما شما را بدقدم می‌دانیم و پیامبران گفتند؛ این شومی نتیجه اعمال خودتان است و قوم بنی‌اسرائیل هدایت نشدند و به قتل این سه پیامبر اقدام کردند.
حبیب نجار و جُنود الهی در سوره یس
وی از حبیب نجار در این داستان قرآنی این چنین بیان کرد: روایاتی وجود دارد که صدیقین را سه نفر معرفی می‌کنند؛ حضرت یوسف(ع)، حبیب نجار و حضرت امام علی(ع) همین صدیقین هستند و در سوره یس یکی از زیباترین تصویر سازی‌های قرآن به‌وجود می‌آید که خدا می‌فرماید؛ مردم بنی‌اسرائیل در آن موقعیت دیدند شخصی از دور با عجله به سمتشان می‌دود، وقتی به آن‌ها رسید، گفت: ای مردم به این پیامبران که از شما مُزدی نمی‌خواهند و فقط برای هدایت شما از سوی خدا آمده‌اند ایمان آورید، همانا این پیامبران از سوی خدا هستند، پس چرا به آن‌ها و خدا ایمان نمی‌آورید، خدایی که خدایان دروغین شما در مقابلش ناتوان هستند، من به آن‌ها و خدا ایمان آوردم. همینجا بود که مردم بنی‌اسرائیل او را گرفتند و دست و پای او را قطع کرده و به قتل رساندند و خداوند در لحظه مرگش به او می‌فرماید: به بهشت داخل شو. و او پاسخ می‌دهد: خدایا، کاش این مردم می‌دیدند که چقدر مهربان هستی و من با ایمان به تو کجا می‌روم، این شخص همان حبیب نجار است که خدا در مورد او می‌فرماید؛ بعد از او دیگر کسی را از جُنود آسمانی برای آن‌ها نفرستادیم، درمورد زندگی حبیب همین یک صحنه در دست‌رس می‌باشد و چیز زیاد دیگری یاد نشده.
دلیل مقام والای سوره
حجت الاسلام حسین مهدی‌زاده اینطور ادامه داد: خداوند در ادامه سوره نشان می‌دهد که ما بدون فرستاده‌های او چقدر منحرف خواهیم بود و عاقبت سخت و دردناکی در انتظار ما است، پروردگار از دستوراتش در این سوره یاد می‌کند و سرنوشت کسانی که از این دستورات سرپیچی می‌کنند را متذکر می‌شود، اما خدای مهربان انسان‌ها را در ناامیدی رها نمی‌کند و قبل از پایان سوره یس، راه نجات و جایگاه صالحان را هم نشان می‌دهد تا انسان به خوبی‌ها و عمل به دستورات الهی روی‌آورد، مثال‌های این سوره از عاقبت بدی‌ها و خوبی‌ها و این‌که انسان را به سوی راه نجات، رستگاری و خوبی‌ها راهنمایی می‌کند، می‌تواند از دلایل والامقامی سوره یس باشد.

همانطور که بیان شد، هرکس با این سوره مأنوس شود و با آن انس پیدا کند همیشه از سوی خدا محافظت می‌شود و روزی‌اش افزایش می‌یابد، گفتنی است پیدا کردن یک دوست خوب، شنیدن یک جمله تأثیرگذار و یا حتی به زیارت کسی رفتن هم می‌تواند از روزی‌ها باشد.

امیر صالحی

 
مهدیه حسینی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۹/۰۹/۱۳ - ۱۸:۲۳
2
5
عالی بود
رها
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴۰۴/۰۲/۰۹ - ۰۳:۴۹
0
0
تشکر استفاده کردیم خیرتون زیاد
captcha