به گزارش
کانون خبرنگاران نبأ وابسته به
ایکنا، به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اصغر امیرنیا، مدیرکل تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تقسیمبندی جامعه مخاطب به دو گروه تولیدکنندگان آثار محصولات قرآنی و مصرف کنندگان این عرصه تاکید کرد: شاخصه اصلی طیف تولیدکنندگان آثار محصولات قرآنی اطلاع کامل از موضوعی که اثری در آن تولید خواهد شد، دانست و گفت: به طور قطع اطلاع کافی از محصولی که توسط تولیدکنندگان قرار است تولید و به دست مصرف کننده برسد، کمک میکند که به اهداف برنامهریزی شده نزدیکتر شویم.
وی گفت: گروه دوم مصرفکنندگان هستند که این جامعه هدف اصلی ما را تشکیل می دهند و هر چه این گروه بیشتر از برون دادهای تولیدکنندگان استفاده کنند باعث دلگرمی میشود.
وی با بیان شرح وظایف دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت عنوان کرد: باید قرآن و عترت به عنوان اهداف مکمل و درهم تنیدهای در برنامهریزیهای سالیانه مورد توجه قرار بگیرند؛ در هر برنامهریزی فرهنگی و قرآنی که در کشور برگزار میشود اگر فقط به یک مورد توجه شود، اصلا به موفقیتی نائل نخواهیم آمد و همین مساله باعث شد که در تمام برنامههایی که در طی سال برگزار کردیم قرآن و عترت را به عنوان لازم و ملزوم یکدیگر در نظر بگیریم.
مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت با بیان اینکه در گام اول در سال جاری یکسری از برنامهها را تدوین کردیم، بیان کرد: برای الگوسازی سایر دستگاهها در وادی امر اگر دستگاههایی که به صورت موازی کارهای قرآنی و عترتی انجام میدهند، برون داد برنامه های تدوین شده معاونت را ببیند، در مراحل بعدی و حتی سالهای بعد خود مسئولیت اجرایی فعالیتها را بر عهده خواهند گرفت و این خود حرکتی هماهنگ را در کشور سبب می شود.
وی با بیان اینکه تعداد ٣ تا ٤ میلیون نفر در تعطیلات نوروزی از مناطق جنگی در قالب راهیان نور دیدن میکنند، گفت: حضور زوار ظرفیت زیادی را برای کارهای فرهنگی و هنری علیالخصوص قرآنی و عترتی فراهم میکند؛ بر این اساس دفتر تبلیغ و ترویج برنامه دفاع مقدس در آیینه قرآن و عترت را در این مناطق اجرا کرد که به دلیل حضور کوتاه مدت بازدیدکنندگان مناطق جنگی، تئاتر خیابانی با عنوان « فاتحان آسمانی» در این مناطق برگزار شد. این برنامه به یمن سال ١٤٣٦ه.ق ، ١٤٣٦ اجرا در ٧٢ منطقه جنگی و با ٣٤ گروه در ٥ استانی که میزبان راهیان نور بودند برگزار شد.
امیرنیا بیان کرد: این نوع از برنامهها به دلیل بازخورد مثبتی که در میان جامعه مخاطبین هدف مورد نظر دارند، می توانند به عنوان استمرار یک الگوی قرانی و عترتی مد نظر قرار بگیرد که در آینده نزدیک خود ستاد راهیان نور از این الگو برای سالهای پیشرو استفاده کند.
وی افزود: فعالیتهای قرآنی و عترتی فقط مخصوص تهران نیست و باید سایر استانها نیز از این برنامه ها بهرهمند مند شوند و بر اساس همین تفکر، نمایشگاه بین المللی قران در سال ٩٣ علاوه بر تهران در ١٢ استان کشور برگزار شد. بر اساس تفکر استمرار الگوی مورد نظر دفتر ترویج در سال ٩٤ با دستور حجت و مساعدت معاون محترم قرآن و عترت ١٧٦ نمایشگاه در ٣٢ استان کشور برگزار شد که از اهداف طرح ریزی شده نیز فراتر بود. و خوشبختانه دو و نیم میلیون نفر از برنامه های اجرایی در استان ها بهرهمند شدند.
امیرنیا استفاده از ابزارهای فرهنگی را در جشنوارهها و برنامههای قرآن و عترت مناسب ارزیابی کرد و بر تک بعدی نبودن اهداف طرح ریزی شده تاکید کرد و لازمه این امر را استمرار در اهداف و ایده های جدید دانست.