کد خبر: 3469820
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۷
حجت‌الاسلام اکرمی مطرح کرد:

فعال شدن احزاب و تشکل‌ها؛ راهکار اساسی کاهش بداخلاقی‌های انتخاباتی/ کاندیداها قانون اساسی بخوانند

گروه سیاسی: عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه در فصل انتخابات افراد به جای احزاب و تشکل‌ها وارد صحنه شده و هر صحبتی را از طرف مردم بیان می‌کنند، گفت: بهترین راه حل کاهش بداخلاقی‌ها و بگومگوهای سیاسی فعال کردن احزاب و تشکل‌ها است تا در طول سال شاهد فعالیت سیاسی احزاب باشیم و نظرات آنها در موضوعات مختلف بیان شود و الا تا مادامی که فصلی عمل شود این آسیب‌ها و بداخلاقی‌ها مجددا تکرار می‌شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدرضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره دلایل بی‌توجهی به مسئله اخلاق انتخاباتی و فرعی دانستن این مسئله مهم در برهه رقابت‌های انتخاباتی گفت: در قانون اساسی، نحوه فعالیت احزاب، تشکل‌ها و جمعیت‌ها بیان شده است که اگر به این قانون، عمل شود بسیاری از بداخلاقی‌های سیاسی و انتخاباتی به وجود نمی‌آید.

وی افزود: افراد با دور هم نشستن در احزاب و تشکل‌ها، نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود را مطرح می‌کنند و حزب براساس نظرات اعضای خود تصمیمات لازم را در حوزه‌های مختلف می‌گیرد و به اطلاع عموم می‌رساند، اما از آنجا که احزاب و تشکل‌های فعال و قوی در طول سال نداریم لذا در فصل انتخابات ناگهان موجی‌ در کشور ایجاد می‌شود که در این موج هم افراد به جای احزاب و جمعیت‌ها صحبت می‌کنند.

اکرمی اظهار کرد: در این فضا بسیاری خود را به عنوان اصولگرا، اصلاح‌طلب، مستقل و معتدل مطرح می‌کنند اما براساس نظر حزب و تشکل حرف نمی‌زنند بلکه نظرات فردی و شخصی خود را ارائه می‌دهند و متأسفانه همه هم نظرات خود را با عنوان نظرات ملت بیان می‌کنند و لذا قیل و قال و بداخلاقی ایجاد می‌شود.

عضو جامعه روحانیت مبارز عنوان کرد: به عقیده من بهترین راه حل برای کاهش بداخلاقی‌ها و بگومگوهای سیاسی فعال کردن احزاب، تشکل‌ها و کار دسته جمعی است تا در طول سال شاهد فعالیت سیاسی احزاب باشیم و نظرات آنها در موضوعات مختلف بیان شود و الا تا مادامی که احزاب و تشکل‌های فعال در طول سال وجود نداشته باشد و فصلی عمل شود این آسیب‌ها و بداخلاقی‌ها مجددا تکرار می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مسئله دیگر اینکه راهکار کلان برطرف کردن بداخلاقی‌های سیاسی جدی گرفتن کار فرهنگی است؛ کار فرهنگی یک کار عمومی است که باید از درون خانواده، آموزش و پرورش، رسانه‌ها و تریبون‌ها دنبال شود تا مردم همانطور که تحولات سیاسی و اقتصادی را پیگیری می‌کنند نسبت به معضلات فرهنگی و اخلاقی نیز حساس شوند و بدانند در یک جامعه باید نظرات مخالف را شنید و تحمل کرد و توهین نکرد و حرف بی‌ربط نزد.

اکرمی یادآور شد: اما متأسفانه در فصل انتخابات وجدانا از تریبون‌های مختلف حرف‌های غیر جامع و نادرست گفته می‌شود که که به فضای رقابت انتخاباتی صدمه خواخد زد.

حجت‌الاسلام اکرمی درباره اینکه سالم شدن فضای رقابت انتخاباتی و حضور فعالانه تشکل‌ها و احزاب چه تأثیری بر انتخاب آگاهانه و به دور از هیجان مردم خواهد داشت؟ گفت: هر چه بر آگاهی مردم افزوده شود انتخاب مردم نیز دقیق‌تر و درست‌تر خواهد بود. امسال بیش از 12هزار نفر برای 290 کرسی نمایندگی مجلس در انتخابات ثبت نام کردند. باید از این افراد پرسید آیا شما قانون اساسی را خوانده‌اید؟ وظایف و اختیارات نماینده مجلس را می‌دانید؟ آیین‌نامه را مجلس را خوانده‌‌اید؟.

وی اظهار کرد: در تبلیغات انتخاباتی بعضا دیده می‌شود که افراد می‌گویند اگر به مجلس بروم چنین و چنان می‌کنم. کجای قانون این وظیفه‌ را برای نماینده مجلس تعیین کرده است؟ اصلا مجلس نمی‌تواند کار اجرایی کند. وظیفه مجلس قانونگذاری و نظارت است که متاسفانه در تبلیغات اصلا به این مسئله توجه نمی‌شود و این نشان می‌دهد چنین فردی از الفبای حضور در مجلس آگاه نیست که وقتی به مجلس رفت چه کاری باید بکند.

اکرمی در پایان ابراز کرد: مجلس قطعا و حتما در رأس امور است اما در بعد قانونگذاری و نظارت، نه اجرا. چون در طول سال آگاه‌سازی به صورت قانونی انجام نمی‌گیرد لذا در فصل انتخابات هر کسی هر شعاری به ذهنش می‌رسد بیان می‌کند و آن را خواست ملت معرفی می‌کند که یقینا این مسئله به انتخاب صحیح و دقیق مردم لطمه می‌زند.
captcha