به گزارش خبرگزاری
بینالمللی قرآن(ایکنا) پس از امتناع وزیر بهداشت از کلنگ زنی بیمارستان سوانح و
سوختگی خیابان شهید مطهری به دلیل اعتراضات ساکنان محل ایجاد بیمارستان، وی ضمن حضور در میان مردم معترض آنان و مسئولین را به رعایت قانون ساخت اماکن وقفی دعوت کرده بود.
پس از این
مسأله کلنگ بیمارستان به دست وارث واقف به
زمین زده شد در عین حال شایعات زیادی در رابطه با توقف ساخت بیمارستان یا تغییر کاربری زمین
تأکید داشتند همچنین برخی دیگر نیز از اغییر نوع بیمارستان خبر میدادند.
همزمان حاتمی معاون اوقافی و حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف در گفتوگو با ایکنا نیز بر اجرای نیت واقف و ساخت بیمارستان تأکید کرد.
سید حسن هاشمی وزیر بهداشت در پاسخ به ایکنا عنوان کرده بود که نمیتوان نیت واقف را مبنی بر وقف زمینی که برای امور درمانی اختصاص پیدا کرده است؛ بر زمین گذاشت و اظهار کرد: وقف شوخی نیست.
در همین حال رحمت الله حافظی رئیس کمیسیون بهداشت و سلامت شورای شهر تهران در گفتوگو با رسانهها از تغییر نوع بیمارستان سوانح و سوختگی و تبدیل آن به بیمارستانی عمومی خبر داد.
وی پیش از این نیز در رابطه با تغییر کاربری زمین وقفی گفته بود این کار تنها به دست رهبر انقلاب میسر است.
پس از اظهارات اخیر حافظی مبنی بر تغییر نوع بیمارستان در گفتوگویی با حاتمی این مسأله را جویا شدیم.
وی با ابراز بی اطلاعی از تغییر نوع بیمارستان اظهار کرد: هیچ تغییری در برنامه قبلی ایجاد نشده است.
حاتمی افزود: توافقاتی در حال انجام است که علاوه بر بیمارستان سوانح و سوختگی تعداد دیگری از تختها به تخصصها، طب ها و نیازهای مکمل سوختگی اختصاص پیدا کند.
حاتمی تأکید کرد: افرادی که دچار سوختگی میشوند حتما در کنارش هم نیاز به تخصص قلب، پوست و دیگر تخصصها پیدا میکنند، ما موارد را کامل میبینیم یعنی مجموعه کاملی همه اینها را در خود میببیند.
وی در پاسخ به این پرسش در صورتی که شخصی بخواهد زمین یا ملک دیگری به نیتی خاص وقف کند در عین حال شرایط محل وقف اجازه کاربری به نیت واقف را ندهد، واقف چه باید بکند؟ عنوان کرد: در سازمان اوقاف این مسئولیت بر عهده مراکز مشاوره وقف است که کاربری را بررسی کرده و در صورت عدم احراز شرایط با این محل مخالفت میشود.
حاتمی ادامه داد: در مورد بیمارستان سوانح و سوختگی خیابان مطهری نیز چنین شده است زیرا زمانی این زمین وقف بیمارستان شده که شرایط کاربری بیمارستان را داشته که در حال حاضر نیز چنین است.
معاون اوقافی، حقوقی و امور مجلس اوقاف تصریح کرد: آنچه مصوب شده و قطعیست این است که سازمان اوقاف، مردم و دانشگاه علوم پزشکی همچنین شهرداری همه باید متعهد به قانون باشند، ما بر اساس اینکه در شهرداری مجوز بیمارستان صادر شده و در وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی نیز مصوب شده اقدام به ساخت بیمارستان وقفی کردهایم.
وی یادآور شد: اگر قانون تصریح کرده باشد در آن محل بیمارستان ساخته نشود ما نیز نمی سازیم؛ اگر هم گفته باشد سوانح و سوختگی نباشد، چنین بیمارستانی ساخته نمیشود، نکته این است که تا به امروز قانون چنین چیزی را نگفته است؛ ما تابع قانون بوده و این کار را انجام میدهیم، هیچ مرجعی هم ما را منع نکرده است.
حاتمی خاطر نشان کرد: ما ساخت بیمارستان را به عنوان سازمان اوقاف مشخص نمیکنیم بلکه با نظر نهادهایی مانند وزارت بهداشت و شهرداری بیمارستان چنین کاری انجام میشود این ارگانها اعلام کردهاند اوقاف میتواند چنین بیمارستانی بسازد، اگر به سازمان اوقاف میگفتند چنین بیمارستانی ساخته شود حجت شرعی از نیز ما برداشته میشد زیرا در جاییکه امکان اجرای نیت واقف هست به هیچ عنوان نمی توان آن را متوقف کرد.
.