به گزارش
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی و فرانسوا اولاند پنجشنبه، 8 بهمن ماه در نشست هیئت های عالیرتبه دو کشور در پاریس تأکید کردند که باید آینده روابط دو کشور بر پایه ای مستحکم بنا شود تاهر دو ملت از آن سود ببرند.
رئیس جمهور در این نشست، فرانسه را کشوری با ملت بزرگ و تأثیرگذار در اروپا و جهان توصیف کرد و گفت: ایران اسلامی برای مناسباتش با فرانسه اهمیت و جایگاه ویژه ای قائل است و آماده است این مناسبات را در همه عرصه ها، در جهت منافع دو ملت گسترش دهد.
حجت الاسلام روحانی با اشاره به اینکه باید از فضای پسابرجام برای گسترش همکاری های مشترک و جبران گذشته بهره گرفت، اظهار کرد: دسترسی به توافق هسته ای ساده و آسان نبود اما نشاگر اراده جدی و واقعی دو طرف برای عبور از یک مرحله دشوار و سخت بود که انجام شد و اکنون همه نگاه ها باید به آینده متمرکز شود.
رئیس جمهور تصریح کرد: تحریم ها یک بازی باخت – باخت را برای دو کشور رقم زد اما اکنون زمان برای جبران گذشته و گسترش همکاری ها در همه بخش ها بویژه همکاری های اقتصادی مهیا است و البته امضای اسناد همکاری مشترک، نشان روشنی از اراده مستحکم دو کشور برای توسعه این همکاری ها است.
حجت الاسلام روحانی در ادامه به سابقه همکاری های فرهنگی دو کشور اشاره کرد و گفت: تقویت همکاری های فرهنگی و دانشگاهی میان دو کشور در کنار انتقال تجربیات در عرصه های گردشگری، ضروری است.
رئیس جمهور با اشاره به حضور حضرت امام خمینی (ره) در نوفل لوشاتو فرانسه، خاطرنشان کرد: فرانسه برای ما یادآور انقلاب و حضور امام خمینی (ره) در نوفل لوشاتو است؛ محلی که از آن صدای ملت ایران به گوش جهانیان می رسید و این پیوسته در حافظه تاریخی ملت ایران باقی خواهد ماند.
حجت الاسلام روحانی سپس به موضوع تروریسم و ضرورت همکاری همه کشورها برای مبارزه با این پدیده شوم بویژه در منطقه اشاره و اظهار کرد: ملت ایران از قربانیان بزرگ تروریسم در جهان است؛ جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم بسیار جدی است و همکاری های دو کشور در این عرصه و دیگر حوزه های مرتبط با ثبات منطقه ای ضروری است.
رئیس جمهور فرانسه نیز در این دیدار با تأکید بر اینکه در فضای پسابرجام، فصل و صفحه جدیدی از روابط تهران – پاریس و بلکه مناسبات ایران با جامعه جهانی گشوده شده است، گفت: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فرانسه به عنوان صاحبان دو تمدن بزرگ مصمم هستند روابط خود را تعمیق بخشند.
فرانسوا اولاند اظهار کرد: قطع همکاری های ایران و فرانسه در سال های گذشته به ضرر هر دو کشور بوده و ما می خواهیم آینده بهتری را در روابط دو کشور بسازیم ؛ آینده ای که بر پایه اعتماد و دوستی متقابل بنا شده باشد.
وی با تأکید بر اینکه ما می خواهیم روابطی با زیربنای مستحکم با ایران بنا کنیم و شرکت های بزرگ فرانسوی آماده حضور فعال در ایران هستند، گفت: ما باید زمینه های رفاه و توسعه ملت هایمان را فراهم کنیم و باید از طریق تبادلات فرهنگی، اقتصادی، علمی، اجتماعی و فناوری به اهدافمان برسیم.
رئیس جمهور فرانسه افزود: فرانسه همچنین آماده گسترش همکاری های دانشگاهی میان دو کشور است و تقویت امکانات و ابزارهای دانشگاه ها بخشی از همکاریها خواهد بود.
وی با اشاره به مسائل منطقه ای و بین المللی و تأکید بر این نکته که فرانسه نیز همانند جمهوری اسلامی ایران کشوری مستقل در عرصه بین المللی است، تصریح کرد: ایران و فرانسه در عمده مسائل منطقه ای و بین المللی بویژه در خصوص تقویت پایه های صلح در منطقه و جهان و ضرورت مبارزه مشترک با تروریسم، همفکر هستند.